Obslugi kalkulatora ucza tylko inzynierow na wyzszych studiach. Gdziez tam zwyklemu smiertelnikowi dostepne takie umiejetnosci?

Str 5 z 8 |
|
---|---|
NightFury | Post #1 Ocena: 0 2014-05-16 15:47:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cookies, no co ty?
Obslugi kalkulatora ucza tylko inzynierow na wyzszych studiach. Gdziez tam zwyklemu smiertelnikowi dostepne takie umiejetnosci? ![]() Music leads me through my life
|
Cookies | Post #2 Ocena: 0 2014-05-16 15:53:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
NightFury no tak o naiwnosci moja zapomnialam ze kolega dopiero studiuje to moze jeszcze tego na zajeciach nie mieli dzieki za uzmyslowienie faktu
![]() Drogi unreal jesli chcialbys zyc na poziomie wspomnianym przez siebie w mojej okolicy musialbys liczyc sie z wydatkiem dla singla rzedu 1000-1300 funtow na miesiac wiec podejrzewam ze musialbys albo pracowac bardzo duzo nadgodzin albo uderzac w prace z pensja znacznie przewyzszajaca minimalna pensje krajowa |
NightFury | Post #3 Ocena: 0 2014-05-16 16:59:38 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-05-16 15:53:28, Cookies napisał(a): NightFury no tak o naiwnosci moja zapomnialam ze kolega dopiero studiuje to moze jeszcze tego na zajeciach nie mieli dzieki za uzmyslowienie faktu ![]() Drogi unreal jesli chcialbys zyc na poziomie wspomnianym przez siebie w mojej okolicy musialbys liczyc sie z wydatkiem dla singla rzedu 1000-1300 funtow na miesiac wiec podejrzewam ze musialbys albo pracowac bardzo duzo nadgodzin albo uderzac w prace z pensja znacznie przewyzszajaca minimalna pensje krajowa ...a do tego trzeba jezyk na tip top, pewnosc siebie, samodzielnosc ![]() Music leads me through my life
|
Cookies | Post #4 Ocena: 0 2014-05-16 17:01:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
O tak zgadzam sie w 100 % NightFury no ale wiesz kolega bedzie sie musial na wlasnej skorze przekonac
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2014-05-16 17:14:43 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Tak naprawdę to zle Ci wroze kariere w UK jesli w PL mieszkasz z rodzicami i pracujesz w markecie. Kwalifikujesz sie na pracę za minimalna czyli na skraju ubostwa, zapomnij o wlasnym flacie, nawet kawalerce. Nie wiem nawet czy znajdziesz pracę bo o ta coraz ciezej w UK, nawet te za minimalną. Jak nie masz żadnych kwalifikacji i znajomości jezyka to lepiej zostan w PL, przynajmniej za chate nie musisz płacić
|
|
|
robertson216 | Post #6 Ocena: 0 2014-05-16 18:28:34 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2013 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2014-05-16 12:38:30, Dwunasty napisał(a): Cytat: 2014-05-16 12:28:47, ewa28300 napisał(a): Sprawdź sobie ceny jedzenia ... Wiesz najlepiej jakie ilości czego pochłaniasz to sobie policz ile wydasz na jedzenie. Ale on nie chce śmieciowego żarcia z marketów... Co z tego że jedyne parówki na rynku brytyjskiej które zawierają 94% mięsa można kupić tylko w Lidlu ![]() Swoją drogą jak jest takim smakoszem to bardzo chciałbym zobaczyć jego minę po spróbowaniu po raz pierwszy angielskiej kiełbasy, wołowiny czy zwykłego pomidora. Jestem pewien iż kilka tygodni i kolega zmieni swoja wizje pięknego życia na wyspie. Dla mnie odpowiadanie, wyliczanie i przedstawianie kosztów w tym temacie jest bez sensu. Nie dość że kolega nie za bardzo czyta odpowiedzi to prócz tego nie ma zielonego pojęcia o realiach. Zycie, życie wszystko zweryfikuje i wszystkiego nauczy. Zapraszamy. 5000 funtów w kieszonkę i niech podbija UK. Brawo dwunasty !!! Widzę,że dobrze orientujesz się co można nazwać i kupić jako parówkę !!! Ja również od kilku lat spożywam ( aczkolwiek rzadko) tylko cienkie paróweczki z Lidla !!! One faktycznie mają deklarowany procent mięsa w swoim składzie. To,co oferują w polskich sklepach od polskich producentów to kpina i przemysłowy twór parówko-podobny,gdzie mięso to tylko znikomy dodatek. Jak tylko jestem w kraju to zawsze przywożę 1-2 kg grubych parówek od małego lokalnego rzeżnika w moim mieście gdzie naprawdę są parówkami przez duże P !!! ![]() |
NightFury | Post #7 Ocena: 0 2014-05-16 22:14:44 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-05-16 17:14:43, Wielim napisał(a): Tak naprawdę to zle Ci wroze kariere w UK jesli w PL mieszkasz z rodzicami i pracujesz w markecie. Kwalifikujesz sie na pracę za minimalna czyli na skraju ubostwa, zapomnij o wlasnym flacie, nawet kawalerce. Nie wiem nawet czy znajdziesz pracę bo o ta coraz ciezej w UK, nawet te za minimalną. Jak nie masz żadnych kwalifikacji i znajomości jezyka to lepiej zostan w PL, przynajmniej za chate nie musisz płacić Kwint esencja tematy 100% brutalnej prawdy ![]() Music leads me through my life
|
Post #8 Ocena: 0 2014-05-16 22:29:31 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Lucy_J | Post #9 Ocena: 0 2014-05-17 09:23:44 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Poza tym nie ma co sie oszukiwac, jak chce sie zjesc lepiej/smaczniej to trzeba zaplacic wiecej
![]() Jesli szynka kosztuje £1.00 to nie ma co oczekiwac cudow. Zawsze mozna skorzystac z farm shopu albo kupic bezpodsrednio od rzeznika. Zreszta teraz to juz wszystko napakowane chemia ![]() A co do pomidorow to polecam beef tomato, bo te zwykle to faktycznie wiory :D:D Zeby nie bylo offtopu. Jak kiedys mieszkalam jako singiel i mysle ze moznaby bylo wyzyc wedlug schematu podanego przez autora watku (zarabiajac minimalna krajowa). Ale co to by bylo za zycie ![]() |
unreal | Post #10 Ocena: 0 2014-05-17 11:43:05 (11 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2014 Skąd: ? |
Tak nightfury.PROSZĘ O ODPOWIEDZI NA TACY,po to się pytam żebym nie musiał jutro jechac do anglli na jeden dzień dowiadywac się ceny wynajmu, żarcia itp.Zapytam was-będzie taniej i szybciej.Dziwi mnie że wszyscy robią wielkie problemy z oszacowaniem kosztów życia w uk w podobnych warunkach jak opisane przezemnie.NIe chce wam się i tyle.Ja mieszkam z rodzicami ale wiem WSZYSTKO O KOSZTACH ZYCIA W MOIM mieście dla samotnej osoby.Porównywanie kosztów życia w uk do Polskich nie ma sensu? jak to nie ma? Właśnie okazuje się że mieszkając w anglii na własną rękę będzie się dziadować ale będzie to możliwe-W polsce jest to absolutnie WYKLUCZONE-za najniższą krajową można wnając tylko mieszkanie i zapłacić część rachunków-na jedzenie nic nie zostaje.Dla moich znajomych z marketu anglia to byłby cud,miód i orzeszki :D
|