Cytat:
2012-03-21 20:32:05, radzik77 napisał(a):
Cytat:
2012-03-21 19:34:56, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:
2012-03-21 19:13:43, radzik77 napisał(a):
Kiedys w Polsce moja saiadka, nauczycielka z wyksztalcenia przyszla do mnie i zapytala jak mze wycofac te 2tys zl co je ma odlozone w trzecim filarze. Przyniosla ze soaba list informujacy o ilosci odlozonych srodkow.
To chyba wlasnie cos wtym stylu jak pytanie powyzej ... caly trik polega na tym ze tych pieniedzy nigdy nie dostaniesz :D nie mozna ich wybrac przed emerytura, a emerytury malo kto dozyje, bo za kilka lat wiek to juz pewnie z 70 bedzie :D:D:D
takie wirtualne pieniazki :D:D:D tylko ze od platnikow sciagane sa naprawde, ale coz takie zycie
W trzecim czy drugim?
Z trzeciego mozna wycofać pieniadze po jakimś czasie (w umowie coś powinno być) ale z drugiego czyli OFE nie wyciagnie przed emeryturą a jest i szansa że te całe OFE diabli wezma zanim pierwszy uprawniony osiagnie wiek emerytalny
o zesz w drugim wlasnie, tym obowiazkowym
W drugim fiularze te pieniądze są jakby wirtualne....Liczą się jednostki zgromadzone na koncie...Wartośc tych jednostek jest zmienna w zależności jak dane OFE sobie radzi...Tyle co pamiętam z czasów jak handlowałem ludzkimi emeryturami... Cos mi kiedys odbiło się o uszy że to ma wszystko pie*****nąć z hukiem,ale nie zagłębiałem sie w temat.