MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ogorek

Post #1 Ocena: 0

2010-09-18 12:22:18 (15 lat temu)

ogorek

Mężczyzna

Z nami od: 18-09-2010

Witam.Zwracam sie z pewnym problemem, moze ktos byl w podobnej sytuacji, w ktorej ja sie teraz znajduje.
Jestesmy rodzina z dzieckiem, mamy wypowiedzenie z mieszkania, zadna agencja niewynajmie nam mieszkania z powodu punktow kredytowych(niewiadomo z jakich przyczyn sie pojawily)
Jestesmy zarejestrowani w councilu na mieszkanie socjalne, krotko mowiac grozi nam bezdomnosc w przeciagu trzech tygodni.
Czy concil jest w stanie nam pomoc?
prosimy o odpowiedz

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

midian25

Post #2 Ocena: 0

2010-09-18 12:25:58 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Spróbujcie poszukać czegoś u prywatnych landlordów,prościej i mniej formalności.
A pytanie czy council jest w stanie Wam pomóc,proponuję skierować do councilu,bo ja owszem,mogę powiedzieć,że council Wam pomoże,jednak opinia councilu może być różna od mojej.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-09-18 12:29:17 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-09-18 12:50:32 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja proponuje zainteresowac sie swoja wlasna historia kredytowa i dowiedziec sie co tam sie w niej pojawilo. Dodam, ze wpisy rzadko pojawiaja sie z nieba, poza pomylkami i nieporozumienia.

http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/53/Credit-Score-i-Credit-Report

Oczywiscie jesli przestaliscie splacac cos na czas (karty, pozyczki) to bedzie o tym wpis w historii kredytowej. Moze byc tez default co wedlug agencji swiadczy o tym, ze bedziecie kiepskim klientem, mozecie miec problemy z placeniem na czas itp.

Agencje robia credit check i nie jest to nic nadzwyczajnego, ani nowego.

Czy jakas agencja juz Was odrzucila czy tylko tam sobie gdybasz, bo tak naprawde to chodzi o mieszkanie socjalne? Zawze mozna od razu powiedziec jaka jest sytuacja i czy zostanie sie zaakceptowanym, przed wplaceniem depozytu i calym procesem zwiazanym z wynajmem.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 18-09-2010 12:53 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Post #5 Ocena: 0

2010-09-18 13:51:18 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #6 Ocena: 0

2010-09-18 14:14:14 (15 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2010-09-18 13:51:18, dudzia napisał(a):
to jestem zaskoczona bo ja tu przyjechalam do meza z dzieckiem i bez problemu wynajal dom z agencji

Bo sytuacja zależy od indywidualnych warunków? Jeśli mąż miał dobry credit score (brak niespłaconych długów) to nie było problemów.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

jojomaster

Post #7 Ocena: 0

2010-09-18 15:05:45 (15 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

a my mamy kijowy score (lipa z pozyczek, zakupow na raty itp) a telefony na kontrakt mamy i z wynajeciem domu tez problemow nigdy nie bylo... dziwne

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #8 Ocena: 0

2010-09-18 15:48:34 (15 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2010-09-18 15:05:45, jojomaster napisał(a):
a my mamy kijowy score (lipa z pozyczek, zakupow na raty itp) a telefony na kontrakt mamy i z wynajeciem domu tez problemow nigdy nie bylo... dziwne

Bo jeśli prywatnie to zazwyczaj landlorda niewiele to obchodzi, a jeśli przez agencję - może mają inne standardy.
Ja musiałem kiedyś przedstawić rekomendację od poprzedniego landlorda.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

andypolo

Post #9 Ocena: 0

2010-09-18 16:09:25 (15 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Mimo tego nieszczęścia jesteś w najlepszej sytuacji by dostać mieszkanie z councilu. Musisz mieć trochę cierpliwości, poświecenia no i twarde jaja, nie dać wodźić się za nos. Pierw w councilu zarejestruj sie jako homless. Sprawę rozpatrują wciągu 21 dni. Jeżeli otrzymasz statut bezdomnego, muszą ci pomóc, znaleźć nieszkanie: z houseing assotiation (jest ich wiele), od prywatnego landlorda, a w najleprzym przypadku dadzą Ci mieszkanie counilowskie. W czasie gdy bedą szukać zakwaterują Cię w jakimś hoteliku, pensjonacie i udostępnią store do przechowania twoich rzeczy, tobołków. Pamiętaj, że nie zostawią rodziny z dzieckiem na ulicy. powodzenia

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #10 Ocena: 0

2010-09-18 16:52:37 (15 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

niewiem czy tak latwo wam council da to mieszkanie ,nadmienie ze moi znajomi mieli prawie identyczny problem i maja dwoje dzieci ,zlozyli o mieszkanie do councilu i po dwoch tygodniach dostarczenia wszystkich dokumentow odeslali drugie pismo ze daja im status w przedziale brazowym,a to jest najnizsza chyba polka bo jest zlota,srebrna i brazowa tak wiec napewno beda musieli oposcic mieszkanie ale na mieszkanie socjalne raczej nie moga liczyc predko i co do kredytow to oni cos tam maja ale nie duzo ,wiec nie jest to takie latwe ,no chyba ze zalezy gdzie sie mieszka ,w jakim miescie

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,