MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zarobki w anglii

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-05-08 22:32 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Ile trzeba by zarobić aby móc wyżywić 4os.rodzinę w Anglii?I ile kosztuje wynajem domu 2pokoje ,kuchnia itd.nie musi byc nowy,zalezy na niewygórowanej cenie.Z góry dziękuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-05-09 11:53 (19 lat temu)

Anonim

zalezy gdzie szukasz- polnocna anglia, czy poludniowa?

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-05-09 12:45 (19 lat temu)

Anonim

Wiesz mam iść na rozmowe w sprawie pracy więc jeszcze niewiem gdzie ta firmie sie znajduje,ale chciałbym wiedzieć w przybliżeniu czy mógłbym oczekiwać szansy na ściągniecie całej rodziny.Bo jak będą mi dawac za mało to nie ma co sie rwac tam bo obecnie to mam prace,a niewiem ile trzeba by miec żeby przetrwac z całą rodzina,(2dzieci).

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2006-05-09 13:33 (19 lat temu)

Anonim

2 pokojowe mieszkanie na poczatek- 650 funtow na miesiac + oplaty 200 = 850 funtow miesieccznie

transport jak masz do pracy daleko i nie mieszkasz w londynie to kup samochod czy wez ze soba z polski, potem kupisz tutaj,

jedzenie licz na 4 osoby 100funtow na tydzien czyli + 400 = 1250 funtow na miesiac

no i jeszcze za samochod benzyna lub bilety 50 tygodniowo 1250 +4x50 = 1450 funtow tyle powinno ci starczyc, ale to zycie na spokojnie jak oszczedzisz mozesz wydac mniej, zalezy jaka chata i nie wiem jak to z dziecmi nie wiem czy 100 tygodniowo starczy na cala rodzine bo to i szkola i takie tam, ale jak chcesz pracowac na poczatek samemu i potem zona dolaczy i bedzie pracowala to nie masz co sie obawiac jak masz prace to utrzymasz ich a jak zona bedzie pracowala to bedzie wam dorbze, ale jak piszesz w polsce tez masz prace musisz sie przygotowac na to ze bedziesz musial tu troche powalczyc o swoje a nie tak jak ma sie juz ustabilizowana sytyacje w polsce,

powodzenia w podejmowaniu dobrej decyzjii i na rozmowie o prace

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-05-09 13:58 (19 lat temu)

Anonim

Wiesz jak to jest w pracy w polsce za grosze i więcej mnie w domu nie ma jak jestem,a kasy ciegle potzreba.to że praca jest to jeszcze nic nie znaczy bo jeszcze muszą jakos płacić żeby rodzinę utzrymać a oni płacą tyle ile muszą.a gdzie mieszkanie itd...

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2006-05-09 14:00 (19 lat temu)

Anonim

ogólnie wegetacja i od pierwszego do pierwszego

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe