MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomysł na Polskę

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

user105

Post #1 Ocena: 0

2010-12-29 10:48:12 (14 lat temu)

user105

Z nami od: 25-05-2007

Cytat:

2010-12-29 09:03:26, kolezanka_szklanka napisał(a):
Gal - a bierzesz pod uwage ewentualny powrot do Anglii? Podziwiam Cie dziewczyno. Zycze stalowych nerwow, hartu ducha i wielkiej wiary w sukces.

Podpisuję się pod tym czterema łapami ;-)
Podziwiam faktycznie i życzę samych sukcesów w PL.
Kiedyś w rozmowie z kolegami z pracy (Anglicy) o możliwości wygranej w euromilions - było chyba wtedy 85 milionów czy jakoś tak - pytali czy w wrazie wygranej wrócił bym do PL ...
oczywiscie odpowiedzialem : NIIIGDY W ŻYCIU !
Byli bardzo zdziwieni, ale już widzę ten scenariusz - wizyty panów w czarnych munurach - SB (czytaj policja skarbowa) tlumaczenie się, zaświadczenia itd... itd...
Życie na każdym kroku wyglądający jak przepełniony stary, śmierdzący autobus miejski, urzędasy, zgniła służba zdrowia, system policyjno klerykalno podatkowy, kumoterstwo i koleśiostwo, układy i układziki, łapówkarstwo, bandytyzm, i do tego wszystkiego nalezy dołożyć trochę zazdrości zawiści i jadu, ooo tak jadu i jeszcze raz jadu i na koniec więcej jadu.
Chcę żyć, pracować w normalnym kraju i chciałym żeby moje dzieci tez w takim żyły.
Podziwiam ludzi którzy mają odwagę stawić czoła i wbrew przeciw wszystkiemu wyjechać do PL życzę im wszystkim wszystkiego najlepszego i życzę szczęścia.
Może właśnie dzięki tym wracającym Polska zmieni swe oblicze, zmieni się na lepsze, zmieni na kraj w którym jak cytował Winston "Polak Polakowi bratem" będzie...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2010-12-29 10:53:32 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

"srednia" sluzba zdrowia i bandytyzm to tutaj akurat tez wystepuje.

Dzieki wracajacym Polska zmieni swe oblicze????
Eeeee nie sadze. Predzej wracajacy uciekna w sina dal z Polski.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-12-29 11:00:03 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

user105

Post #4 Ocena: 0

2010-12-29 11:05:21 (14 lat temu)

user105

o "Łowcach Skór" pierwszy raz usłyszałem w PL, o nie wysyłaniu karetek bo nie ten rejon, o nie przyjmowaniu pacjętów bo cos tam sroś tam... o śmierci pacjęta bo akurat skończył się budżet NFZ...
Tutaj pacjenta traktuje się jak człowieka a nie jak "medyczny przypadek" lub co gorsza potencjalnego klienta zakładu pogrzebowego.

O takich aferach jak w PL z Olewnikiem tutaj nie slyszałem... a miałem własnie na myśli bandytyzm organów państwowych i mafijnych.

Czy Polska zmieni swe oblicze dzięki wracającym ? ja też nie sądzę, ale mam nadzieję ... ( wiem że nadzieja matką ... )
;-)
Może wystarczy zacząć od uśmiechu, dziękuję i przepraszam...zrobić cos bezinteresownie aby rozpocząć dokonanie zmian...

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2010-12-29 11:12:22 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

bardziej mnie mierzi bandytyzm podrostkow.

Ja nie mam zamiaru sie klocic. Jestem jedynie przeciwna ciaglemu przeciwstawianiu sytuacji z Polski (jaka zla) do sytuacji z Anglii (jaka rewelacyjna). Wszedzie sa problemy i wszedzie sa radosci.

Problem w tym, ze w Polsce jest przewaga problemow.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 29-12-2010 11:13 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-12-29 11:23:59 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

user105

Post #7 Ocena: 0

2010-12-29 11:27:25 (14 lat temu)

user105

Cytat:

2010-12-29 11:12:22, kolezanka_szklanka napisał(a):
bardziej mnie mierzi bandytyzm podrostkow.

Ja nie mam zamiaru sie klocic. Jestem jedynie przeciwna ciaglemu przeciwstawianiu sytuacji z Polski (jaka zla) do sytuacji z Anglii (jaka rewelacyjna). Wszedzie sa problemy i wszedzie sa radosci.

Problem w tym, ze w Polsce jest przewaga problemow.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szklanka</i> 29-12-2010 11:13 ]

Jak zwykle się z Tobą zgadzam, ale akurat w moim przypadku zauważalne różnice są tak znaczące, że naprawde cieżko o nich nie wpomnieć. Tym bardziej że w swoim własnym kraju byłem traktowany o wiele gorzej niż tutaj.
Wypisałem tu swoje żale do własnego kraju nie tylko dla własnego widzi mi się ale też z tego względu, że autorka tego tematu prosiła o wypowiadanie się na temat bo byc może któraś z wypowiedzi cos jej uzmysłowi.
O bandytyzmie podrostków to akurat się nie wypowiadam bo to chyba jest zauwazalne w równym stopniu zarówno tu, jak i w PL.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2010-12-29 11:28:41 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

O bezczelnosci elit politycznych pisalam juz tutaj do znudzenia. Nie chce mi sie juz. Ja na prawde nie wiedzialam, ze istnieje tak duzo ludzi uwazajacych, ze politycy wierza w to, co mowia.

user, a wiesz, ze w Polsce nie zauwazylam kilkunastolaktow z nozami w rekach na ulicach? Nie pisze tego sarkastycznie. Na prawde ich nie widzialam.

Lezalam dlugie miesiace w polskim szpitalu. Poniewaz ordynator byl czlowiekiem cudnym - caly oddzial dzialal jak szwajcarski zegarek.
Znowu - wszystko zalezy od czlowieka, a nie od kraju.

Takich przykladow w jedna strone i druga strone mozemy mnozyc.

Gal - Ty sie dobrze zastanow nad tym swoim wyjazdem.

z ostatniej chwili: nie wiadomo czy 6 stycznia bedzie w Polsce dniem wolnym od pracy. Zawsze mnie zastanawialo, kto ma w Polsce pieniadze, czas i rozum na takie przepychanki?

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 29-12-2010 11:45 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-12-29 11:47:35 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2010-12-29 11:52:58 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

artystow?????

ja nie walcze o Gal, bo wiem, ze decyzja o powrocie zapadla juz dawno. Teraz to tylko kwestia czasu.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 29-12-2010 11:54 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,