MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Elewacje!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-03-07 14:43:15 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2013-03-07 16:05:58 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-03-07 14:43:15, konduktor68 napisał(a):

Bo dmuchanie w ściany czegoś tam to ponoć porażka,ci u których tak docieplono mają teraz wilgoć na ścinach*DONT_KNOW*

Wilgoci nie mam, ale uczciwie przyznam iż po dociepleniu strychu i murów większych oszczędności nie zauważyłem.

Do góry stronyOffline

rastapha

Post #3 Ocena: 0

2013-03-07 19:42:24 (12 lat temu)

rastapha

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

bo jeszcze zalezy czym sa sciany dociplane. docieplaja welna mineralna albo styropianem. pzy czym styropianu wchodzi wiecej wiec i jest drozszy w tym pzypadku ale i skuteczniejszy lecz firmy finansowane przez panstwo (np british gas) uzywaja welny. problem w tym ze welna po pewnym czasie nasiaka wilgocia i zwyczajnie opada w dol. efektem bak docieplenia. styropian ni opada ale jak juz pisalem jest drozszy to tez firmy go nie stosuja.
wykanczam wnetrza a nie ich wlascicieli:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Szewunio

Post #4 Ocena: 0

2013-03-07 19:44:11 (12 lat temu)

Szewunio

Mężczyzna

Z nami od: 14-12-2012

Czyli jednak docieplaja!! :D
Wiec, czy moze mi ktos powiedziec jak ja moge to ogarnac? Na pewno nie obejdzie sie bez udzialu landlorda, ale mimo wszystko zapoczatkowac akcje bede musial ja :)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-03-07 20:01:05 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #6 Ocena: 0

2013-03-07 20:12:31 (12 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Sprawe mozesz zalatwic praktycznie sam. Sam zglaszasz ONI sie pozniej kontaktuja w celu ustalenia terminu,informujesz ich ze to wynajem, podesla do ciebie pracownika ktory sprawdzi co I jak wyglada. Jesli lokum jest wynajmowane zostawia kartke a4 ktora landlord musi podpisac iz zostal poinformowany o tym I ze wyraza zgode. I to cala filozofia. Jeden z wynajmujacych tak zrobil I teraz czeka na docieplenie.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #7 Ocena: 0

2013-03-07 21:24:34 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2013-03-05 21:57:38, Szewunio napisał(a):
Witam.
Mieszkam na nieciekawej dzielnicy, wszedzie sami slowacy...
Bieda i brud, jednak chyba juz na kazdym budynku dookola (procz mojego) w ostatnim czasie zostaly zrobonie nowe elewacje/ocieplenia.
Pewien jestem, ze nie placili oni za to, a slyszalem, ze council robi takie rzeczy.
Pytanie brzmi: wie ktos jak to ogarnac? gdzie sie zglosic? I czy faktycznie mozna to zalatwic za darmo.
Aha, dom wynajmuje od agencji.
Dzieki :-]

Znalazłem cos takiego, ale to już po terminie jest
"The Free Home Insulation Scheme and £100 Cash Back Offer is only available until the 26th October 2012. Homeowners are encouraged to register on the scheme before Government funding expires."

stąd: https://www.yesprojects.co.uk/18,news,sheffield_and_rotherham_residents_get_free_insulation_and_cash.html
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2013-03-07 21:31:59 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2013-03-07 16:05:58, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2013-03-07 14:43:15, konduktor68 napisał(a):

Bo dmuchanie w ściany czegoś tam to ponoć porażka,ci u których tak docieplono mają teraz wilgoć na ścinach*DONT_KNOW*

Wilgoci nie mam, ale uczciwie przyznam iż po dociepleniu strychu i murów większych oszczędności nie zauważyłem.

Moj brat mial jakies uszczelnianie scian robione, dom prywatny w Londynie, dofinansowanie z Uni i lokalne jakies inicjatywy (rzadowe doplaty). To bylo chyba z poltora roku temu, moze wiecej, kilka razy mial propozycje, ale nie dopytywal sie, bo myslal, ze bedzie placil za to, dopiero jak dal szanse im powiedziec, to dowiedzial sie ze za darmo. Wilgoci nie ma, i w domu jest wyraznie cieplej.
Ada

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #9 Ocena: 0

2013-03-08 00:08:06 (12 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Moi teściowie mieli wypełniane ściany materiałem termoizolacyjnym ( cavity wall insulation ) rok temu i czuć wyraźnie różnicę. Ogrzewanie jest włączane rzadziej bo jest cieplej. Ciepło utrzymuje się dłużej :) Powiem szczerze - czasami jest wręcz za ciepło :-) Wilgoci na ścianach nie mają...

Sąsiedzi mieli wypełniane ściany kilka lat temu i nadal zadowoleni :-)

Do góry stronyOffline

rastapha

Post #10 Ocena: 0

2013-03-08 07:40:18 (12 lat temu)

rastapha

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

na cieplo w domu sklada sie jeszcze wiele innych aspektow cavity wall insulation. jednym z was zrobili welna innym z was zrobili styropianem. ale malo takie docieplenie da jesli macie stare i nie uszczelnione okna. nie szkodzi ze sa double glazing. jakis czas temu montowano 3-komorowe ale standard sie zmienil i teraz zaklada sie 5-komorowe gdyrz te poprzednie sa mniej energo-oszczedne. drugi punkt to CO. ile ma lat i czy jest srwisowane. wielu z nas mysli ze skoo dziala to jest ok. ilu z was wyczyscilo uklad w ostatnich latach? mowiac o czysczeniu mam na mysli wlanie preparatu do ukladu i wyczyszczeniu go a potem wlanie impregnatu.
wykanczam wnetrza a nie ich wlascicieli:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,