Str 3 z 9 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
Mieszko |
Post #1 Ocena: 0 2010-11-17 21:03:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Cytat:
2010-11-17 20:43:30, gusiak_89 napisał(a):
nie napisałam że dobrze znam.tylko że historie znam także z drugiej strony.a pytam bo jak już wcześniej napisałam, że z własnego doświadczenia wiem, że wina nie leży tylko po jednej stronie.i pytam konkretną osobę jak ona to przedstawia.
Ale czy ty jestes rodzina czy kto? Co cie to obchodzi? Pytania byly zadane na forum, byly odpowiedzi, to sprawa miedzy tymi ludzmi.
Brzmisz jak wscibska kumoszka, bez wiedzy ktorej nic nie ma prawa sie we wsi wydarzyc.
|

|

|
|
|
gusiak_89 |
Post #2 Ocena: 0 2010-11-17 21:14:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2010 Skąd: bury/wlkp |
Niedawno wymienił zamki informując policję, że tam nie mieszkam, nie płacę kredytu, opłat i wynoszę wszystko z domu (jest to nie zgodne z prawdą) Policja to przyklepała i poinformowała mnie, że jeśli spróbuję wejść do domu to mnie aresztują. Powiedzieli mi, ze to nie jest ich problem, że zostałam na ulicy bez niczego. Mam se wynająć adwokata i to załatwić.
czy wymienił zamki- nie wiem.na policji jest notka ze wynosiła rzeczy.policja nawet interweniowała w tej sprawie.
i fakt faktem najlepszym rozwiązaniem jest sąd, niech ich podzieli i tyle.ale robienie z siebie ofiare losu i przeinaczanie faktu nie jest ok.
|

|

|
|
elizaglasgow |
Post #3 Ocena: 0 2010-11-17 21:32:17 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Sad nic nie musi dzielic, bo ona jest juz, od dnia zakupu wspolwlascicielem domu, tego nikt jej nie zabierze.Jak ten twoj kolega chce dom na wlasnosc, to niech ja o to poprosi, splaci jej to, co juz zainwestowala i przejmie caly kredyt, oczywiscie w porozumieniu z bankiem a nie wymienia zamki.Facet bez jej zgody, podpisu i tak nic nie zrobi z tym domem!Ona wciaz ma prawo decydowac o tej nieruchomosci.
|

|

|
|
gusiak_89 |
Post #4 Ocena: 0 2010-11-17 21:42:17 (14 lat temu) |
niech ja o to poprosi... no dogadac sie nie moga wiec dlatego zlozyla sprawe.nie moze i odpowie karnie przed sadem.a jesli nie moga dogadac sie co z mieszkaniem kto je bierze,kto komu splaca to takimi sprawami zalatwia sad. on nie powinien zmieniac zamków ona nie powinna rzucać w domu nozami i niszczyc wpolnego dorobku. nie bronie ani jednego ani drugiego. poprostu uwazam ze nie fair robic z siebie ofiare losu i przeinaczac fakty
|

|

|
|
elizaglasgow |
Post #5 Ocena: 0 2010-11-17 21:47:34 (14 lat temu) |
Jesli on chcial przejac dom, to mogl poprosic adwokata o pomoc, ten na pewno nie zalecilby mu zmiany zamkow.A teraz niech facet sobie zdaje sprawe z konsekwencji jego czynu i tyle.Ona nie prosi sadu o pomoc w sprwie podzialu, tylko w sprawie grabiezy jej majatku, zakazu wstepu do domu z tego co zrozumialam.
|

|

|
|
|
gusiak_89 |
Post #6 Ocena: 0 2010-11-17 21:59:20 (14 lat temu) |
no ale jak się okazuje ona tez grabiła i tutaj na jej nieszczęście to jest na policji. a z sądem napisałam bo skoro nie mogą się dogadać i skaczą sobie do oczu niech sąd załatwia. nie nie jestem z rodziny, przypadkowo znam ludzi, no wlasnie-na forum czyli ja tez mam prawo sie wypowiadac i nie koniecznie musze byc o to komentowana i nazywana od nie wiadomo kogo. ja tego nie robie i też prosze o to co do mojej osoby. bo tez mam prawo wypowiadac sie na forum
|

|

|
|
gusiak_89 |
Post #7 Ocena: 0 2010-11-17 22:01:54 (14 lat temu) |
a poza tym w papierach na policji jest on poszkodowany, bo byla interwencja policji. a jesli zagraza ktokolwiek domownikom- nie zaleznie czy kobieta czy mezczyzna jest usuwana z miejsca zamieszkania
|

|

|
|
elizaglasgow |
Post #8 Ocena: 0 2010-11-17 23:25:21 (14 lat temu) |
Interwencja policji byla, jak jej drzwi nie otworzyl, zmienil zamki.Nie mozna od tak zabrac komus jego wspolwlasnosci, jeszcze raz to powtorze.Jak znasz ludzi i znasz szczegoly to siedz cicho a nie rozpowiadasz dookola, nawet tutaj, to sa ich osobiste sprawy i nie powinnas mieszac sie w to.Powiedz jej to prosto w oczy, jesli ja znasz, a nie ukryta pod nickiem sprzedajaesz rewelacje z jej zycia obcym ludziom.Nie powiedzialam nawet slowa o tobie, o tym czy jestes z rodziny, jeszcze nikt sie do ciebie nie odezwal, nie nazwal w jakikolwiek zly sposob.Nie plotkuj i tyle.Nie chcialabys byc w jej sytuacji i nie chcialabys, zeby ktos z twoich znajomych ukryty pod nickiem sypal informacjami z twojego zycia, innymi, niz ty chcialas sie podzielic.Ona sobie poradzi, ma prawnika i jest formalnie wspolwlascicielem nieruchomosci. [ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 17-11-2010 23:26 ]
|

|

|
|
gusiak_89 |
Post #9 Ocena: 0 2010-11-18 00:05:47 (14 lat temu) |
no widze ze ty za to z rodziny.a nastepnym razem czytaj uwaznie wszystkie wypowiedzi bo to o tym ze nie zycze sobie jak ktos mnie nazywa nie bylo do ciebie i to ze nie jestem z rodziny to tez nie bylo do ciebie...piszesz ze rozpowiadam, nie rozpowiadam, ona zalozyla temat i poprzekrecala niektore fakty, ona moze najezdzac ale jak ktos sie nie wypowie po twojej mysli na nia to afera.phi czy sie ukrywam pod nickiem, a Ty nie masz nicku?i tez sie wypowiadasz...skoro zalozyla temat na forum mogla sie liczyc z tym ze rozni ludzie beda pisac roznie, ja na nikogo nie naskoczylam, ale jesli ktos nie umie czytac nie moja wina
|

|

|
|
elizaglasgow |
Post #10 Ocena: 0 2010-11-18 00:24:41 (14 lat temu) |
Ja nie jestem z rodziny, nie jestem jej kolezanka, nie znam jej, nie plotkuje tez o niej, nie mowie obcym ludziom, co dzialo sie w jej domu.Gdyby to byla moja kolezanka, znajoma powiedzialabym jej to w cztery oczy, nie tutaj.Poza tym, nie robilas u nich za materac, wiec nie wiesz na pewno, co bylo powodem ich problemow.W twoim temacie ktos ci cos tam wytykal, oburzylas sie, wiec nie rob tego samego innym.Kazdy ma tutaj nick, ale nie kazdy interesuje sie i komentuje zycie swoich znajomych.To nieladne. [ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 18-11-2010 00:25 ]
|

|

|
|