MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przewoz gotowki!!!

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-04-28 08:59 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Witam, czy ktos moglby mi udzielic informacji ile dokladnie gotowki moge miec przy sobie podczas podrozy samolotem z UK do Polski? Bylabym rowniez wdzieczna za opinie na temat biur zajmujacych sie transferem pieniedzy, jak MoneyGram czy WesternUnion i info o prowizjach pobieranych przez tutejsze banki przy przelewch na polskie konto. Pozdrawiam :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gandalf de Grey

Post #2 Ocena: 0

2006-04-28 09:38 (19 lat temu)

Gandalf de Grey

Z nami od: 29-07-2005

Salve,

Odnosnie przewozenioa gotowki - ostatnio kumpla mi zlapali jak przewozil 6 tysiecy £££. Podobno nie wolno wiecej niz 5 tysiecy. Ale tego nie wiem na pewno. Niech sie inni wypowiedza jeszcze.
Z kazdego banku brytyjskiego mozesz przelac kase na swoje w Polsce. koszt rozny od banku ale srednoo okolo £20.00
Ja polecem Western Union - jak chhcesz miec kase w "tri miga" - ale slono zplacisz (ja ich od czasu do czasu uzywam i wiem za co place), Kiedys uzylem Money Gram i sie nacialem ... od tego czasu preferuje Westen Union.
W polskich gazetach masz do wyboru wiele firm:
Lcc. Tonio, Cheque Point i inne. Z tych innych - ja wybralem po wielu doswiadczeniach -firme Polang. Maja podobna szybkasc do Western Union i sa tansi.
Ale pamietaj - sam wybierz co najlepsze - czy slaby kurs, dlugi okres przelewania na konto i placisz pare funtow, czy ciut drozej, szybko i po dobrym kursie.

pozdrawiam

Gandalf de Grey ;-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

barbarita33

Post #3 Ocena: 0

2006-04-28 10:16 (19 lat temu)

barbarita33

Z nami od: 09-09-2004

Ostatnio wracałam z Liverpoolu z duża sumą i złotem. Jakoś nikt sie nie pytał o kase.
Pozdrawiam..

Do góry stronyOffline

3-city

Post #4 Ocena: 0

2006-05-05 13:48 (19 lat temu)

3-city

Z nami od: 05-05-2006

Zgodnie z prawem dewizowym wolno wywozić/przywozić bez zezwoleń dewizowych do 10.000 EUR... No chyba że się coś ostatnio pozmieniało w prawie, bo od pół roku nie jestem na bieżąco...

[ Wiadomość edytowana przez : 3-city on 05-05-2006 13:50 ]
Sławek

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-05-05 16:57 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

10000 eur to limit w Polsce, z UK 3000 funtów bez zgłoszenia do HM Revenue and Customs

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,