Str 8 z 13 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-01-09 02:39:14 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Tush26 | Post #2 Ocena: 0 2014-01-09 07:00:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-11-2008 Skąd: Abingdon |
Cytat: 2014-01-01 19:42:41, Wielim napisał(a): Jeszcze sie zdziwicie jaka dzicz tu przyjedzie ... W Rumuni i Bulgarii mieszka wiecej cyganow niz w Polsce i Slowacji i wiekszosc z nich przyjedzie do UK czy Niemiec , nie po to pracowac , bo to analfabeci i debile , ale po zasilki , a jak dostana za male to beda krasc i zebrac , taka ich natura ... Problem UK tkwi w zasilkach dla emigrantow . Jak dla mnie to nie powinno byc zadnych mieszkan socjalnych czy house benefitow dla emigrantow ... prosta zasada - nie stac Cie na mieszkanie w Anglii to po prostu tu nie przyjezdzaj ! Nie chodzi mi tylko o Rumunow i Bulgarow ale o wszystkich z UE w tym Polakow i tych spoza UK. Nie stac Cie na to by tu mieszkac to po co tu przyjezdzasz ? Wszelkie pasozyty powinny byc zatrzymywane na granicy i odsylane spowrotem ! dokladnie trafione w sedno... tutaj do uk na poczatku ludzie przyjezdzali po studiach wyksztalceni bo poprostu pracy nie bylo w PL, a teraz to juz cala szarada jedzie tutaj bo mysla ze jest latwiej i dom dostana itp, tak samo z romunami i blugarami, tez znam mnostwo pozadnych rodakow z Romuni i BLugarii zyja tutaj dosyc dlugo, studiuja i pracuja, prasy zazwyczaj pisza o pladze tych ktorzy wlasnie beda jechac liczac iz panstwo je utrzyma. tak jak duza wiekszosc teraz europejczykow zjezdzajacych do UK nie chodzi wiecej o kase chodzi bardziej jak NIE robic i miec kase |
chat_noir | Post #3 Ocena: 0 2014-01-09 08:08:41 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2012 Skąd: londek |
Co to Blugaria i Blugarzy ?
si Deus pro nobis, quis contra nos?
|
cahir123 | Post #4 Ocena: 0 2014-01-09 08:11:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Aberdeen |
A Romunia i Romuni ?
|
ruuuda | Post #5 Ocena: 0 2014-01-09 10:10:36 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Na mojej ulicy mieszka sporo Rumunów . Jedni gnieżdżą sie po 3 rodziny w 2bedroom a inni sami , czyli 1 rodzina . Są różni , widać ,ze nie którzy są zaradni a drudzy to są ludzie bardziej , żyjący byle jak . Kiedy jest ciepło na dworze rozkładają stół i robią sobie biesiadę . Zrobiło sie trochę brudno na ulicy . Dzieciaki po całej ulicy samopas chodziły , które miały od 3-8 lat . Najstarszy chłopak ich pilnował
![]() Koleżanka ma męża z Rumunii , nie narzeka , chwali go i jego rodzine . Twierdzi , ze są bardziej pomocni , nie są zawistni jak Polacy. Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|
|
|
baba12 | Post #6 Ocena: 0 2014-01-09 16:55:25 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2013 Skąd: Wakefield |
Znajdzie sie ktos z leeda i potwierdzi moje info??
Jestem bardzo ciekawy |
Anim11 | Post #7 Ocena: 0 2014-01-10 06:51:42 (11 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2013 Skąd: Londyn |
Moze nie zrozumiałes sarkazmu kolegi
![]() |
Geronimo | Post #8 Ocena: +1 2014-01-22 14:54:15 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2007 Skąd: Londyn, Essex |
Ja już "met" the neighbours.
Na "moją" ulicę wprowadziła się fala Rumunów. Skutek? Nie mam gdzie zaparkować samochodu po pracy, bo ulica pozastawiana jest gruchotami z rumuńskimi rejestracjami, za ścianą zaś mam rumuńską rodzinę. Tętent dziecięcych, odnóży oraz ich śmiech świadczący o beztroskiej zabawie do godziny 3 w nocy (potem dzięki Bogu zasypiam). Budzę się zaś przy akompaniamencie ludowej muzyki rumuńskiej puszczanej na cały regulator do czasu, kiedy wyjeżdżam do pracy. Czasem muzyka ludowa przerywana jest tzw. plaskaczami i płaczem, kiedy zupa okazała się za słona. W ciągu pogodnego dnia, po ogrodzie spacerują dość świeżo zapłodnione dziewoje z balonami w miejscu brzucha, a ich głównym zajęciem jest głośne napierdzielenie przez komórkę, jakby bardzo chciały, żeby lepiej było je słychać w Bukareszcie. Na szczęście (jak mówił mi mój landlord) dostali wypowiedzenie z domu, więc jest nadzieja, że będzie jak dawniej. Ja w każdym razie bym to wszystko wytruł albo zatłukł... ![]() Podsumowując, ze swojego punktu widzenia podzielam obawy Brytyjczyków co do nowych przybyszów. To jakieś nieokiełznane bydło nie znające podstawowych zasad życia w europejskim społeczeństwie. Dodam jeszcze, że rok mieszkania z takimi sąsiadami daje pewne prawo do starania się o rentę inwalidzką... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Geronimo 22-01-2014 15:25 ] |
luko89 | Post #9 Ocena: 0 2014-01-22 17:17:44 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2013 Skąd: Londyn |
I co oskarżyli już twojego Landlorda o rasizm ?
|
martunia2302 | Post #10 Ocena: 0 2014-01-22 18:47:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2010 Skąd: Londyn |
U mnie spokojna dzielnica, i myslalam ze do nas jeszcze nie dotarli...niestety sie pomylilam.
Mieszkam w malym bloku, tylko 4 mieszkania, podjazd pod blok to slepa uliczka I nikt obcy do nas nie zaglada. Wychodzilam po corke do szkoly i,uslyszalam jakies tluczenie na parterze...wychodze na korytarz a tam dwie panie w chustkach I dlugich kieckach, baraszkuje w naszym schowku gdzie trzymamy wozki, skutery itd.Pytam co one robia tutaj,a ta jak mi machnela przed buxia jakimis ulotkami I z ryjem na mnie.Nie wiem co mowila bo wydzierala sie w swoim jezyku. Jendo napewno zrozumialy odemnie slowo policja. Nastepnego dnia widzialam te same babsztyle na high street , zebraly przed morisonem. |