Witam szukam wszystkiego na temat przepisow dotyczacych zwolnienia z pracy kobiety w ciazy.
Jakie ma sie prawa bedac w ciazy?
Czy pracodawca moze zwolnic kobiet w ciazy/
Prosze o pomoc !!!
|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2006-05-09 23:28 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Witam szukam wszystkiego na temat przepisow dotyczacych zwolnienia z pracy kobiety w ciazy.
Jakie ma sie prawa bedac w ciazy? Czy pracodawca moze zwolnic kobiet w ciazy/ Prosze o pomoc !!! |
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2006-05-10 09:43 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
wszystko zalezy od tego w ktorym tygodniu jestes no i czy poinformowalas pracodawce o ciazy przed zwolnieniem.
|
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-05-10 09:55 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
W chwili zwolnienia bylam w 15 tyg ciazy. Oczywiscie poinformowalam pracodawce - i wlasnie po tej informacji zaczelam miec problemy w pracy.
|
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2006-05-10 21:00 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
po pierwsze gratuluje malenstwa
![]() ![]() |
elaf | Post #5 Ocena: 0 2006-05-11 10:10 (19 lat temu) |
Z nami od: 01-03-2006 Skąd: Chobham |
pracodawca nie ma zadnego interesu w zwalnianiu laski w ciazy.
dlaczego? dlatego ze w momencie kiedy idziesz na macierzynskie twoj pracodawca dostaje kase od panstwa po to zeby tobie macierzynskie wyplacic, i jeszcze mu zostaje. wiec de facto na twoim macierzynskim zarabia :D http://ghrom.com/uk-londyn-faq.html One day your life will flash before your eyes. Make it worth watching.
|
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2006-05-11 12:33 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
witam ponowinie
byla to praca legalna - umowa bezposrednio z pracodawca, szystko zgodne z prawem. Jednak tyle sie pisze ze jest ochrona kobiet w ciazy, ze nie mozna zwalniac kobiet w ciazy - a jednak. Pozdrawiwm i dziekuje za odpowiedzi |
Anonim | Post #7 Ocena: 0 2006-05-11 18:10 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
witam ponownie! pierwsze co zrob to napisz do pracodawcy zazalenie (a formal grievance letter) albo jeszcze lepiej skontaktuj sie z "legal aid" to pomoc prawna bezplatna jesli masz niskie dochody, oni za ciebie napisza wszysko. ja pisanie listow mam juz za soba teraz moja sprawa jest w sadzie. mam wiec jako takie doswiadczenie
![]() |
|