MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Założenie firmy w Anglii - siedziba w Polsce

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

laura72

Post #1 Ocena: 0

2012-03-05 09:46:36 (13 lat temu)

laura72

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Witam serdecznie .Moja koleżanka mieszkająca na stałe w Polsce chciałaby zarejestrować firmę w Anglii. Potrzebuję informacji , jakie dokumenty będą jej potrzebne do założenia firmy i czy może to zrobić za nią osoba trzecia tutaj w Anglii??.Firma będzie fizycznie w Polsce. I w razie gdyby zatrudniła pracowników, czy za nich będzie płacić ubezpieczenie w Anglii czy w Polsce?. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #2 Ocena: 0

2012-03-05 10:07:56 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

a przepraszam, po co firma w anglii a pracownicy i siedziba frmy w Polsce????????? tymbardziej,ze ona nawet nie zamiaru przyjechac i jej tu zalozyc????

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 05-03-2012 10:08 ]

Do góry stronyOffline

laura72

Post #3 Ocena: 0

2012-03-05 10:15:56 (13 lat temu)

laura72

Kobieta

:)) Jestem zaskoczona taką odpowiedzią :) Nie pytałam mojej koleżanki, czym się kieruje chcąc założyć w Anglii firmę. To jej sprawa...może ze względu na mniejsze podatki..???
I jakie to ma znaczenie, gdzie jest siedziba firmy??? :DDD Może ją przecież umieścić gdzie zechce, prawda? :))

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #4 Ocena: 0

2012-03-05 10:25:27 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2012-03-05 10:15:56, laura72 napisał(a):

I jakie to ma znaczenie, gdzie jest siedziba firmy??? :DDD Może ją przecież umieścić gdzie zechce, prawda? :))

chciec to za malo niestety i jeszcze osoba trzecia ma zalatwic :-o.......to ja kolezance zycze powodzenia :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #5 Ocena: 0

2012-03-05 10:30:53 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

troche lektury do poczytania kolezance

Information you'll need before you register

You will need:

Your National Insurance number. In most cases you'll already have this, but if you haven't worked in the United Kingdom before you'll need to get one.
Your contact details and the contact details of your business, if you've started self-employment.
Your ten-digit Unique Taxpayer Reference number if you have previously completed a Self Assessment return. You’ll find this on letters or forms sent by HMRC about your tax return.
The date your circumstances changed.

http://www.hmrc.gov.uk/startingup/

dorzuce jeszcze to

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/24/33366/odmowa-National-Insurance-Number

[ Ostatnio edytowany przez: wielbicielka 05-03-2012 10:37 ]

Do góry stronyOffline

laura72

Post #6 Ocena: 0

2012-03-05 10:38:29 (13 lat temu)

laura72

Kobieta

poczytam, dziękuję :)

[ Ostatnio edytowany przez: laura72 05-03-2012 10:42 ]

Do góry stronyOffline

knowakuk

Post #7 Ocena: 0

2012-03-05 10:40:13 (13 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2011

Nie ma takiej możliwości.
Tu znajdziesz więcej informacji i nie sugeruj się tytułem tematu.
Jeszcze raz sprzedaz towarow angielskich w Polsce:)

[ Ostatnio edytowany przez: knowakuk 05-03-2012 10:41 ]

:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

PaniDomu

Post #8 Ocena: 0

2012-03-05 10:57:06 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

kolezanka pewnie naczytala sie reklam firm,ktore swojego czasu reklamowaly,ze mozesz uciec od polskiego zus-u zakladajac firme w Anglii. Bylo duzo niejasnosci co do legalnosci takich dzialan.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-03-05 11:01:54 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Co prawda są takie "usługi" na otwieranie firm, ale robią to cyganie i "firmy" które po prostu działają na zasadzie oszustwa.

Po pierwsze takie firmy za drobną opłatą, nawet był kiedyś spam rozsyłany, że oferuja psie pieniądze za ten proceder, nawet mniej niż cyganie bo ci t dawali 100-150 funtów, a ci w spamie kilka funcików, kupują potwierdzenie adresu, czyli od desperatów za opłatą biorą dane adresowe.

Następnie pod tym często tymczasowym i wirtualnym adresem rejestrują "firmę" za sowitą opłatą.
To w polsce nazywają "optymizacją ZUSu"

tutaj za takiego delikwenta płacą te niecałe 3 funty tygodniowo, w polsce targają miesięcznie 100 funtów, co w zasadzie się opłaci bo chyba teraz ZUS to ponad 1000 zł

Problem zaczyna się wtedy gdy tutejsza skarbówka chce porozmawiać z takim z optymizowanym :> albo po prostu dokonać kontroli, bo często bywa tak że ten "zoptymizowany" to wie tylko fragment tego co się dzieje z jego informacjami, często na podstawie jego działalności tworzone są konta bankowe, pobierane świadczenia i inne cuda.

Potrafią też iść dalej i na takiego delikwenta wynająć nawet kilka domów które potem służą do dalszego potwierdzania adresów, oraz do wynajmu.
Mogłem mieszkać w takim domu, nawet za 70% jego ceny rynkowej.
Bo "po znajomości "

Jak usłyszałem że w takim "biurze podatkowym", nie ma problemu z brakującymi dokumentami zakupu kosztów, bo oni mają w teczkach tego pełno i się uzupełni to mi szczęka spadła :)))

Podziękowałem to ja już wolałbym sam to załatwiać i robić podstawowe rozliczenie, bez niuansów z odliczeniami.

Laura, to na prawde śmierdzi grubymi problemami.

Jeżeli koleżanka na prawdę chce iść w tym kierunku to niech załatwia wszytko sama, koszt będzie wyższy, ale i tak opłacalny biorąc pod uwagę koszty prowadzenia działalności w polsce.

I pamiętaj że oszustwa podatkowe, są ścigane i egzekwowane międzynarodowo, a w obszarze UE to żaden problem.
Ta optymizacja to już nie jednemu się odbiła, a jak pomyślę o tych co zwozili do Uk na 1-2 dni by robili za słupy to ja pierniczę. Będzie się działo, kwestia czasu.
Dość dużo takich "doradców podatkowych" już uciekło do Niemiec i Kanady, bo jak jeden mi powiedział "Anglia już się skończyła dla interesów" :)))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

laura72

Post #10 Ocena: 0

2012-03-05 11:11:32 (13 lat temu)

laura72

Kobieta

Dzięki wielkie za wszystkie informacje!! :DD Dam mojej koleżance to forum do poczytania i niech sama wyciągnie wnioski :))) Dzięki jeszcze raz.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,