MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do tych ktorzy pracuja lub pracowali w uk lub irlandii

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-03-03 09:46 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Tak pisza ci, ktorzy juz tam troche siedza, ktorzy wyjechali
na samym poczatku....... obecnie rzeczywistosc wcale nie
jest taka wspaniala.....a wiekszosc pracuje za minimum.....
z tego da sie tylko PRZEWEGETOWAC....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-03-03 10:53 (19 lat temu)

Anonim

Na początku podałam Ci linke(dotyczy Irlandii), bardzo pomocną moim zdaniem
spróbuj z niej skorzystac.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-03-03 10:53 (19 lat temu)

Anonim

Witam.tez sie teraz tak zastanawiam bo mialismy wyjechac z dziecmi,ale mamy szanse tu w Polsce sprobowac sil w rolnictwie,a dokladniej w uprawie borowki ameryk,malin itp.tez jest natym zarobek(a tym bardziej ze u siebie i na swoim polu).na dzien dzisiejszy mam dola bo poklocilam sie o to z mama bo ona chce zebym wyjechala,i nie zdaj jej sie tlumaczenia ze tam tez niejest latwa,zwlaszcza teraz i tym bardziej ze moj angielski jest taki sobie.mam brata w szkocji,ktory moglby mi pomoc ale ja i tak sie waham.przepraszam za moje marudzenie i pisanie o moich problemach,ale jak myslicie-sprobowac sil tutaj u siebie czy pchac sie w "nieznane"?
Pozdrawiam wszystkich:)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2006-03-03 10:57 (19 lat temu)

Anonim

Sproboj w kraju, tym bardziej,ze cos cie tam trzyma....a jak
sie wahasz....to na prawde dobrze to przemysl......

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-03-03 11:20 (19 lat temu)

Anonim

hm..mysle mysle i niewiem dalej mam zrobic.glupia sytuacja jest u mnie-jestem miedzy mlotem a kowadlem,tzn-z jednej strony mama,ktora nalega na wyjazd,a z drugiej strony jest moj facet-ktory nie zabrania mi jechac.jednego co nierozumiem to mamy-jest starsza kobieta-ale zebym za granice daleko wyjechala to niema sprzeciwu,ale zebym sie przeprowadzila o pol godziny drogi stad na wies (bo obecnie mieszkam w miescie)to ona robi problem.nawet tlumaczenia sie nie zdaja ze lepiej jakbym byla blizej bo jak by niedaj boze sie cos stalo to jestem na miejscu a nie poza granicami.niewiem jak mam jej to wytlumaczyc.ach ale sie napisalam,a jeszcze na dodatek nie w tym miejscu co powinnam-pewnie mnie do psychologa ktos zaraz odesle.czy ktos moglby mi mniejwiecej nakreslic ile bym mogla zarobic na poczatku i ile zycie "kosztuje" ,a jeszcze przy dwojce dzieci-bo musialyby ze mna jechac od razu-takze sytuacja tez niezbyt ciekawa.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2006-03-03 13:09 (19 lat temu)

Anonim

Po pierwsa kto zabiera ze soba dzieci w nieznane?
Wogole jakie masz wyksztalcenie? znasz angielski? Ludzie zastanowcie sie!! Mama raczej male ma pojecie na ten temat...... sorry

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7 Ocena: 0

2006-03-04 13:17 (19 lat temu)

Anonim

prawda jest taka
ja mam 26 lat pracuje w anglj od 2 lat przyjechalem w ciemno spalem w parkach bo nie mialem mieszkania nikogo nie znalem
w polsce mam przepracowane10lat
jak nie umiesz sie sprzedadz wpolsce to w anglji tylko moga cie,wdymadz, tu jest armia polskich cwaniakow bedzie ci ciezko. ostrzegam. rafalgb. 8-) :-W

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8 Ocena: 0

2006-03-04 16:24 (19 lat temu)

Anonim

jak juz pisalam wczesniej ja teraz jestem w niemczech, ale czytalam troche o anglii.. nie jedz! jak masz cos w polsce to lepiej jeszcze tu sprobuj. po pierwsze - jezyk, naprawde musialabys umiec go dobrze zeby zalatwic, zetknelam sie z tym w berlinie.. myslalam ze dobrze znam niemiecki, a tu jest (w anglii tez) mnostwo drobnych urzedowych spraw do pozalatwiania...i jezyk siada! no chyba ze jedziesz na czarno.ale to jest ryzyko.no a poza tym za to co zarobisz to sie tylko tam utrzymasz, oplacisz chate, ubezpieczysz sie!! ( to bardzo wazne, bo nie daj boze cos sie ci tam stanie!), to praktycznie nic ci juz nie zostaje.. uwierz mi, mam teraz to samo. dostalam teraz oferte pracy w polsce za 1300 zl i wracam bez zastanowienia.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9 Ocena: 0

2006-03-06 09:33 (19 lat temu)

Anonim

Przejrzyj dokladnie wszystkie oferty agencji posrednictwa pracy- pamietaj, ze rowniez panstwowe posredniaki maja oferty pracy sezonowej lub stalej dla ludzi bez znajomosci jezyka. Jesli przekopiesz sie przez dziesiatki ofert z agencji na pewno znajdziesz oferte dla siebie. Czesto agencje werbuja do sezonowej pracy w fabrykach przetworstwa owocowego (praca od czerwca do pazdziernika) lub fabrykach slodyczy .....Jedziesz z grupa, wszyscy sobie pomagaja...W ciemno nie jedz- nie korzystaj z ofert pracy pojawiajacych sie na necie- nikt nic nie zrobi za darmo...bedziesz kolejna ofiara oszustow... :-?

Do góry stronyOffline

ToLo

Post #10 Ocena: 0

2006-03-06 09:52 (19 lat temu)

ToLo

Z nami od: 04-07-2005

A co sądzicie o tego typu praktykach, wydaje się, że jest to oferta dla ludzi nie znających angielskiego, ale czy jest wiarygodna?

http://www.praktyki.com.pl/

;-)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,