odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
aulin |
Post #1 Ocena: 0 2006-06-21 18:43 (19 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2006 Skąd: Swidnica |
Mam pytanie o tą właśnie firme występuje pod nazwą
Glob Haus , ewentualnie Westperonnel , mieści się we Wrocławiu
Właśnie zawarłem z nimi umowe na wyszukanie mi pracy(wcale niemało)
Wcześniej była w spisie wlegalnych firm posrednictawa pracy - na liscie Ministerstwa pracy , lecz dziś już niemogę jej znaleźć....
Miał ktoś doczynienia z nimi ??
|

|
 |
|
|
chojraczeyna |
Post #2 Ocena: 0 2006-06-21 18:49 (19 lat temu) |
Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Beeston |
Zaplaciles za wyszukanie pracy?! To na pewno legalan nie jest. Posrednictwo jest bezplatne, moga jedynie zadac pieniedzy za ewent. badania, podroz itp. I nie zastanowilo Cie, ze jedna firma wystepuje pod dwoma nazwami?
|

|

|
|
aulin |
Post #3 Ocena: 0 2006-06-21 19:34 (19 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2006 Skąd: Swidnica |
to sie nie nazywa za zalatwienie pracy , bo to jest nielegalne, ale wiadomo ze prawo można obejsc w inny sposób
np. tlumaczenie dokumentow, wyszukanie zakwaterowania, pomoc itp.
A poza tym to szukalem w wielu firmach i niestety te które "nic" nie biorą - nic też nie oferują , chyba ze dla lekarzy, pielęgniarek i naprawde b. wysoko kwalifikowanych specjalistow...
A tak na marginesie to jednak udalo mi sie ich znaleźć w spisie legalnych firm, tylko pytanie ? czy skoro są zarejestrowani, to napewno można im ufać ?? Rejestracja w Polsce to nie aż tak trudna sprawa, chyba że w tym wypadku , to jest sprawdzane konkretnie...
|

|
 |
|
chojraczeyna |
Post #4 Ocena: 0 2006-06-21 20:34 (19 lat temu) |
Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Beeston |
Ja moge chyba polecic Polstaff i ITC z Krakowa. Z tym, ze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Ale moze bedziesz mial odrobine szczesia i odezwa sie szybciej. Powodzenia
|

|

|
|