MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wojsko???

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-02-27 02:23 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

w pazdzierniku 2005 rozpoczalem nauke na studium aby zdobyc papierek do wku na odroczenie. udalo mi sie po czym po tygodniu wyjechalem z kraju. odroczenie bylo teoretycznie na rok. umowe ze szkola rozwiazalem 31 stycznia 2006 wraz z uregulowaniem spraw finansowych caly czas nie ruszajac sie z anglii. chcialbym sie dowiedziec czy jesli teraz przylece do polski to czy odrazu na lotnisku wezma mnie do woja? dotychczas nie przyszedl zaden papierek ani polecony od wku. i chcialbym sie dowiedziec jakie papiery potrzebuje aby wymeldowac sie na stale z polski a tym samym rowniez do wku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-03-04 00:49 (19 lat temu)

Anonim

poprostu wymelduj sie z adresu zamieszkania z polski i nie melduj nigdzie indziej w polsce wku sobie odpusci po roku albo dwoch a jezeli ci nic nie przychodzi to spokojnie mozesz jechac do polski do mnie przychodzi masa listow z wku ostatnio jak bylem w polsce mialem sie zgolosic po odbiur biletu w dniu w ktorym wracalem do anglii i huj mi zrobili moga nam naskoczyc
szczerze mam w dupie wojsko i teraz lece na swieta do polski nie przejmujac sie ze ktos mnie zgarnie na lotnisku i kaze isc do wojska pozdro michal z derby

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-03-05 20:05 (19 lat temu)

Anonim

Ja też juz miałem iśc po bilecik jak to nagle jak z nieba trafiła mi sie praca w anglii, no to do ratusza, wymeldowałem sie, spakowałem torbe i mnie nie ma. Przy wymeldowaniu sie wypełniłem druczek ze wyjezdzam (który z wydziału meldunkowego przesłali do WKU) i od tej pory nikt mnie nie szuka, listy nie przychodzą, na swieta byłem normalnie.
P.S. Nawet zdażyło mi sie podczas swiat kilka razy przez policje być sprawdzanym i wszystko było OK, nikt mnie nie szuka. I oby tak pozostało.

Do góry stronyOffline

camma

Post #4 Ocena: 0

2006-03-10 03:46 (19 lat temu)

camma

Z nami od: 10-03-2006

Na cale szcescie nikt go nie zgarnal ale stracha w polsce milismy wielkiego :) wymeldowal sie czasowo a pozniej sie pomysli. Myslimy nad zalatwieniem angielksiego obywatelstwa a potem wylotem do kanady i postaranie sie o obywatelstwo tam. Jako ze mozna miec tylko 2 obywatelstwa wiec zrezygnujemy z polskiego :)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-03-12 19:03 (19 lat temu)

Anonim

no moj brat teraz wyjechal do angli i tesh ma z tym problem(chodzi o wojsko)czy lepiej jest go wymeldowac na jakis czas dopoki nie wroci na stałe??czy za niestawienie sie na wku grozi jakas kara??(slyszałam ze cos tam jest....,ale nie mam pojecia!?????

Do góry stronyOffline

camma

Post #6 Ocena: 0

2006-03-13 18:29 (19 lat temu)

camma

Z nami od: 10-03-2006

wymeldowac go mozna ale wtedy bedzie na czarnej liscie... najlepiej zeby zrobil to sam a moze to zrobic dopoki nie dostal bileciku do woja... jak przyjdzie awizo z woja to calkiem prawdopodobne ze to bilecik i wtedy juz nie ma prawa sie wymeldowac. Sama mam brata w wojsku wiec wiem co nieco ;) Co do kary... jak jest w polsce i nie stawi sie w jednostce to wtedy jest doprowadzany tam wojskowo/policyjnie tzn ze sytuacja jego nei bedzie ciekawa.... najlepiej jakby byl za granica, teoretycznie nie powinni mu nic zrobic... A najlepiej jakby zalatwil sobie jakas szkole na pat-time i wyslala papierek do wku. To podobno jest najlepsze rozwiazanie ;-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,