Str 2 z 2 |
|
---|---|
zealot | Post #1 Ocena: 0 2013-09-05 23:13:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Nie daj też sobie wcisnąć tego ubezpieczenia(czy też jak to zwą rozszerzoną gwarancją)
Na górze dużymi literami pisze jak byk "Whatever happend warranty", więc może się wydawać że jak cokolwiek się stanie to naprawa będzie darmowa lub wymiana na nowe. Następnie po przeczytaniu długiego regulaminu drobną czcionką jest napisane że nie obejmuje to: -powodzi -innych warunków atmosferycznych -kradzieży -wandalizmu -pożaru w domu -uszkodzeń spowodowanych niewłaściwym użytkowaniem sprzętu itp. Nawet jak cokolwiek to coś obejmuje to i tak ustawiona jest jakaś wysoka kwota wkładu własnego w naprawę. I za to fachowe ubezpieczenie życzą sobie coś ok. 9 funtów miesięcznie. Pracownicy sklepu będą próbować podejść cię taką gadką: "weź to ubezpieczenie, i tak pierwsze 30 dni jest bezpłatne, poza tym można do tych 30 dni zrezygnować. A co będzie jak uszkodzisz telewizor w drodze do domu?" Jak już weźmiesz to ubezpieczenie to później długo trzeba wisieć na infolinii i się dobrze wytłumaczyć dlaczego z takiego fajnego ubezpieczenia się rezygnuje. Nie daj też sobie wcisnąć kabla HDMI za 35 funtów. W sklepach poundword, poundland czy na ebay-u kupisz taki sam kabel za 1 funta. Nie daj sobie wcisnąć stolika pod telewizor za 80 funtów. W innych sklepach taki sam dostaniesz za 35-40 funtów. Tam pracują świetnie wyszkolone hieny handlowe, więc musisz mieć łeb na karku. |
Post #2 Ocena: 0 2013-09-06 07:07:44 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Lucy_J | Post #3 Ocena: 0 2013-09-06 07:15:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Zealot a mnie sie wlasnie naprawa Whatever happened przydala, wiec nie ma co generalizowac.
I nie mam glowy w chmurach zeby wierzyc ze ubezpieczenie obejmie totalnie wszystko. Na czyms w koncu musza zarabiac. Grunt to dokladnie wypytac o co chodzi. Musialam wykonac 3 naprawy w ciagu 2 lat i zawsze robili to bez szemrania i to doslownie w kilka dni. Wiec akurat na Whatever happened nie narzekam, bo w moim przypadku sie przydalo. Do tego trafilam na promocje Buy Now, Pay Later, wiec splacilam sobie laptop bezodsetkowo. Ostatnio kupilam tablet i wzielam do niego ubezpieczenie 3 letnie. Bylo na korzystynych warunkach jeszcze zeszlam troche z ceny. Zanim sie zdecydowalam wymaglowalam goscia wszelkimi mozliwymi pytaniami o sytuacje jakie moga sie zdarzyc i facet wszystko mi powiedzial. Zapytalam o kradziez to byl szczery i powiedzial ze kradziezy nie obejmuje. Kupujac ubezpieczenie zgodzilam sie na te warunki. No i przy zakupie na wieksza kwote polecam sie targowac ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Lucy_J 06-09-2013 07:18 ] |
agarudii | Post #4 Ocena: 0 2013-09-06 07:55:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2013-09-05 23:13:54, zealot napisał(a): Jak już weźmiesz to ubezpieczenie to później długo trzeba wisieć na infolinii i się dobrze wytłumaczyć dlaczego z takiego fajnego ubezpieczenia się rezygnuje. a po co na czyms wisiec i sie tlumaczyc? wystarczy DD skasowac i ubezpieczenie automatycznie przestaje dzialac, bo za nie nie placisz. Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
zealot | Post #5 Ocena: 0 2013-09-06 13:34:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Cytat: 2013-09-06 07:55:05, agarudii napisał(a): a po co na czyms wisiec i sie tlumaczyc? wystarczy DD skasowac i ubezpieczenie automatycznie przestaje dzialac, bo za nie nie placisz. Kasując direct debit kasujesz tylko metodę płatności. Zobowiązanie finansowe nadal zostaje [ Ostatnio edytowany przez: zealot 06-09-2013 13:35 ] |
|
|
aniusia935 | Post #6 Ocena: 0 2013-09-06 19:53:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2013 Skąd: Belfast |
Jeżeli poszukujesz telewizora, polecam przejść się do centrum Sony. Raty 0%, na 12 miesięcy
![]() ![]() A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...
|