|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2006-04-01 08:26 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Mój znajomy pracował jakiś czas w Anglii. Po powrocie do Polski wymyślił sobie że zrobił błąd nie kupując tam auta. Odnalazł w Anglii osobę, z która kiedyś przez kilka dni pracował. Można powiedzieć, że prawie obcą. Można więc śmiało uznać, że zna (ł) j dość słabo. Osoba ta poleciła mu zakup auta swojej koleżanki. Wszystko było Ok. Zdjęcia, maile itd. Ale w pewnym momencie ta potencjalna właścicielka z Anglii oświadczyła że najlepszym rozwiązaniem przesłania tego auta do Polski jest spedycja przez firmę International Cargo Spedition (www.Transit-Cargo-Transports.com) działająca niby w Londynie pod adresem Civic Centre Building, 157 Station Road Harrow, HA1 2XF London UK. Pojawiła sie jednak taka wątpliwość, że chcą oni zapłaty za auto z góry. I to nie na swoje konto a przekazem Western Union na prywatne nazwisko ich niby agenta. Twierdzą ze po dostarczeniu auta do Polski pieniądze przekażą do byłej właścicielki GB. Nie można się do tej firmy dodzwonić, nie ma nic w Internecie na temat ich działalności. Zastanawiam się czy to nie jest przekręt realizowany bądź przez osobę która niby pośredniczy w sprzedaży auta swojej koleżanki, bądź samą firmę spedycyjną, jeżeli wogóle istnieje. Jak bezpiecznie przeprowadzić taka transakcję. Pozdrawiam
|
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2006-04-01 23:03 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
wcale sie do niej nie zabierac, taka moja opinia. nie masz kontaktu, nie masz danych odpusc. nie lepiej przyleciec samemu (bilet - groszowe sprawy) kupic i odjechac.
poza tym aby wywiezc auto bez zamiaru przyjazdu z powrotem, musisz zalatwic dokumenty exportu auta z dvla. jak widzisz juz na logike straszna lipa z ta sprzedaza. nie daj, bo stracisz. |
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-04-17 09:40 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
ja również mam przykładzik?dokładnie tens sam adres tylko rowni się troche nazwa firmy "International Cargo Headquarters". chciałem zakupić motocykl na ktory ogłoszenie znalazłem na niemieckiej stronie,zaś sam motocykl był w Amsterdamie. Poniżej przykład maila tej firmy do mnie + address strony :strona piękna! http://www.freight-icargo.com/content/company.php
e-mail. Dear Customer , Trough this email we are sending you the payment instructions for tracking number ???????????. The payment for this item must be made on the name and address of one of our agents so we can secure your money from the seller . Here is the payment address where you have to make the deposit of 2300 EUR : Name : Peter Brosis Address : Singel 258 City : Amsterdam Zip Code : 1016 AB Country : Netherlands *Note: For your security the payment information must be sent to us not to the seller . We will forward the payment information when you will receive the package . Tracking number for a HONDA CBR 1000 RR 2004 .????????????? You can check the tracking number on our website www.freight-icargo.com To learn more about us and our policy please check our website www.freight-icargo.com . Thank you for using International Cargo . Sincerely yours, I.C. Departament . |
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2006-04-21 00:49 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Witam, mam podobny problem, jedna oferte sprawdzilem i okazala sie przekretem wiec uwazajcie na te firemki, najlepiej sprawdzic kiedy domena zostala zarejestrowana.
Na druga oferte zakupu samochodu dostalem odpowiedz ze moge przyjechac osobiscie do UK pod ten adres: 34 ABBEVILLE RD LONDON, SW4 9JN UNITED KINGDOM Czy jest ktos w stanie sprawdzic ten adres kto mieszka w Londynie? Bylbym wdzieczny ![]() |
|