Str 3 z 4 |
|
---|---|
monsieur1985 | Post #1 Ocena: 0 2010-11-09 22:23:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2010 Skąd: boston |
Sorry,cos mi przeszkodzilo i nieopatrznie wyslalem niedokonczonego...wracajac do tematu,ten koles dalej pracuje na czarno (farma< daleko od szosy>
![]() ![]() |
Post #2 Ocena: 0 2010-11-09 22:26:35 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2010-11-09 22:43:03 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: ciekawe tylko tylko czy ktokolwiek z nich odda bo nie słyszałem jeszcze o przypadku aby z kogoś ŚCIĄGNIĘTO nadpłacony benefit
A kiedy ostatnio byles obecny w sadzie, zeby slyszec o tych przypadkach kiedy ludzie pojawiaja sie w sadach za niesplacone naleznosci? Chyba, ze mowiac "slyszalem" masz na mysli tzw "pod kosciolem". Drugi mit, ze samotna matka moze robic co chce, bo jej nie moga dzieci odebrac, to nie pojdzie do wiezienia. Matka idzie do wiezienia, tel do oddzialu urzedu (Social Services) informujacego o fakcie, ze musza poszukac dzieciom opieki. Jak jest odpowiednia osoba w rodzinie, to pol biedy, jak nie ma ida do tymczasowej opieki w innym domu/zastepczym. Sytuacja nie nalezy do przyjemnych, ale jak ktos pojawia sie w sadzie za przestepstwo, za ktore mozna dostac kare wiezienia, i liczy na lut szczescia, odkladajac zabezpieczenie losu dzieci, to najbardziej szkoda jest tych dzieci, a nie tego co unikal spotkania z rzeczywistoscia. Myslisz, ze wiezienia dla kobiet zapelnione sa singielkami? Tak samo zreszta przedstawia sie sytuacja ojca samotnie wychowujacego dzieci.
Ada
|
Post #4 Ocena: 0 2010-11-09 22:45:36 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2010-11-09 23:02:58 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
elizaglasgow | Post #6 Ocena: 0 2010-11-10 00:07:00 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Marciniak, szczeka mi opadla.Przyznales sie, ze zamierzasz krasc, tylko dlatego, ze zlodziej musi splacic dlug, otrzymuje kare pieniezna, musi oplacic koszty procesu i nic wiecej mu nie grozi?
Ja nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe jakie konsekwencje ponosza ludzie z criminal record?Przeciez z taka przeszloscia trudno gdziekolwiek porzadna prace dostac, sasiedzi ciebie wytykaja palcami, bo o tym wiedza, wie o tym kazdy urzednik, do ktorego zglaszasz sie po pomoc-tutaj mowa o tym mieszkaniu socjalnym.Ty porownujesz siebie do patologii spolecznej?Przeciesz tutaj tylko tacy ludzie kradna, bo nie maja nic do stracenia-cale zycie social ich utrzymuje, to i bedzie. ![]() ![]() ![]() |
elizaglasgow | Post #7 Ocena: 0 2010-11-10 00:13:24 (15 lat temu) |
I co to znaczy, ze nie slyszales, zeby ktos oddal pieniadze.Oddaja, bo musza.Dlugi wobec skarbu panstwa nie sa umarzane.Nie bedziesz splacal, to komornik zajmie ci konto, dochody, cokolwiek co bedzie mialo jakas wartosc.Jak ty to sobie wyobrazales?Dla kilkuset funtow ktos, z ludzi w art.ktory wkleilam spitolil sobie criminal record- i teraz moze sie okazac, ze nie bedzie mial z czego splacac, jak zarobic na dlug.Jak chcesz krasc to chociaz siedz cicho, bo rzeczywiscie sprawdzi sie ta twoja teoria, ze wpadaja tylko ci, ktorych ktos podpie...y.
|
elizaglasgow | Post #8 Ocena: 0 2010-11-10 00:25:36 (15 lat temu) |
A i za nieplacone alimenty tez mozna trafic do pudla, sprawdz jakie ma mozliwosci child support agency.Nawet wieczni beneficiarze musza placic, po 5f tygodniowo, ale placa, z tych 65f tygodniowo zasilow socjalnych.
|
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2010-11-10 00:38:12 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Aduś dziecko drogie,
1. Dzieckiem to zapewne moglbys byc moim, i nawet nie musialabym byc zbyt ekscentryczna w wieku mlodzienczym, zeby byc matka osoby w twoim wieku, wiec sobie daruj. 2. Opowiadania na temat co ktos ci mowil, albo nie mowil, mozesz zostawic pod kosciolem, jak pisalam wczesniej. Ty, po opowiesciach, mniej lub bardziej prawdziwich, z akcentem na te mniej, od kolegow, chcesz stwarzac opinie co sie dzieje w sadach, w przeciwienstwie do mnie, osoby, ktora zyje z zycia sadow. 3. Podaj kilka przykladow, ktore mozna potwierdzic, a wtedy bedziemy syskutowac, jak narazie nie widze nic oprocz zrzedzenia "pod publike", jak to system niby nie dziala, chyba ze masz nadzieje, ze ktos kto mial niemila okazje byc przylapany i poniesc konsekwencje, szczerze przyznal sie tobie, ze dal sie zlapac.
Ada
|
Post #10 Ocena: 0 2010-11-10 07:28:03 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|