odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Anonim |
Post #1 Ocena: 0 2006-02-06 12:23 (19 lat temu) |
Anonim
|
Pracuje w Anglii od 4 miesiecy niestety "na czarno" bo pracodawca nie chce mnie zarejestrowac. I dlatego chcialbym sie dowiedziec od Was czy moge isc do szpitala lub jakiegos lekarza jesli wczoraj skrecilem sobie noge i strasznie boli czy wystawia mi rachunek a jesli tak to jaka tam bedzie suma na nim????
Mam w Polsce chorego synka 4 letniego na anemie aplastyczna jest to rzadka choroba z rodziny onkologicznej i hematologicznej a tez chcialbym syna tu sciagnac wraz z zona i moje kolejne pytanie to czy za opieke zdrowotna syna tez bym musial placic??
I co ja mam zrobic aby za to wszystko nie placic a jesli juz nawet to ile to kosztuje??
PROSZE o odpowiedz
klayniakuk@tlen.pl
|

|
 |
|
|
Coffee2006 |
Post #2 Ocena: 0 2006-02-06 13:22 (19 lat temu) |
Z nami od: 18-01-2006 |
wiesz ja tam nie jestem ale z tego co wiem pracodawca nie ma obowiazku zarejestrowac cie w Home Office, moze a nie musi, chyba ty sam powinienes dopelnic tych formalnosci
co rpawda on moze poniec duze kary za zatrudnianie kogos na czarno
dziwie sie ze sie nie boi takiej sytuacji
no i wlasnie niestety mozesz isc do lekarza ale zaplacisz skoro nie ejstes zarejestrowany
chyba ze masz przy sobie druk E111 lub nowa karte EKUZ ktora obowiazuje do opieki lekarskiej na terenie calej unii-chodzi oczywiscie o wypadki itd a wiec musialbyc chyba powiedziec ze nagle ci sie to stalo i powaznie..karta obowiazuje chyba jak tkos jest w celach turystycznych nie w pracy/
jesli masz w PL dziecko do tego chore to chyba mozesz dostawac tzw rozlakowe na dziecko i zone zameldowanych wkraju
wiem ze w Niemczech tak jest
moze ktos bardziej doinformowany ci odpowie
wejdz na moja strone ww tam tez zapytaj
|

|
 |
|
Anonim |
Post #3 Ocena: 0 2006-02-06 13:29 (19 lat temu) |
Anonim
|
Poniżej podałam Ci link do tzw Walk in Centre,
chodzi tutaj o pomoc w nagłych wypadkach, nie musisz byc zarejestrowany. myśle, że nie musisz tam płacic
(ale jesli ktos ma własne doswiadczenia to napiszcie o tym)
wpisz tylko post code
powodzenia
http://www.nhs.uk/england/noappointmentneeded/walkincentres/nearestsearch.aspx
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2006-02-06 14:57 (19 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte