Str 109 z 137 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2020-02-26 18:10:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ktos zaproponowal, jako towarzysza
![]() |
NightFury | Post #2 Ocena: 0 2020-02-26 18:11:00 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Nie to zły pomysł. Kot ma potrzeby, ekonomiczne samobójstwo.
Music leads me through my life
|
admiralbibol | Post #3 Ocena: 0 2020-02-26 19:19:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2020-02-26 17:58:42, NightFury napisał(a): Cytat: 2020-02-26 16:39:11, unreal napisał(a): Tylko musicie zauważyć pewną różnicę. Otóż kupno mieszkania we Wrocławiu-patologicznie drogim mieście nie jest "czymś zwykłym".Otóż jest to rzecz wymagająca sporego wysiłku i uchodząca za sukces. Czy kupno mieszkania w Anglii w Cambridge,Oxfordzie czy Brighton to też "coś zwykłego".Czy można tam otrzymać kredyt na takie mieszkanko będąc pickerem w amazonie ze śmiesznym wkładem własnym? Ja zawsze chciałem mieszkać sam.Zawsze.Mieć święty spokój i własne cztery kąty.Jestem wyjątkowym wręcz zboczeńcem bo w przeciwieństwie do moich rówieśników,zawsze wiedziałem co chcę oraz nigdy nie zmieniałem zdania i poglądów.Wszystko miałem obliczone od początku do końca-co będę robił za 3 lata,ile pieniędzy zaoszczędzę,ile na co wydam. Ja po prostu wiem co robię i wiem co chcę.Większość ludzi natomiast nie wie co chce i nie wie co robi. Jak nie masz kasy i dobrej pracy to czy w Nigerii czy w Anglii czy we Wrocku kredytu nie dostaniesz. Ot przywilej banków wybierać sobie najlepszych klientów. Takich obciążonych jak najmniejszych ryzykiem czyli albo z dużym wkładem własnym albo wręcz cała gotówka. Z cala gotowka isc do banku i pytac o kredyt. Nie slyszalem. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2020-02-26 19:24:20 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2020-02-26 19:19:13, admiralbibol napisał(a): Cytat: 2020-02-26 17:58:42, NightFury napisał(a): Jak nie masz kasy i dobrej pracy to czy w Nigerii czy w Anglii czy we Wrocku kredytu nie dostaniesz. Ot przywilej banków wybierać sobie najlepszych klientów. Takich obciążonych jak najmniejszych ryzykiem czyli albo z dużym wkładem własnym albo wręcz cała gotówka. Z cala gotowka isc do banku i pytac o kredyt. Nie slyszalem. Chyba ktoś tu zgubił wątek. Mowa jest o wkładzie własnym na kupno, a oprócz kupna przy zakupie czy od dewelopera czy do remontu są jeszcze inne potrzeby finansowe [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 26-02-2020 19:29 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2020-02-27 21:38:31 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Ja tak przeczytałem kilka stron i w zupełności popieram zdanie admralbibol- żyjcie po swojemu i według swoich przekonań, różnorodn0ść jest fajna - a Wy jako osoby tolerancyjne i otwarte na świat pouczacie unreala jak ma żyć i jakie smutne życie ma bo nie ma panny i butów za 100f albo nie jeździ do tanich kurortów hiszpańskich bo np. tydzień wśród nachlanego lub naćpanego bydła to oznaka życia pełną gębą.
Nie każdy jest tak fajny, przedsiębiorczy, wykształcony, światowy i jeżdżący na 6 urlopów w roku - i nie ma w tym nic złego. Niech każdy żyje sobie jak chce, i tak wszystkich nas czeka ten sam los - czy będziecie mieć 5 mieszkań i 1000 wycieczek na koncie czy flat we Wrocławiu i życie jakim się chce żyć. W tych czasach to ludzie patrzą jedni na drugich, obserwują fejsbuki i małpują udając jednocześnie oryginalnych. Narty we Włoszech - tysiąc zdjęc i dziubków a w domu nieszczęśliwi, źle dobrani ludzie z dzieckiem z wpadki - kłótnie albo milczenie. Grunt, że na fejsbuniu wyglądają na szczęśliwych a inni już jadą tam za rok by nie być ,,gorsi''. I krzyżyk na drogę, ich życie ich sprawa. Dziękuję i powodzenia. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
Turefu | Post #6 Ocena: 0 2020-02-27 21:49:15 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat: 2020-02-27 21:38:31, Jurny_Jurek napisał(a): Ja tak przeczytałem kilka stron i w zupełności popieram zdanie admralbibol- żyjcie po swojemu i według swoich przekonań, różnorodn0ść jest fajna - a Wy jako osoby tolerancyjne i otwarte na świat pouczacie unreala jak ma żyć i jakie smutne życie ma bo nie ma panny i butów za 100f albo nie jeździ do tanich kurortów hiszpańskich bo np. tydzień wśród nachlanego lub naćpanego bydła to oznaka życia pełną gębą. Nie każdy jest tak fajny, przedsiębiorczy, wykształcony, światowy i jeżdżący na 6 urlopów w roku - i nie ma w tym nic złego. Niech każdy żyje sobie jak chce, i tak wszystkich nas czeka ten sam los - czy będziecie mieć 5 mieszkań i 1000 wycieczek na koncie czy flat we Wrocławiu i życie jakim się chce żyć. W tych czasach to ludzie patrzą jedni na drugich, obserwują fejsbuki i małpują udając jednocześnie oryginalnych. Narty we Włoszech - tysiąc zdjęc i dziubków a w domu nieszczęśliwi, źle dobrani ludzie z dzieckiem z wpadki - kłótnie albo milczenie. Grunt, że na fejsbuniu wyglądają na szczęśliwych a inni już jadą tam za rok by nie być ,,gorsi''. I krzyżyk na drogę, ich życie ich sprawa. Dziękuję i powodzenia. Oczywiscie. W takim razie Unreal nie powinien sie dziwic, ze ktos wydaje kase na, szok horror, basen dla dziecka. Ja tez zycze dobrej nocy ![]() |
Wembley27 | Post #7 Ocena: 0 2020-02-28 09:11:21 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie kazdy ma fejsbuka I wstawia zdjecia
Ja jestem tego zdania ze jak za mlodego nie zobaczylam to na starisc nie wiadomo czy mi sily wystarczy Ja bym nie mogla zyc jak mnich.. |
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2020-02-28 10:25:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Nie każdy kto ma fejsbuka dzieli się swoją prywatnością na lewo i prawo.
I nie każdy kto ruszy się z domu na kilka dni robi to po to, żeby cokolwiek małpować. Jak ktoś spędza urlop wśród ”nachalnego bydła” na Ibizie, bo na taki może sobie pozwolić, to jest jego sprawa. Jak unreal zarzuca komuś, że ma lekkomyślne podejście do życia to dostaje odpowiedź, że wybory, których on dokonuje nie są dla wszystkich jedyne i najwłaściwsze, a każdy ma prawo dokonywać własnych. Więc nie róbmy z chłopaka ofiary niezrozumienia skoro sam za taką łatwością ocenia innych i ich wybory [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 28-02-2020 10:27 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2020-02-28 11:19:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"3.W Polsce nie da się żyć!-stary w anglii za minimalną wyżyjesz i coś odłożysz
a w Polsce zdechniesz z głodu-zarobki kilkakrotnie wyższe a ceny TAKIE SAME!" to jest pierwszy post z tego tematu nie czepiajac sie w ogole stwierdzam tylko ze zabawny jest TWOJ "brak wiary w slowa znajomych" sprzed 5lat do stawianych przez ciebie dzisiaj tez ze mozna z uk przywiezc 60-100k £ po paru latach w g$wno-pracy bez zadnego problemu jakby dwie rozne osoby to pisaly : P |
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2020-02-28 12:03:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Zgoda. Unreal ma swój wkład w tę dyskusję ale próbujecie przekinać mnicha by porzucił swój styl życia, jaki mu odpowiada. Jedni zap w korpo od rana do nocy i uczestniczą w wyścigu szczurów szczeście przeliczając na majątek i pieniądze. Inni jeżdżą po świecie w tym widząc sw9je szczęście. Inni ,,rzucają wszystko i jadą w Bieszczady" a inni maja kawalerkę we Wrocławiu.
Co do soszjalmidia - ludzie nie dzielący się słitfociami z wypadu na wycieczkę są przypadkami niezwykle rzadkimi, dla wielu ludzi zaczyna sie od odliczania albo check-in na lotnisku. Wtedy mutuję takich na 30 dni by sobie darować ich szczeście. ![]() I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|