MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do tych ktorzy pracuja lub pracowali w uk lub irlandii

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-03-02 11:29 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

pisze do was bo juz nie wiem gdzie mam szukac pomocy.wiem ze w polsce nie jestem odosobnionym przypadkiem ale blagam, jezeli macie jakies info to pomozcie. chcemy z chlopakiem wyjechac do pracy do anglii lub irlandii. ja juz jestem dwa lata po studiach, konczylam ogrodnictwo, a w polsce nie chcieli mnie zatrudnic nawet do wykladania towaru w supermarkecie.i nie chodzi tu o to , ze ze mna jest cos nie tak-taka jest w polsce rzeczywistosc. moj chlopak podejmie sie kazdej pracy fizycznej.problem w tym ze z angielskim u nas ciezko, ja mowie dosc dobrze po niemiecku.czy w naszym przypadku istnieje szansa na jakiekolwiek zatrudnienie w anglii lub w irlandii?jak sie do tego zabrac?gdzie szukac? szukalam po necie ale tam sa same "powazne"oferty wymagajace dobrej znajomosci jezyka.a znajomych pracujacych tam nie mamy.. :( BLAGAM POMOZCIE bo tu w polsce toniemy w dlugach :((

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-03-02 12:00 (19 lat temu)

Anonim

Nie napisze nic dobrego ani nowego?
O pracę tutaj też trzeba się bardzo starac, bez języka nic nie załatwisz tzn znam przypadki pracujące bez języka ale ktoś kto go zna im pomaga.Niemiecki się nie przyda.
Podam Ci link gdzie możesz wszystko znależc ale nie ma pewnosci co do uczciwosci.

http://www.gumtree.ie

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-03-02 12:07 (19 lat temu)

Anonim

Hey, mam sporo adresow,linkow..... z pewnej ksiazki, praca
w rolnictwie glownie..... i w wiekszosci praca sezonowa....

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2006-03-02 12:48 (19 lat temu)

Anonim

dzieki wszystkim za odpowiedz... mozesz podac mi te linki i adresy?

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-03-02 13:13 (19 lat temu)

Anonim

Konkretnie jaki region? bo troche ich jest.........

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2006-03-02 14:06 (19 lat temu)

Anonim

rejon jest nam calkowicie obojetny... ale moze najlepiej gdzies w poblizu jakiegos wiekszego miasta, nie na jakims totalnym "zadupiu"... zupelnie nie orientuje sie jak jest z praca w poszczegolnych rejonach wiec zdaje sie na Ciebie. moze masz cos godnego polecenia , z doswiadczenia lub opowiadan? dzieki wielkie!

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7 Ocena: 0

2006-03-02 14:53 (19 lat temu)

Anonim

Oferty w rolnictwie czesto dotycza wlasnie zadupia.......sa jeszcze hotele.....sama
wiem tylko tyle co z ksiazki i i-netu i tez szukam pracy w UK,
przejrze dzis te adresy i cos powybieram.........dam znac

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8 Ocena: 0

2006-03-02 15:11 (19 lat temu)

Anonim

czesc.ja moze tez jesli mozna liczyc na jakies linki lub adresy pracy w rolnictwie,moj facet chce sie tym zajmowac.jak mozna i sa to interesowaly by nas rejony Inverness.dzieki i pozdrawiam :-P

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9 Ocena: 0

2006-03-02 15:20 (19 lat temu)

Anonim

jak znasz troche niemiecki to jedz do niemiec lub austrii- zawsze tobie bedzie latwiej i chlopakowi tez pomozesz, bez angielskiego do anglii nie ma po co - zwlaszcza ze jak piszresz nie macie tu znajomych ktorzy by wam pomogli
jesli tutaj chcecie odlozyc kase zeby splacic dlugi to po pierwsze jezyk! po drugie zawod! pracujac w ogrodnictwie/sprzatanie itp zarabiasz najnizsza krajowa - po oplaceniu mieszkania, jedzenia, przejazdow, rejestracji w HO i roznych tego typu rzeczy niewiele ci zostanie, a po powrocie do Polski to co ci zostanie zabierze wspaniala skarbowka
Jesli przyjedziesz - powodzenia i szczescia - bedzie potrzebne!

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #10 Ocena: 0

2006-03-02 18:07 (19 lat temu)

Anonim

problem z praca w niemczech jest taki ze wlasnie przebywam w tym kraju, a konkretnie w berlinie.myslalam ze z moja znajomoscia jezyka cos tu znajde a tymczasem nie moge nic znalesc nawet dla siebie i nawet na czarno. nie mowiac juz o moim chlopaku.zalapalam sie do pracy przy sprzataniu ale to jest robota "dochodzaca", tylko jak jestem potrzebna, a zarobki marne.utrzymanie sie tu drogo kosztuje a na dodatek musze sie sama ubezpieczyc.nie jest za ciekawie.tyle sie slyszy o pracy w irlandii i anglii,ludzie pisza, ze fajnie, ze duzo pracy i duze zarobki... itp...chcialam zweryfikowac te opinie dlatego prosilam was o rade...

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,