MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca i mieszkanie w anglii?

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Santioo

Post #1 Ocena: 0

2011-06-19 10:31:18 (14 lat temu)

Santioo

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Czyli idac Twoim tokiem rozumowania najpierw praca tam za najnizsza, szlifowanie jezyka zdobycie referencji i mozna rozgladac sie za lepsza praca, wtedy to jest bardziej realne?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

izabela1967

Post #2 Ocena: 0

2011-06-19 10:55:42 (14 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Niekoniecznie. Jeśli masz dobry zawód (i oczywiście znasz dobrze język), to od razu dostaniesz lepsza stawkę.

Do góry stronyOffline

paramedic11

Post #3 Ocena: 0

2011-06-19 11:21:33 (14 lat temu)

paramedic11

Kobieta

Z nami od: 19-06-2011

Witam Wszystkich,
czytam, czytam i nasuwa mi się pytanie - co to jest dobry zawód?? Ja jestem mgr ratownictwa medycznego, czyli popularnym paramedic'iem, posiadam legitymację z ministerstwa jako instruktor fitness + kilka szkoleń tj. trener personalny, flow tonic, pilates, fitness dla dzieci no i prawie 5-letnie doświadczenie w pracy przedstawiciela handlowego w branży wyrobów medycznych. Od dawna myślę o wyjeździe jednak wolę pierw się do tego solidnie przygotować a nie jechać na wariata..
z tego co już się zorientowałam to chyba najbardziej celowanym byłoby podjęcie zawodu jako instruktor fitness bo na to w dalszym ciągu jest zapotrzebowanie, ewentualnie szczytem marzeń byłoby stanowisko managera klubu fitness ;-)
czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć czy mój tok myślenia jest ok?? Nie mam kontaktu z nikim kto pracowała by dla NHS jako paramedic..

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #4 Ocena: 0

2011-06-19 14:33:57 (14 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

zapotrzebowanie na fitness instructors możesz sprawdzić np tutaj (pierwsza z brzegu strona z googli). Jednak jak piszesz nie masz doświadczenia w zawodzie, więc może jednak bardziej iść po ścieżce zawodu wykonywanego (w/g towjego uznania).
IMO - ścieżka od instruktora fitness do managera klubu - raczej nie jest taka oczywista. Na managera liczy się bardziej przygotowanie managerskie a nie wiedza fachowa.

Do góry stronyOffline

paramedic11

Post #5 Ocena: 0

2011-06-19 14:42:41 (14 lat temu)

paramedic11

Kobieta

Z nami od: 19-06-2011

Wietam,

jako instruktor pracowałam w Polsce przez ponad rok, przez okres 3 miesięcy byłam na stanowisku po managera klubu, jednak ze względu na przyjęcia posady przedstawiciela nie mogłam kontynuować pracy w klubie.
Co do przygotowania managerskiego to mam ukończone studia podyplomowe w zakresie "Skutecznego managera nowoczesnej firmy" a na obecnym stanowisku zajmuję się również tzw. zarządzaniem projektami.
Google'a już przestudiowałam, właśnie chodziło mi o takie strony do jakiej link załączyłeś..
bardzo dziękuję ;-)
Chwilowo mam dość handlu zatem wolę wrócić do fitnessu - jest to połączenie przyjemnego z pożytecznym ;-)
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Jaronero

Post #6 Ocena: 0

2011-06-19 16:19:46 (14 lat temu)

Jaronero

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2010

Jak to ktos z poprzedników napisał... liczy się KREATYWNOŚĆ... i szczęście.
ponad rok temu, przed wyjazdem do UK, naczytałem się na MW, jak to za 5 funtów będę zasuwał w magazynach przy -10C... Znalazłem pracę za 7.50 i myślałem ze Panią Bozię za nogi chwyciłem, nie powiem, lepsze to niż 5.95.
Języka uczę się tutaj, dzieki temu od razu dogaduje się w sklepach, urzędach, z ludzmi. Po miesiacu pobytu, jak załatwiałem NIN dogadałem się szybciej z Anglikiem podczas interwiew niż moja tłumaczka Polka z książkowym angielskim, nie rozumiał jej... Jak w marcu posiedziałem 3 tygodnie w domu i nic nie było, to się zawziąłem, i znalazłem prace przez angielską agencję, w angielskim zakładzie, gdzie o polakach dotąd słyszeli tylko w BBC (uchowały się jeszcze takie), mam 12.05 i czekam na kontrakt teraz na dniach... daję radę, w pracy naprawdę jest świetny klimat, chłopaki mi pomagają z angielskim, po 6 tygodniach dogaduje się w 90% kwestii zawodowych i prywatnych, przestałem bać się rozmów telefonicznych (wiadomo że to najciężęj przebrnąć)... dużo w tym szczęścia, ale i zaparcia, ale warto próbować, i pomagać szczęściu.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2011-06-19 16:22:57 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-06-19 19:07:25 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2011-06-19 19:43:28 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2011-06-19 11:21:33, paramedic11 napisał(a):

z tego co już się zorientowałam to chyba najbardziej celowanym byłoby podjęcie zawodu jako instruktor fitness bo na to w dalszym ciągu jest zapotrzebowanie, ewentualnie szczytem marzeń byłoby stanowisko managera klubu fitness ;-)

Pozdrawiam

A nasz kolega już od wielu miesięcy szuka pracy jako instruktor fitness i nic nie może znaleźć. A doświadczenie w pracy w UK na tym stanowisku ma. Tak więc chyba to zależy też od rejonu gdzie się mieszka.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,