MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przeprowadzka z psem do UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nikt_23

Post #1 Ocena: 0

2013-04-29 21:49:05 (12 lat temu)

nikt_23

Kobieta

Z nami od: 15-01-2013

Oczywiście, że nie zamierzałam puścić sunię bez opiekuna:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2013-04-29 21:59:16 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2013-04-26 10:15:55, roztocz napisał(a):
wiele firm przeworzacych paczki przewozi tez zwierzeta, podzwon i poytaj
trzeba byc tylko ostroznym przy wyborze - moj znajomy szukal ostatnio takiej firmy i w momencie kiedy przez tel uslyszal ze oczywiscie tak i ze beda sie co 2 godz zatrzymywac zeby pieska wyprowadzic wiedzial od razu ze to bujda!

Akurat takie warunki przewozu zwierzakow sa/powinny byc norma i tak jezdza przewoznicy specjalizujacy sie w transporcie zwierzat.
Moze sie tez tak udac, jesli ze zwierzem jedzie opiekun i normalni kierowcy i pasazerowie.
My sie zatrzymywalismy co 4 godziny i tez bylo znosnie, pomimo duzego psa.

Co do wyboru przewoznika, to czysta loteria, pozostaje sprawdzic na psich forach i po necie konkretne firmy, wozace na danej trasie.

Do góry stronyOffline

olaa_la

Post #3 Ocena: 0

2013-05-20 14:33:34 (12 lat temu)

olaa_la

Kobieta

Z nami od: 20-05-2013

Czesc wszystkim,

W przyszłym miesiącu planuje się przenieść do Anglii na wakacje.
Wiem, ze istnieje sporo firm transportowych na rynku, ale niestety nie wiem która z nich powinnam wybrać. Na pewno w gre nie wchodzi opcja wysylania psa samemu, mam zamiar jechać z mala cala podróż do Anglii.
Jeśli chodzi o samolot - po prostu mnie na to nie stać..

w związku z tym, pytanie do Was. Czy ktoś moglby mi polecić firme, z której sam korzystal i naprawdę jest zaufana?

Z góry dziekuje za wszelkie informacje ;)

Do góry stronyOffline

BucBuc

Post #4 Ocena: 0

2013-06-13 18:22:19 (12 lat temu)

BucBuc

Kobieta

Z nami od: 20-08-2012

Ja nadal szukam firmy która mnie przewiezie z pieskiem. Jakas firma z polecenia byłaby na wage złota! Kontaktowalam sie z kuriereuropa. Chca 450f (sic!) Za tyle moge jechac sama. Starczy na paliwo i kanapki w obie strony. Eurobus znowu tani, ale pies w klatce z bagazami :( Szukam i dzwonie. Dajcie znac, czy cos wiecie!

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2013-06-13 19:16:02 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Nie ma takich, zasady sie zmieniaja w firmach co chwile, sama podroz zalezy wlasciwie tylko od poziomu kierowcow.
Pozostaje dzwonic po kolei i wybierac cos w miare sensownego z oferty, potem poszukac opinii na necie i podejmowac decyzje.
Nieocenione bywaja fora o zwierzakach, tam ludzie sie przerzucaja info o transporcie za granice.

Do góry stronyOffline

BucBuc

Post #6 Ocena: 0

2013-06-13 19:20:07 (12 lat temu)

BucBuc

Kobieta

Szukam długo, szukam uparcie. Inf o zasadach czy wspomnienia z podrózy samochodem - duzo! Jezeli chodzi o firmy transportowe, niemal nic a jak juz jest to bez danych firmy. Szukam dalej. Jak bede po, na pewno dam znac bo wyobrazam sobie, jak ciezko jest komus ot tak zaufac ze laskawie zatrzyma sie na spacer czy bedzie mówic po angielsku (z psem pojedzie moja mama).

Do góry stronyOffline

BucBuc

Post #7 Ocena: 0

2013-06-13 19:22:59 (12 lat temu)

BucBuc

Kobieta

Kolezanka jechala swoim samochodem, z mezem i dwoma jorkami i jako ze nie mogli sie dogadac po ang to nie wytlumaczyli, ze psy zostaly odrobaczone co po wielu przepychankach skonczylo sie "tylko" mandatem na 400funtów. Moj brat jest weterynarzem, znam przepisy ale celnicy, mam wrazenie po tej historii, niekoniecznie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2013-06-13 19:30:14 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-06-13 19:22:59, BucBuc napisał(a):
Kolezanka jechala swoim samochodem, z mezem i dwoma jorkami i jako ze nie mogli sie dogadac po ang to nie wytlumaczyli, ze psy zostaly odrobaczone co po wielu przepychankach skonczylo sie "tylko" mandatem na 400funtów. Moj brat jest weterynarzem, znam przepisy ale celnicy, mam wrazenie po tej historii, niekoniecznie.

Ale przecież tu nie ma co tłumaczyć *DONT_KNOW*
Dajesz paszport, dostajesz czytnik do ręki, masz zeskanować chip, albo robi to celnik.
W paszporcie jest wszystko napisane, i jak jest napisane prawidłowo to nie ma co gadać.

Niech się cieszą że tylko 400, bo mogli zostać zawróceni z granicy i musieli by czekać 24 godziny i jeszcze szukać weterynarza w miasteczku.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

BucBuc

Post #9 Ocena: 0

2013-06-13 19:32:53 (12 lat temu)

BucBuc

Kobieta

Mezowi grozili, ze go aresztuja za przemyt :D Mnie nie bylo, wiec ciezko mi powiedziec. Historia zasłyszana.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2013-06-13 19:36:29 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

To w koncu szukasz firmy angielskiej (skoro ma mowic po ang.) czy oczekujesz, ze kierowcy za Was zalatwia odprawe na przejsciu?
Co do celnikow, jest wyznaczony punkt w odprawach, gdzie sprawdzaja dokumenty zwierzakow, odczytuja nr chipa i tyle.
Jak papiery sa ok, maja wlasciwe daty i godziny, to nie ma zadnego problemu.
Za co te 400L brat zaplacil, jesli w paszporcie bylo tak, jak powinno byc?
Mozna ewentualnie, asekuracyjnie wziasc wydrukowana procedure przewozu ze strony DEFRA ,zeby uniknac potencjalnej dyskusji.

A co do postojow i spacerow, pozostaje sie dogadac z kierowcami w momencie wsiadania do busa i przypominac w czasie jazdy i tyle filozofii.

PS. Skoro przemyt, to znaczy, ze dokumenty sie nie zgadzaly.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 13-06-2013 19:37 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,