MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prośba do emigrantów-nie róbcie ludziom w Polsce wody z mózgu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 101.2 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 100.2 | 101.2 | 102.2 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

Str 101.2 z 137

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wembley27

Post #1 Ocena: +1

2020-02-25 10:31:39 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

A male dziecko mozna ubrac w primarku
Ale juz starsze ma swoj rozum
I chcialo by ubierac sie jak kumple

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2020-02-25 10:45:20 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-02-25 09:00:06, unreal napisał(a):
Co do życia jak robak.Kurczę trochę mnie wystraszyliście.Napiszę wam jak żyje w Polsce od roku we własnej kawalerce:
-żadnych używek
-żadnych restauracji i spotkań towarzyskich,basenów i siłowni
-żadnych wycieczek nawet krajowych
-żadnego samochodu(może za rok będę miał)
-coca-cola za funta raz na tydzień i Canal+ za 8 funtów miesięcznie.Kino raz na kwartał.

Czy wegetuję jak robak? Zawsze tak żyłem szczerze mówiąc.

To niest jest zycie, to jest wegetacja. Pojedz chociaz na jakies wycieczki po Polsce albo polec na jednodniowke tanimi liniami, wtedy wydatki sa minimalne, a chociaz zobaczysz kawalek swiata poza domem. Z Wroclawia (bo chyba o tej lokalizacji pisales) jest duzo tanich lotow w rozne miejsca.

Mam nadzieje, ze chociaz wychodzisz z domu i chodzisz na darmowe spacery albo spotykasz sie za darmo ze znajomymi ;-)

I to ma byc to wspaniale zycie w raju?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2020-02-25 10:49:28 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Druga sprawa że para żyjąc modelem unreala przez 5 lat jak robak , może różnie skończyć , napewno postarzają się nie o 5 ale 15 lat , może coś im się w głowie poprzestawiać przez te oszczędzanie , depresja , mogą się wzajemnie do siebie zniechęcić albo i rozejść , oczywiście na końcu czeka nagroda w postaci własnego mieszkania ,ale przy obecnych warunkach w UK to kwestia oszczędzania nie 5 lat ale 10

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-02-25 10:51:39 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

i jeszcze ta kawalerka na kredyt nie mowie ze jest zle ale tez nie mozesz sie zachowywac jakbys chwycil pana boga za nogi : P

wielim ty lepiej chate kupuj nie nabijaj kasy wlascicielom restauracji za czesto bo widac ze zlapales wiatr w zagle :-]
a moze sie okazac ze bedziesz za stary na kredyt jak juz sie zdecydujesz

*PARDON*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 25-02-2020 10:54 ]

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #5 Ocena: 0

2020-02-25 10:55:36 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Cytat:

2020-02-25 10:49:28, Wielim napisał(a):
Druga sprawa że para żyjąc modelem unreala przez 5 lat jak robak , może różnie skończyć , napewno postarzają się nie o 5 ale 15 lat , może coś im się w głowie poprzestawiać przez te oszczędzanie , depresja , mogą się wzajemnie do siebie zniechęcić albo i rozejść , oczywiście na końcu czeka nagroda w postaci własnego mieszkania ,ale przy obecnych warunkach w UK to kwestia oszczędzania nie 5 lat ale 10

Widzialam na wlasne oczy
Pracowala w polskiej piekarni w londynie
Byl mezczyzna co nie bral do pracy sniadanie
Tylko prosil kogos czy cos ma do jedzenia
A jak byl naprawde glodny to zjadal kruszonke z tacy
Po ciastu drozdzowym
Bez komentarza

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2020-02-25 10:56:04 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Ja z kolei dzieci nie posiadam (nic mi przynajmniej na ten temat nie wiadomo), a więc jestem nieco poza tematem...Waszej dyskusji.
Do pieniędzy nigdy nie przywiązywałem wagi, za co wiele razy dostałem od życia w łeb. Pomimo wszystko nie żałuję. Mam już bliżej niż dalej, jak to się mawia czasem. Nigdy do oszczędzania czy pieniędzy szczęścia nie miałem - w przenośni. Pogodziłem się z tym.
Natomiast szanuję ludzi, którzy potrafią dobrze zagospodarować swoimi dochodami, zarabiać i pamiętać o swoich pociechach. Aby te miały lepiej, dostatniej w przyszłości.
Same sobie szczęścia nie dają, ale na pewno osiągnięcia tego ulotnego 'szczęścia' - nie utrudniają.

Natomiast odrębną kastą są ludzie chciwi. Dla mnie, to wyznawcy 'złotego cielca' - dla pieniędzy gotowi na każdą podłość, sami będący towarem na sprzedaż, bo łatwo ich kupić. Cecha osobnicza, bo można być w tym schemacie, gdy ma się tysiąc czy dwa tysiące miesięcznego dochodu, a także mając miliony. Różni się tylko materialna oprawa. To portmonetka, portfel, sejf, konta na Kajmanach...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2020-02-25 10:56:10 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zdaje sie, ze mamy tu na forum kogos, kto zarabial i oszczedzal na inwestycje w Polsce, a skonczylo sie wlasnie rozwodem. Zainteresowana osoba moze ujawnic sie i napisac wiecej jak ma ochote.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2020-02-25 11:04:20 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Cris chyba tak zrobię , ale najpierw muszę żonę do pracy wysłać chociażby na kilka miesięcy , nie jest tak łatwo mortgage na SE dostać , mieliśmy ostatnio kłopoty osobiste , myślę że jak mały pójdzie do zerówki na 6h od września to uporządkujemy sytuację

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2020-02-25 11:05:10 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ale w jakim celu? rozwod to rozwod kazdemu moze sie przytrafic ci co zyja chwila i zwiedzaja swiat sie nie rozwodza ?: )

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2020-02-25 11:10:52 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Jak Bercik z serialu Święta Wojna nie chciał nigdzie żony puścić by jakiegoś "mudzyna" nie poznała ;)
Tak wracając do tematu tu nie o to chodzi że nie ma rozwodów tylko że wydaje mi się że pary które żyją tylko praca dom , żadnych wyjść , żadnych wspólnych wycieczek , które zbliżają , tylko siedzą cały czas na pokoju czy malutkim flacie w końcu mają tego dosyć , zwłaszcza jak koleżanka z pracy opowie jak było fajnie na Teneryfie druga że mąż ją zabrał na kolację , a Ty co opowiesz?

Do góry stronyOffline

Strona 101.2 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 100.2 | 101.2 | 102.2 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,