MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

WYWOZ PSA Z ANGLII

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

justilove

Post #1 Ocena: 0

2006-05-25 09:44 (19 lat temu)

justilove

Z nami od: 20-12-2005

Mam pytanie, wiem,ze dosc problematyczny jest przywoz psa do Anglii, ale z tego co slyszalam, znacznie prosciej jest w druga strone ( z Anglii do innego kraju).Czy jest ktos o podobnym doswiadczeniu? Jak wygladaja formalnosci i jakie papiery nalezy przygotowac? Z gory dziekuje za pomoc! :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

navy

Post #2 Ocena: 0

2006-05-25 22:37 (19 lat temu)

navy

Z nami od: 25-05-2006

Pies musi miec paszport, tatuaz lub chip i byc zaszczepiony na wscieklizne (zdaje sie ze po 3m mies zycia jesli chodzi o szczeniaki)
Nie jestem 100% czy trzeba jakies zaswiedczenie od weta ze pies jest zdrowy w dniu wyjazdu, moge sie dowiedziec przez weekend.
Ja osobiscie bym takie male zaswiadczonko wziela.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

tanielotybiz

Post #3 Ocena: 0

2006-06-04 13:25 (19 lat temu)

tanielotybiz

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2006

Z tego co wiem, jeśli chcesz przywieść psa do Anglii są straszne problemy. Musisz mieć dużo papierów, szczepień i tym podobnych , a pies (z tego co wiem, bo chce równiez przywiesć psa) i tak zostaje na 6 miesiecznej kwarantannie. Jeśli chodzi o wakacje z psem poza granicami wyspy jest to bardzo proste. Od lekarza weterynarii musisz wziąć szczepienia, które podczas pobytu za granicą podajesz. Pies ma ograniczenia jeśli chodzi o wakacje. Chyba jest to okrez około 6 mies. Wiezdzajęc do Anglii z papierami psa, nie powinnaś mnieć problemu.

Życze powodzenia
Zespół Tiz

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,