2013-12-31 18:15:34, bloby00 napisał(a): Mówicie, że znacie całkiem ok Rumunów, ja znam nawet OK Cygana polskiego w UK, oprócz typowo cygańskiego wystroju wnętrza domu całkiem wporzo człowiek
Wszystko zależy z kim ma się do czynienia . Narodowość w niektórych aspektach życia i pracy nie ma większego znaczenia, pod warunkiem , że się dobierze odpowiednie towarzystwo.
2013-12-31 17:48:40, autor65 napisał(a): Ze mna pracuje jeden Rumun...wyglada normalnie, mowi ladnie po angielsku, byl szefem duzego sklepu w Bukareszcie, ma babe i dziecko - no taki calkiem normalny jak nie Rumun
A,to tak celem pocieszenia, bo i tak nieunikniony "potop" nadchodzi
Jeszcze sie zdziwicie jaka dzicz tu przyjedzie ... W Rumuni i Bulgarii mieszka wiecej cyganow niz w Polsce i Slowacji i wiekszosc z nich przyjedzie do UK czy Niemiec , nie po to pracowac , bo to analfabeci i debile , ale po zasilki , a jak dostana za male to beda krasc i zebrac , taka ich natura ...
Problem UK tkwi w zasilkach dla emigrantow . Jak dla mnie to nie powinno byc zadnych mieszkan socjalnych czy house benefitow dla emigrantow ... prosta zasada - nie stac Cie na mieszkanie w Anglii to po prostu tu nie przyjezdzaj ! Nie chodzi mi tylko o Rumunow i Bulgarow ale o wszystkich z UE w tym Polakow i tych spoza UK. Nie stac Cie na to by tu mieszkac to po co tu przyjezdzasz ? Wszelkie pasozyty powinny byc zatrzymywane na granicy i odsylane spowrotem !