|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2006-02-27 02:23 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
w pazdzierniku 2005 rozpoczalem nauke na studium aby zdobyc papierek do wku na odroczenie. udalo mi sie po czym po tygodniu wyjechalem z kraju. odroczenie bylo teoretycznie na rok. umowe ze szkola rozwiazalem 31 stycznia 2006 wraz z uregulowaniem spraw finansowych caly czas nie ruszajac sie z anglii. chcialbym sie dowiedziec czy jesli teraz przylece do polski to czy odrazu na lotnisku wezma mnie do woja? dotychczas nie przyszedl zaden papierek ani polecony od wku. i chcialbym sie dowiedziec jakie papiery potrzebuje aby wymeldowac sie na stale z polski a tym samym rowniez do wku.
|
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2006-03-04 00:49 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
poprostu wymelduj sie z adresu zamieszkania z polski i nie melduj nigdzie indziej w polsce wku sobie odpusci po roku albo dwoch a jezeli ci nic nie przychodzi to spokojnie mozesz jechac do polski do mnie przychodzi masa listow z wku ostatnio jak bylem w polsce mialem sie zgolosic po odbiur biletu w dniu w ktorym wracalem do anglii i huj mi zrobili moga nam naskoczyc
szczerze mam w dupie wojsko i teraz lece na swieta do polski nie przejmujac sie ze ktos mnie zgarnie na lotnisku i kaze isc do wojska pozdro michal z derby |
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-03-05 20:05 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Ja też juz miałem iśc po bilecik jak to nagle jak z nieba trafiła mi sie praca w anglii, no to do ratusza, wymeldowałem sie, spakowałem torbe i mnie nie ma. Przy wymeldowaniu sie wypełniłem druczek ze wyjezdzam (który z wydziału meldunkowego przesłali do WKU) i od tej pory nikt mnie nie szuka, listy nie przychodzą, na swieta byłem normalnie.
P.S. Nawet zdażyło mi sie podczas swiat kilka razy przez policje być sprawdzanym i wszystko było OK, nikt mnie nie szuka. I oby tak pozostało. |
camma | Post #4 Ocena: 0 2006-03-10 03:46 (19 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2006 Skąd: Grays, UK |
Na cale szcescie nikt go nie zgarnal ale stracha w polsce milismy wielkiego
![]() ![]() |
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2006-03-12 19:03 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
no moj brat teraz wyjechal do angli i tesh ma z tym problem(chodzi o wojsko)czy lepiej jest go wymeldowac na jakis czas dopoki nie wroci na stałe??czy za niestawienie sie na wku grozi jakas kara??(slyszałam ze cos tam jest....,ale nie mam pojecia!?????
|
|
|
camma | Post #6 Ocena: 0 2006-03-13 18:29 (19 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2006 Skąd: Grays, UK |
wymeldowac go mozna ale wtedy bedzie na czarnej liscie... najlepiej zeby zrobil to sam a moze to zrobic dopoki nie dostal bileciku do woja... jak przyjdzie awizo z woja to calkiem prawdopodobne ze to bilecik i wtedy juz nie ma prawa sie wymeldowac. Sama mam brata w wojsku wiec wiem co nieco
![]() ![]() |
|