|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2006-03-04 17:44 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Mam prawie czternaście lat i moi rodzice chcą wyjechać do Angli. Jestem dość nieśmiała i nie wiem co robić, bardzo się boje. Chodzę do 1 klasy gimn. z rozszerzonym angielskim ale mimo to mam mocne zachamowania do mówienia po angielsku. Mój wyjazd jest pweny na 100%. Ja naprawde chce jechać ale nie wiem co robić bo jeśli nie odezwę się do nikogo to nikogo nie poznam i będę sama jak palec. A tak wogóle czy oni od początku nie uczą się drugiego języka np. francuskiego?? Boja nie znam ani słowa. Wszyscy mówią że dzieciom jest najłatwiej a to nieprawda! Proszę o dobrą radę. Zajrzę tu niedługo i mam nadzieje że ktoś mi pomoże.
|
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2006-03-04 18:15 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Spokojnie, jak juz tu bedziesz to po kilku dniach powinnas przelamac "blokade" . Moja dziewczyna tez jak tu przjechala rok temu to ani me ani be... a teraz? ho ho , nawet przez telefon z anglikami rozmawia. Napewno sobie dasz rade, zobaczysz. 3Maj sie i glowa do gory
![]() |
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-03-10 19:22 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Witaj,
z jezykiem na 100% dasz sobie rade, jest inny problem, jezeli w Polsce chodzisz do pierwszej kl gimnazjum, to tu bedziesz musiala zaczac od poczatku. Nie przyjma Cie do drugiej gimnazjum ponewaz nie dasz rady zdac potem ''malej matury''. pozdrawiam |
Coffee2006 | Post #4 Ocena: 0 2006-03-10 19:46 (19 lat temu) |
Z nami od: 18-01-2006 |
SPOKOJNIE
EDUKACJA W uk JEST NAPRAWDE OK SZYBKO SIE RPZELAMIESZ ZOBACZYSZ ZE BEDZIE DOBRZE ![]() GLOWA DO GORY POTRAKTUJ TO JAKO RPZYGODE/WYZWANIE A NIE COS PRZYKREGO BEDZIESZ MIALA FAJNE WSPOMNIENIA ![]() |
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2006-03-10 21:20 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Hey -mysle ze taki wyjazd tylko dobrze Ci zrobi ,wiec sie nie lam. Mam siostre w twoim wieku zaczela szkole (katolicka tylko z dziewczynkami) pol roku temu i ma sie swietnie ,bardzo szybko sie zaklimatyzowala ,a jeszcze szybciej zlapala j.angielski ,nie wspomne o tym ze bardzo dobrze zna tutejszy slang
![]() Ps.napewno Ci sie tu spodoba i dasz sobie rade -TRZYMAM KCIUKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|