MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Błagam o pomoc : (

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-03-04 17:44 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Mam prawie czternaście lat i moi rodzice chcą wyjechać do Angli. Jestem dość nieśmiała i nie wiem co robić, bardzo się boje. Chodzę do 1 klasy gimn. z rozszerzonym angielskim ale mimo to mam mocne zachamowania do mówienia po angielsku. Mój wyjazd jest pweny na 100%. Ja naprawde chce jechać ale nie wiem co robić bo jeśli nie odezwę się do nikogo to nikogo nie poznam i będę sama jak palec. A tak wogóle czy oni od początku nie uczą się drugiego języka np. francuskiego?? Boja nie znam ani słowa. Wszyscy mówią że dzieciom jest najłatwiej a to nieprawda! Proszę o dobrą radę. Zajrzę tu niedługo i mam nadzieje że ktoś mi pomoże.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-03-04 18:15 (19 lat temu)

Anonim

Spokojnie, jak juz tu bedziesz to po kilku dniach powinnas przelamac "blokade" . Moja dziewczyna tez jak tu przjechala rok temu to ani me ani be... a teraz? ho ho , nawet przez telefon z anglikami rozmawia. Napewno sobie dasz rade, zobaczysz. 3Maj sie i glowa do gory ;-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-03-10 19:22 (19 lat temu)

Anonim

Witaj,
z jezykiem na 100% dasz sobie rade, jest inny problem, jezeli w Polsce chodzisz do pierwszej kl gimnazjum, to tu bedziesz musiala zaczac od poczatku. Nie przyjma Cie do drugiej gimnazjum ponewaz nie dasz rady zdac potem ''malej matury''.

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Coffee2006

Post #4 Ocena: 0

2006-03-10 19:46 (19 lat temu)

Coffee2006

Z nami od: 18-01-2006

SPOKOJNIE
EDUKACJA W uk JEST NAPRAWDE OK
SZYBKO SIE RPZELAMIESZ
ZOBACZYSZ ZE BEDZIE DOBRZE :-)
GLOWA DO GORY
POTRAKTUJ TO JAKO RPZYGODE/WYZWANIE A NIE COS PRZYKREGO
BEDZIESZ MIALA FAJNE WSPOMNIENIA :-D

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-03-10 21:20 (19 lat temu)

Anonim

Hey -mysle ze taki wyjazd tylko dobrze Ci zrobi ,wiec sie nie lam. Mam siostre w twoim wieku zaczela szkole (katolicka tylko z dziewczynkami) pol roku temu i ma sie swietnie ,bardzo szybko sie zaklimatyzowala ,a jeszcze szybciej zlapala j.angielski ,nie wspomne o tym ze bardzo dobrze zna tutejszy slang;) ogolenie to jest ok .

Ps.napewno Ci sie tu spodoba i dasz sobie rade -TRZYMAM KCIUKI :-) :-) :-) :-D :-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,