Niunia, przykro mi, ze tak sie stalo...
Pierwsze co powinnas teraz zrobic, to zebrac te wszystkie rachunki, wziasc telefon, podzwonic i pozmieniac wszystko na siebie. Mam nadzieje, ze angielski nie jest dla Ciebie problemem, bo czeka Cie dosc sporo dzwonienia...
Kolejna rzecz to Job Centre - zloz natychmiast aplikacje o Income Support ( jesli masz dzieci do 7 roku zycia ). Aplikacje mozesz zlozyc on line na stronie JC, przez telefon, lub w niektorych coucilach wypelnic papierowa forme, zanisc, umowic sie na spotkanie.
Zbierz wszystkie dokumenty wymienione w aplikacji, dolacz je, czekaj na spotkanie w JC - nawet jesli aplikacje skladasz telefonicznie ( okolo 45-60 minut rozmowy ) i tak umawiaja Cie pozniej na spotkanie, zebys potwierdzila te wszystkie dane na miejscu, plus prosza o mase dokumentow ( akty ur dzieci, paszporty, umowa o prace, pay slipy, itd, itd, itd....
W miedzy czasie - gdy oczekujesz na rozpatrzenie wniosku o IS udaj sie do councilu, zloz aplikacje o Housing Benefit and Council Tax Benefit ( to jest jedna aplikacja ). Tam tez trzeba zlozyc mase dokumentow wraz z aplikacja.
Zadzwon tez natychmiast na infolinie Tax Credit i zglos, ze zostalas samotna mama - poprosza o wszystkie dane jak obecne dochody itp. Pozniej przysla forme o potwierdzenie wszystkiego oraz prosbe o rozne dokumenty np P60, rachunki itp.
Jesli nie dasz sobie z tym wszystkim rady, idz do CAB i pros o pomoc. A najlepiej to kogos znajomego z angielskim, wiecej i szybciej wtedy zalatwisz...
Jesli masz jakies inne pytania, pisz na PW - jestem do dyspozycji...
Dasz rade

.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!