Str 4 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-05-16 12:28:47 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2014-05-16 12:31:15 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ech, kolejny troll, bot sie pojawia i znika, wpisujac wybiorczo info z topiku, bez umiejetnosci przeczytania i zrozumienia odpowiedzi.
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2014-05-16 12:38:30 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-05-16 12:28:47, ewa28300 napisał(a): Sprawdź sobie ceny jedzenia ... Wiesz najlepiej jakie ilości czego pochłaniasz to sobie policz ile wydasz na jedzenie. Ale on nie chce śmieciowego żarcia z marketów... Co z tego że jedyne parówki na rynku brytyjskiej które zawierają 94% mięsa można kupić tylko w Lidlu ![]() Swoją drogą jak jest takim smakoszem to bardzo chciałbym zobaczyć jego minę po spróbowaniu po raz pierwszy angielskiej kiełbasy, wołowiny czy zwykłego pomidora. Jestem pewien iż kilka tygodni i kolega zmieni swoja wizje pięknego życia na wyspie. Dla mnie odpowiadanie, wyliczanie i przedstawianie kosztów w tym temacie jest bez sensu. Nie dość że kolega nie za bardzo czyta odpowiedzi to prócz tego nie ma zielonego pojęcia o realiach. Zycie, życie wszystko zweryfikuje i wszystkiego nauczy. Zapraszamy. 5000 funtów w kieszonkę i niech podbija UK. |
WiedzmaPlePle | Post #4 Ocena: 0 2014-05-16 13:09:23 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Cytat: Jedno jest pewne. Samodzielne mieszkanie (wynajem, rachunki) czy to w Polsce czy w UK jest duzo kosztownoejsze dla jednej osoby. We dwoje jest łatwiej wszedzie.
I to jest sedno. Skondensowana odpowiedz na pytanie. NightFury opisala dokladnie, ze szczegolami co i jak. W czasie wojny milcza prawa!
|
NightFury | Post #5 Ocena: 0 2014-05-16 13:29:13 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2014-05-16 11:40:57, unreal napisał(a): nightfury i zealoft możecie w takim razie podać realny miesięczny koszt utrzymania się w jednopokojowym mieszkaniu w takim menchesterze albo podobnym dużym mieście?.Podajecie mi tu opłaty roczne kwartalne itp-proszę przeliczcie mi wszystko na miesiące.Zealoft mówisz że da się przeżyc miesiąc za 600 funtów czyli coś koło 3000 zł? TO BARDZO TANIO jak we Wrocławiu takie zycie kosztowałoby 2500 zł.Ale mówisz że 600 to przy mieszkaniu w ruderze daleko od centrum i ogólnie zyjąc jak zwierze? :D .Moglibyście oszacować ile by to wyniosło w jakimś przyzwoitym mieszkanku i przy dobrym jedzeniu?(codziennie mięso,gotowanie w domu)i nie najtańsze marketowe żarcie Zartujesz sobie czy jak? Wez kalkulator do raczki i sobie przelicz sam. Dopytujesz sie o samotne mieszkanie a jak ty chcesz sam sobie rade dac jak nas prosisz o przeliczenie ci na miesiace bo kwartal jest dla ciebie za trudnym pojeciem? Co jest dla ciebie przyzwoitym mieszkaniem? Apartament na SoHo czy jednopokojowa maisonette? Co dla ciebie jest dobrym zarciem? Pierogi z paczki czy oryginalne tajskie jedzenie £30 za glowe? Bo tak tez mozna jak sie chce. Wydatki na zycie sa rozne u kazdego. Jednej osobie bedzie £600 wystarczajaco a innej £6000 nie starczy. Powchodz na strony Tesco, Asda, Morrisons, Sainsbury i zrob sobie liste zakupow zywieniowych wedlug wlasnego uznania. A potem podlicz sobie przemnoz przez liczbe dni tudziez tygodni i bedziesz wiedzial ile cie jedzenie wyniesie. Normalnie wszystko na tacy ludziom podawac... Music leads me through my life
|
|
|
Cookies | Post #6 Ocena: 0 2014-05-16 13:30:12 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
Ok unreal chcesz konkretnych danych podam ci na przykladzie dwuosobowego gospodarstwa domowego, jak ,mieszkalam sama to tez dzielilam flat i raczej samodzielnie bym sie nie zdecydowala wynajmowac, ale do sedna.
Rent za dwupokojowy flat w malej wiosce 20 minut autobusem od centrum miasta 650 funtow Council tax dom band B 98 funtow placone co miesiac przez 12 miesiecy prad ( w domu mamy wszystko na prad) 150 funtow miesiecznie woda 24 funty miesiecznie tv licence 12 funtow miesiecznie internet i telefon stacjonarny 45 funtow miesiecznie komorka 35 funtow miesiecznie jedzenie ( samio wszystko gotujemy w domu nie zywimy sie ekskluzywnie ale zdrowo i racjonalnie) 100 funtow tygodniowo jak dochodza srodki chemiczne 120-150 funtow rozrywek nie chciales wiec ich nie wliczam srodki czystosci na przykladzie mojego faceta szmpon raz na miesiac 5 funtow, zel pod prysznic raz na miesiac 10 funtow, pianka do golenia 2 funty raz na 2 tygodnie, ostrza do golarki jakies 15 funtow raz na miesiac, perfum 10-30 funtow na miesiac, deodorant 2-3 funty raz na dwa tygodnie, zel do mycia twarzy 5 funtow, krem do twarzy 10 funtow oba raz na miesiac pasta do zebow 3 funty uzywamy szczoteczek elektrycznych wiec raz na cztery miesiace kupujemy 8 glowek szczoteczek ktore wymieniamy raz w miesiacu placimy za to 30 funtow raz na 4 miesiace nic dentystyczna 4-8 funtow na miesiac plyn do plukania jamyu ustnej 6-8 funtow raz na miesiac my jeszcze mamy samochod wiec dochodzi ubezpieczenie etc tygodniowy bilet na autobus dla jednej osoby to 16 funtow, ja do jednej pracy chodze na nogach do drugiej jezdze samochodem. generalnie nasze wydatki miesieczne to okolo 1800-2000 funtow miesiecznie minimalna pensja jednej osoby w moim miescie to okolo 800-900 funtów. Chciales konkrety no to prosze teraz ty poswiec czas i przeczytaj dokladnie jak i ja przeczytalam twoj post i sie ustosunkuj |
WiedzmaPlePle | Post #7 Ocena: 0 2014-05-16 15:13:11 (11 lat temu) |
Cytat: Ok unreal chcesz konkretnych danych podam cina przykladzie dwuosobowego gospodarstwa domowego, jak ,mieszkalam sama to tez dzielilam flat i raczej samodzielnie bym sie nie zdecydowala wynajmowac, ale do sedna.
Ale on pyta o zdanie wlasnie samodzielnych* singli, a nie o pary, ani te wszystkie rodziny co sie tu wypowiadaja. * wynajmujacych mieszkanie, a nie pokoj. I konkluzja jest taka: nie, nie maja wcale latwiej od tych w Polsce ![]() W czasie wojny milcza prawa!
|
Cookies | Post #8 Ocena: 0 2014-05-16 15:31:18 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-05-16 15:13:11, WiedzmaPlePle napisał(a): Cytat: Ok unreal chcesz konkretnych danych podam cina przykladzie dwuosobowego gospodarstwa domowego, jak ,mieszkalam sama to tez dzielilam flat i raczej samodzielnie bym sie nie zdecydowala wynajmowac, ale do sedna.
Ale on pyta o zdanie wlasnie samodzielnych* singli, a nie o pary, ani te wszystkie rodziny co sie tu wypowiadaja. * wynajmujacych mieszkanie, a nie pokoj. I konkluzja jest taka: nie, nie maja wcale latwiej od tych w Polsce ![]() Wiedzma ale ja wiem ze on chcial dla typowych singli wynajmujacych samodzielnie mieszkanie aczkolwiek moze zauwazyc ze jesli dwie osoby wydaja taka a nie inna kwote on moze np nasze zakupy podzielic na pol etc plus moze to mu uzmyslowi ze samodzielnie wynajmowac mieszkanie jest ciezko nie mowiac o tym, ze dla nowoprzyjezdnej osoby jest to prawie ze niemozliwe bez refewrncji etc jak juz bylo napisane to tutaj wczesniej. Licze tez naiwnie troszke ze moze zechce mu sie przeczytac moja odpowiedz w temacie i otworza mu sie oczy :/ |
WiedzmaPlePle | Post #9 Ocena: 0 2014-05-16 15:41:59 (11 lat temu) |
Cytat: Licze tez naiwnie troszke ze moze zechce mu sie przeczytac moja odpowiedz w temacie i otworza mu sie oczy :/
he, he Ziemia obiecana... a juz single to wszyscy mieszkaja w Penthausach i jezdza Jaguarami; ) ![]() W czasie wojny milcza prawa!
|
Cookies | Post #10 Ocena: 0 2014-05-16 15:43:10 (11 lat temu) |
No tak zapomnialam bo przeciez autor watku jest tak samodzielny ze nadal z rodzicami mieszka :D
|