MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polak Polakowi wilkiem!!!!

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tordis

Post #1 Ocena: 0

2006-06-17 08:10 (19 lat temu)

tordis

Kobieta

Z nami od: 12-08-2005

Ja mysle, ze Polak Polakowi nierowny. Owszem, zdarzaja sie tacy, co okradna, sprzedadza i oszukaja swojego rodaka bez mrugniecia okiem i z usmiechem na ustach. Zdarzaja sie tacy, ktorzy zamiast pomoc, rzucaja klody pod nogi. Niestety, jest ich wiecej, niz porzadnych ludzi, ktorzy wspieraja swoich rodakow w potrzebie.
Ale moze dlatego tych drugich tak latwo dostrzec.
Poznalam niedawno grupe ludzi, Polakow, ktorzy sa tu juz od dluzszego czasu. Przyjaciele mojego partnera, ale dla mnie wciaz jeszcze przeciez obcy ludzie. A jednak nie odmowili mi pomocy, kiedy bylo kiepsko. Podali reke i pomogli wstac.
Wierzcie mi, nie tylko oni tak maja.
Staram sie pomagac, kiedy moge. Pomoglam mojej siostrze, kiedy tu przyjechala. Pomoglam mojej znajomej, pomoglam kolezance z roku, pomoglam facetowi i najlepszemu przyjacielowi faceta. Bo uwazam, ze zwlaszcza tu, na obczyznie, kiep bylby ten, kto odmowilby pomocy.
Nie mozna zjadac wlasnego ogona, nawet gdyby byl najbardziej apetycznym ogonem swiata.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

jasiu25

Post #2 Ocena: 0

2006-07-07 10:41 (19 lat temu)

jasiu25

Z nami od: 07-07-2006

Jesli o mnie chodzi to mysle ze polacy to ludzie idacy po najmniejszej lini oporu i tacy ktorzy mysla ze wszystko sie im nalezy tylko dlatego ze sa.
Mieszkam w anglii z zona od 2 lat znajomi pomogli nam na poczatku to prawda ale gdy tylko moglismy usamodzielnilismy sie (cala akcja trwala 2-3 tyg.)
Bylo bardzo ciezko ale jakos to poszlo i teraz jest swietnie.
ALE wszyscy znajomi i czesc rodziny w polsce caly czas wymaga odemnie zebym zalatwial im prace mieszkanie i pozyczyl pieniadze na poczatek zebym sie nimi opiekowal za nich mowil po angielsku i za nich pracowal a oni beda pili bawili sie palili lolki ew. wbijali sie w najgorsze klopoty z ktorych mam ich wyciagac(oczywiscie nie mowie ze z kazdy mam te same problemy ale jesli z kazdym mam jakies to sie mozna zalamac. Nieodpowiedzialnosc, wykorzystywanie mnie i mimo moich staran ciagle pretensje oduczyly mnie skutecznie pomagania rodakom. Mam ich wszystkich gleboko.Wiem ze teraz uogolniam ale Pracowici i ambitni nigdy nie prosza o pomoc ew. sie na nia godza jesli sie ja zaoferuje i sa za nia wdzieczni a to ogromna roznica.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,