MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Planuje przeprowadzke do UK, miasta/miasteczka, ktore polecacie?>>

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2011-03-01 14:05:08 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-02-27 19:05:31, piekar10 napisał(a):
Zamieszkaj w Sevenoaks.Jest na 4 miejscu w UK pod wzgędem jakości życia.
Mieszkałem tam 5 lat i jak tylko będe mógł to wróce tylko tam .
Miejsce prześliczne spokojne , bezpieczne,bardzo dobre szkoły , ludzie bardzo kulturalni i mili oraz super położenie 45min od londynu pociągiem leży przy M25 oraz ma przepiękny i stary knole park.
Niestety wyprowadziliśmy się z tego miasta bo nie stać nas było tam nae na kupno one bedroom.
Przejadź się tam a napewno ci sie spodoba.

Zgadza się, Sevenoaks bardzo fajne miasteczko, bardzo często tam bywam. bardzo mili ludzie, na poziomie no i biedy, i kolorów to tam nie ma :-]
A nie wiem czy jeszcze jest ale był polski sklep :) może nie wielki ale spoko.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-03-01 16:35:51 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2011-02-28 09:48:21, poluszka napisał(a):
tylko ludzie... troszke...no....wiesniaki...

nie, nie wszyscy...zeby nie bylo...ale...

jak slysze to ich slynne "aye pal" to dostaje bialej goraczki...

stad juz nie raz zastanawialam sie nad przeprowadzka wlasnie do Anglii...

tu uslyszysz oi, m8 na kazdym rogu :-]

tez sie zamierzam ruszyc gdzies... 8-)

Do góry stronyOffline

olmar2010

Post #3 Ocena: 0

2011-03-01 17:31:53 (14 lat temu)

olmar2010

Kobieta

Z nami od: 28-02-2011

Do góry stronyOffline

macadi

Post #4 Ocena: 0

2011-03-01 18:50:32 (14 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Ja gdybym mogła się przenieśc to na pewno gdzieś na południe. Koszty utrzymania niestety wyższe ale mam wrażenie, że trochę większa cywilizacja, kultura, ładniejsze krajobrazy no i lepszy klimat.
Z drugiej strony, północna Anglia jest tańsza i oferuje kilka parków narodowych więc jeśli ktos lubi weekendowe wypady na łono natury to idealna lokalizacja.
Na pewno nie chciałabym mieszkac w Szkocji.

[ Ostatnio edytowany przez: macadi 01-03-2011 23:02 ]

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #5 Ocena: 0

2011-03-01 18:59:32 (14 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Jeśli chdzi o pogodę to tylko południe. Powyżej Nottingham temperatura drastycznie spada, a opady deszczu wzrastają. No ale południe jest drogie. Jeśli tam to gdzieś na trasie Eastbourne-Brighton-Worthing (ładne tereny są w Peacehaven, blisko do Brighton ale pewnie drogo) lub okolice Southampton, Portsmounth (duże miasta, łatwość dostania się do Londynu). Kornwalia jest piękna ale droga i strasznie daleko jak i wybrzeże Walii ale i tam daleko od cywilizacji choć pewnie tanio (to miejsca warte odwiedzenia lub zamieszkania na starość) Możesz zamieszkać na wschód od Londynu w okolicach Southend-on-sea (dobra lokalizacja, blisko do lotnisk ale tam często jest wietrznie - wschodnie wiatry z nad morza północnego). W Chelmsford powinno być taniej ale to nie nad samym morzem (duże miasto, dobra lokalizacja, ładne tereny otaczające) Polecam okolice Cambridge (mili ludzie, blisko do lotnisk, Londynu, dobry klimat) Jeśli chodzi o zachodnie wybrzeże to polecam Southport i Blackpool (piękne miejsca, plaże, domy tańsze niż na południu, blisko do dużych miast, lotnisk i na wypady do Lake District, mili ludzie). Im dalej na północ Anglii tym ludzie milsi. Bardzo lubię Edinburgh, piękne miasto no ale to stolica wiec drożej no i pogoda nieciekawa. Innych miast w Szkocji nie polecam. Choć jest wiele pieknych miejsc w Szkocji to jednak to są małe mieściny oddalone od dwóch głównych miast Szkocjii - Glasgow i Edinburg. Ja mieszkam w okolicach Newcaste. Jest tu tanio i ludzie mili ale pogoda nieciekawa, praca mało płatna i trudno o nią, daleko do lotnisk. Moja praca wymaga podróżowania po całej Wielkiej Brytanii. Odwiedzam wiele miejsc, rozmawiam z ludzmi wiec wiem co piszę.

Do góry stronyOffline

kola25

Post #6 Ocena: 0

2011-03-02 17:07:22 (14 lat temu)

kola25

Kobieta

Z nami od: 23-02-2011

andypolo napisał(a):[/b]
Jeśli chdzi o pogodę to tylko południe. Powyżej Nottingham temperatura drastycznie spada, a opady deszczu wzrastają. No ale południe jest drogie. Jeśli tam to gdzieś na trasie Eastbourne-Brighton-Worthing (ładne tereny są w Peacehaven, blisko do Brighton ale pewnie drogo) lub okolice Southampton, Portsmounth (duże miasta, łatwość dostania się do Londynu). Kornwalia jest piękna ale droga i strasznie daleko jak i wybrzeże Walii ale i tam daleko od cywilizacji choć pewnie tanio (to miejsca warte odwiedzenia lub zamieszkania na starość) Możesz zamieszkać na wschód od Londynu w okolicach Southend-on-sea (dobra lokalizacja, blisko do lotnisk ale tam często jest wietrznie - wschodnie wiatry z nad morza północnego). W Chelmsford powinno być taniej ale to nie nad samym morzem (duże miasto, dobra lokalizacja, ładne tereny otaczające) Polecam okolice Cambridge (mili ludzie, blisko do lotnisk, Londynu, dobry klimat) Jeśli chodzi o zachodnie wybrzeże to polecam Southport i Blackpool (piękne miejsca, plaże, domy tańsze niż na południu, blisko do dużych miast, lotnisk i na wypady do Lake District, mili ludzie). Im dalej na północ Anglii tym ludzie milsi.

Chyba w takim razie zaczne sie przekonywac jeszcze bardziej do pld. wybrzeza. Mimo, ze Edynburg kusi, pogoda jednak mnie straszy (5 ostatnich lat spedzilam w 'cieplych krajach') Mili ludzie tez kusza :/ Nie mozna miec wszystkiego, bedziemy podrozowac.
Prawde mowiac, nie myslalam, ze Kornwalia jest b. droga (rozwaza/-m/-lam Plymouth)....Jednak troche daleko od Londynu i cywilizacji. Wschodniego wybrzeza angielskiego jeszcze nie obmyslalismy, bo Morze Pln. brzmi zimno :)
Zostawalyby wiec ok. Brighton (drogo niestety) i ok. Portsmouth (jezdzilam po miescie googlami, ale jakos mi sie nie podobalo, strasznie rozrzucone i bez klimatu mi sie wydalo, myle sie?)
Na wschodzie od Brighton nie 'bylam' jak dotad.

[ Ostatnio edytowany przez: kola25 02-03-2011 17:08 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2011-03-02 17:37:15 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kola25

Post #8 Ocena: 0

2011-03-02 18:09:07 (14 lat temu)

kola25

Kobieta

Z nami od: 23-02-2011

poluszka napisał(a):[/B]
a co tutejszej pogodzie brakuje???

Mieszkam tu juz dluuugi czas.. Lata sa gorace, ostatnia zima byla prawdziwa...

W tej chwili piekna, ciepla wiosna...

Owszem sa dni, kiedy wieje i leje, ale mimo wszystko przewazaja te lepsze...

A czy stolica jest droga? Nie wydaje mi sie...
Ja za domek 2 bed place 670 funtow:)

Ale mnie, poluszka, kusisz. Juz sie wycofuje, a Ty do ataku :o)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wariot666

Post #9 Ocena: 0

2011-03-02 18:24:15 (14 lat temu)

wariot666

Kobieta

Z nami od: 26-03-2010

Przyjedz do South Shields:) mamy piekna plaze, ludzie mili, parki, placy zabaw...

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2011-03-02 19:56:18 (14 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Proponuję Ci na początek poobserwować przez kilka tygodni mapę pogody w UK. Zwróć uwagę na różnice temperatur miedzy południem i północą. Jak już pisałem jeżdżę po całej W Brytanii, codziennie dzwonie do domu (Newcastle). Różnica temperatur jest ok 10 stopni.JJa wychodzę na miasto na krótki rękaw, a żona w kurtce. Na północy nie możesz zaplanować sobie grilla, bo rano świeci słońce, a w południe zaczyna chmurzyć się lub na odwrót. Choć muszę przyznać, że zeszłoroczne lato było udane. Też przyznam,że w Edinburghu jest więcej słońca niż w Newcastle ale temperatury te same.
Cena domu 2-bedroom, w Newcastle będzie ok 600f ale już 20km od Newcastle 400f miesięcznie. Cena, którą podała Poluszka wydaje mi się niska ale może to na obrzeżach stolicy.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,