|
---|---|
Loko2004 | Post #1 Ocena: 0 2012-07-20 15:03:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-07-2012 Skąd: S............... |
Witam chciałem tu opisać swoją historię, która jest niewesoła. Dwa tygodnie temu wraz z innymi listami dostałem kopertę wysłaną pierwszą klasą z czekiem na sumę 2,5 tys funtów. Pomyślałem, że jest to czek z ubezpieczenia. Ponieważ nie dawno miałem operację i składałem papiery w sprawie odszkodowania. Nawet jak wyliczyłem ile miałbym dostać kwota była bardzo podobna. Na czeku był mój bank Lloyds moje imię nazwisko adres wszystko. Poszedłem z czekiem do oddziału i zapytałem w okienku czy ten czek jest prawdziwy bo taki dziś dostałem. Pani odpowiedziała że tak i kazała mi iść do okienka kasowego kiedy chłopak wbijał czek okazało się że jest coś nie tak. Przyszła kierowniczka banku i zapytała skąd mam ten czek. Powiedziałem jej że przyszedł dziś rano i pokazałem jej kopertę i powiedziałem skąd on może być. Ona powiedziała że nie to nie jest ten czek. Zablokowali mi konto wraz z małymi oszczędnościami. Przyniosłem wszystkie papiery tzn te dotyczące że czekam na ubezpieczenie jeszcze dodatkowo przyszedł fax od kobiety która zajmuje się moją sprawą że faktycznie czekam. Tego samego dnia zgłosiłem sprawę na policję 2 razy że zostałem oszukany. W banku potraktowali mnie jak śmiecia, chociaż nigdy nie miałem debetu ani żadnych problemów. Jestem po operacji na zwolnieniu i nie wiem co robić. Jestem załamany ponieważ w każdym banku odmówili mi założenia konta!!! nie wiem co robić?? bo przychodzą mi czeki z pracy. Cały czas czekam na ubezpieczenie, ale mam samochód, opłaty wszystko szło z konta.
|
Loko2004 | Post #2 Ocena: 0 2012-07-20 15:11:50 (13 lat temu) |
Miałem operację przepuchliny i czeka mnie jeszcze jedna. Pracowałem normalnie, później zachorowałem gdzie też czekałem na badania. Wysłałem wszystkie papiery do ubezpieczyciela tzn do kobiety która reprezentuje moją sprawę. To ona wszystkim zajmuje się. W banku prosiłem, pokazywałem papiery że nie oszukuje ich bo sam tego samego dnia gdzieś 30 minut później zgłosiłem sprawę na policję. Pani która ze mną rozmawiała potwierdziła zgłoszenie, później na następny dzień również jeszcze raz zgłosiłem. Dostałem numer sprawy. Lloyds zamknął mi konto mimo, że jeszcze nie wypłacił mi pieniędzy. Kierowniczka banku wczoraj 15 minut przed zamknięciem chciała abym przyszedł i podpisał papiery gdzie przyznaje się do fałszowania czeku i bank zwróci mi bieżące pieniądze. Nie podpisałem tego i powiedziałem że nie podpiszę ponieważ ja czeku żadnego nie sfałszowałem
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2012-07-20 15:31:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Prawdopodobnie bank wpisal w historie kredytowa, ze probowales dokonac fraudu i bedzisz musial z nimi wywalczyc, zeby to usuneli. Dlatego inne banki, nie chca otworzyc Ci konta.
Probowales otworzyc jakies konto typu basic w innych bankach, takie bez karty debetowej? Poradzilabym Ci sprawdzenie historii kredytowej, ale jak Ci zablokowali konto i karte debetowa to nie masz jak tego zrobic. Moze jakis znajomy uzyczy Ci karty do tego celu. Chyba jedyna opcja realizacji czekow z pracy to w jakims sklepiku, ktore oferuje takie uslugi, ale tam pobiora sobie za to niezla oplate. Carpe diem.
|
Loko2004 | Post #4 Ocena: 0 2012-07-20 19:32:05 (13 lat temu) |
Tak mam już gdzie realizować i kosztuje mnie to 3,5 funta więc nie jest aż tak źle. Jednak będę musiał działać. Pani na policji pokierowała mnie, co mam zrobić. Nie odpuszczę tego, a zwłaszcza tego jak kierowniczka banku mnie potraktowała.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2012-07-20 19:35:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Z kierowniczka bedziesz musial poradzic sobie za pomoca oficjalnej skargi/zazelenia. Najwazniejsze, zeby nie paprali Ci historii kredytowej, zebys mogl otworzyc konto gdzie indziej.
Carpe diem.
|
|
|
Loko2004 | Post #6 Ocena: 0 2012-07-20 23:44:08 (13 lat temu) |
Już napisałem w jedno miejsce wiadomość i opisałem całe zajście. Moja połówka na szczęście ma konto i tam płatności da się zrobić wspólne. Tak kierowniczka wobec mnie zachowała się bardzo chamsko. W tygodniu mam zamiar odwiedzić radcę prawnego który zajmuje się takimi sprawami.
|
kephir | Post #7 Ocena: 0 2012-07-21 00:52:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2011 Skąd: Londyn |
ale o co chodzi? dlaczego tak cie potraktowali, skoro tylko chciales zrealizowac czek? przeciez to jest bez sensu. dziwna sprawa?
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-07-21 01:35:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
tez tego nie rozumiem. Skąd miałeś fałszywy czek, co było celem wysłania do ciebie takiego czeku?
Bo nie sądzę by ubezpieczyciel. kto inny miałby korzyść z realizacji fałszywego czeku przez ciebie? na czym polegało oszustwo? bo na pewno nie na nie aktualności czeku, kilka razy zdarzyło mi się, że klient wystawił mi czek z nieaktualnej książeczki czekowej, taki czek dostaje z powrotem, a klienci mi go wymieniali z niekonczscymi przeproszeniem. zazwyczaj to staruszki babcie. bo im się wszystko pierniczy. raz tylko dostałem czek, i mnie zrobiła laska w konia. zamkla konto i wyjechała z UK do domu do RPA. a może był przypadek bo wcześniej nigdy nie było z nią problemu. i nigdy nikt nie robił mi z tego powodu żadnych problemów. wiec jak to jest z Tobą,? bardzo dziwne. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2012-07-21 03:24:00 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Loko2004 | Post #10 Ocena: 0 2012-07-21 06:44:57 (13 lat temu) |
Wiem, że dziwna bo nigdy nie miałem żadnych problemów. Czek dostałem w kopercie gdzie były wszystkie moje dane. List został wysłany pierwszą klasą i tak jak był wysłany tak go zaniosłem do banku. W banku mimo, że miałem konto Gold i wszystko miałem ok. Nigdy debetu, nawet czekami nie posługiwałem się, bo nie były mi potrzebne. Nie wiem skąd i kto miał moje dane żeby mi zrobić taki numer? Mimo, że w banku okazałem wszystkie dokumenty to i tak kierowniczka była dla mnie opryskliwa i chamska. Sam całe zajście 2 razy zgłosiłem na policję i tam powiedzieli mi że nie mam co się bać i byli zaskoczeni że bank zablokował mi konto. Oczywiście w oddziale pokazałem numer sprawy to, że zgłosiłem to na policję.
|