|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2006-05-10 15:42 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Zlozylismy z mezem o child tax credit 3 i pol miesiaca temu teraz przyslali nam list z umowionym spotkaniem w sprawie NIN -u dla mnie poniewaz jest on potrzebny(maz ma nin)Czy to ze otrzymalismy taki list (zamiast odmowy)oznacza ze przyznaja nam child tax credit.Po jakim czasie od otrzymania mojego nin=u dostaniemy pieniadze.Prosze o odpowiedz osoby ,ktore wiedza cos na ten temat ,natomiast INNYCH uwagi mnie nie interesuja.Z gory dziekuje. Klaudia
|
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2006-05-10 17:31 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
witaj. jesli dasz rade w tym samym dniu co otrzymasz list z nin (do 4 tyg po interview) zadzwon do tax credits line i podaj im swoj nin.
od tego momentu sprawdzaj stan konta bo najpierw splyna Ci pieniadze a dopiero pozniej dostaniesz od nich list gdzie bedzie wszystko wyliczone.ja po podaniu nin czekalam niecaly tydzien pozdrawiam ![]() (Acha jesli mieliby nie przyznac wam taxow to byscie dostali odpowiedz odmowna a nie zaproszenie na interwiev.) |
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-05-11 15:07 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
dziekuje ci serdecznie za odp nieukrywam,ze mnie satysfakcjonuje.
|
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2006-05-11 17:03 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
ja czekam jusz 2 mie i nic jak mąz dzwonil to powiedzieli ze wszystko jest ok ale czekajom na nin bo ja niemam no i niewiem bo nic teraz nie przychodzi co jest grane ja niepracuje bo mam 2 dzieci małe ale mam nadzieje ze jak by nic sie nienalerzało to by cos jusz cos przyszlo jak ktos wie jaki czas sie czeka to prosze odp
|
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2006-05-11 20:19 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
ok 3 miesiecy ale ja czekalam na wezwanie w sprawie ninu 3 i pol miesiaca i tak chyba zwykle jest.Do nas tez sie nie odzywali w ciagu tych miesiecy
|
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2006-05-11 22:19 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
dzienki a niewiesz ile morzna dostac na 2 dzieci . A zalatwiałas morze benefit jaki czas sie czeka
|
Anonim | Post #7 Ocena: 0 2006-05-12 18:36 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
masz moze gg moje to 7274900 za dwojke dzieci bedzie ponad 100 moze 115 no i plus working tax to chyba z 150 razem
ale zalezy ile zarabia twoj maz maja oni swoje wyliczanie no i co lepsze licza od momentu skladania papierow przynajmniej u mnie tak bylo tez czekali na nino ale zaliczyli od dnie zlozeniu wniosku i na konto wpadlo po 3 miechach z 2500 powodzonka jak chcesz to sie odezwij chyba tez zalezy kto byl applicantem a kto join ale podejrzewam ze maz z nino byl glownym a ty dolaczylas tak chyba lepiej by bylo to chyba na tyle na pewno macie przyznane to bez dwoch zdan nie zapomnij powiadamiac ich o wszystkich zmainach bo bedzie trzeba placic im zpowrotem:/ pozdro |
Krystek | Post #8 Ocena: 0 2006-05-16 18:45 (19 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2005 Skąd: Essex |
witam! ja mam pytanko małe:
czy jeśli ja mam NIN, a moja żona nie ma to przyznają mi child tax credit. child benefit wysłałem na siebie... pracuję 7 miesięcy, a dziecko urodziło się w UK... |
Mossetka | Post #9 Ocena: 0 2006-05-16 23:20 (19 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 |
Lepiej byloby przepisac jak najszybciej Child Benefit na zone by mogla dostac NIN byscie mogli dostac Child Tax Credit, bez NIN-u zony nie przyznaja niestety.
Pzdr, |
|