MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy mozna zabronic mowic po POLSKU

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bombadilka

Post #1 Ocena: 0

2006-06-15 01:05 (19 lat temu)

bombadilka

Z nami od: 07-05-2006

Mam pytanie do wszystkich forumowiczow. Sadze, ze wielu z Was mialo do czynienia z dyskryminacja jezykowa w pracy. Pracuje w Pub'ie ktory zatrudnia 99% Polakow. Od niedawna wlasciciele wprowadzili zakaz rozmowy po polsku. Zgadzam sie ze niegrzeczne jest uzywanie jezyka niezrozumialego dla klienta, ale w sytuacjach kiedy sie go nie obsluguje? To po co zatrudniaja NAS POLAKOW. Moj szef argumentowal mi ze jest anty polska atmosfera w okolicy bo podobno zabieramy mieszkancom prace. To dlaczego jak mieli do wyboru elektryka polskiego a angielskiego to wybrali tanszego - wiemy o jakiej nacji tu mowimy. Wtedy moj Boss Anglik zapomina a uprzedzeniach. Zapomina tez o nich jak placi mi pensje. Irytuje mnie ten hipokrytyzm. Mam pytanie. Czy wie ktos gdzie moge znalezc prawo o dyskryminacji jezykowej w UE?

[ Wiadomość edytowana przez : bombadilka on 15-06-2006 11:03 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

darwas

Post #2 Ocena: 0

2006-06-15 01:29 (19 lat temu)

darwas

Z nami od: 27-05-2006

jest wolność i wyznania to jak polak przyjdzie do ciebie i nie umie nic po angielsku to go nie obsługuj to nie ty naty stracisz tylko on jak taki mądry

[ Wiadomość edytowana przez : darwas on 15-06-2006 07:16 ]

Do góry stronyOffline

tomala08

Post #3 Ocena: 0

2006-06-16 22:39 (19 lat temu)

tomala08

Z nami od: 29-05-2006

Jestem w szoku!!! zaczyna sie jak w tych Niemczech choera jasna. Wlasnie sie dowiedzialem dzis ze w okolicy zamkneli fabryke DUNLPOA zwolniono 600 osob i wiecie co Fabryka zostala przeniesiona do Polski. a najbardziej mnie wkurza ze to samo zasugerowalem mojemu szefowi i ktos zajebal mi pomysl hehehe. A wracajac do twojego pytania niemam pojecia gdzie tego szukac najlepiej bedzie zrobic spadinkton z tamtad i szukac sznsy na prowincjach POZDRO

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,