MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Council house lettings ??

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kjojik

Post #1 Ocena: 0

2006-08-08 08:24 (19 lat temu)

kjojik

Kobieta

Z nami od: 28-07-2006

Witam,
pracuję w Devon i prawie od roku korzystam z zakwaterowania od pracodawcy - ale chcę się uniezaleznic i wynajac cos 'własnego' ponieważ wkrótce dołączy do mnie moja rodzina. Słyszałam o Council house lettings, czy ktoś zna procedurę wg której mogę wynająć dom od Councilu i ile to mniej wiecej trwa?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc i wytłumaczenie procedury po polsku. :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

olkahof

Post #2 Ocena: 0

2006-08-08 10:27 (19 lat temu)

olkahof

Z nami od: 02-08-2006

Z tego co wiem to nie jest to latwe. Nie chodzi o samo wypelnienie formularzy, tylko o czekanie. Sa osoby ktore czekaja po pol roku lub dluzej.
Musisz byc zarejestrowanym rezydentem UK, w zaleznosci od tego gdzie mieszkasz, musisz udac sie do najblizszego oddzialu Councill'u i spytac o "housing application form". Wymagane jest rowniez zatrudnienie w rejonie councill'u u ktorego starsz sie o dom. http://www.south-ayrshire.gov.uk/housing/documents/Housing_Application_form.pdf to jest link do przykladowego formularza z jakiegos tam rejonu. Wyraznie napisane jest ze musisz przeslac akty urodzenia. Mysle ze rozne formularze z roznych rogionow wygladaja nieco inaczej, ale przynajmniej zobaczysz jakie informacje sa wymagane. mam nadzieje ze to pomoze chociaz troche. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

kjojik

Post #3 Ocena: 0

2006-08-08 12:59 (19 lat temu)

kjojik

Kobieta

Z nami od: 28-07-2006

Słyszałam, ze są różne rodzaje council home-ów można np. zamieszkać w takim dom za dofinansowaniem councilu - wtedy trzeba czekać dość dlugo lub np. wynająć taki dom bezpośrednio od councilu bez żadnego dofinansowania wtedy płaci się co miesiąc czynsz tak jak podczas wynajęcia domu od prywatnej osoby..Czy słyszeliście coś o tym bo nie wiem czy te informacje, są wiarygodne ??

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,