MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kolejny Polak nie żyje, tym razem Doncaster...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2010-09-14 23:33:20 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2010-09-14 22:19:37, slonecz napisał(a):
Wystarczy glupi tekst wypowiedziany przez ofiare wypowiedzianyt w nieodpowiednim czasie, w nieodpowiednim miejscu... [*]

Bardzo źle powiedziane. Tak jak mówią bezsilne, "bez jaj", brytyjskie sądy. "Znalazł sie w nieodpowiednikm miejscu, w nieodpowiednim czasie". To dopuszcza opcję, że takie miejsca mogą egzystować, tylko my tam nie powinnismy być. Nie!!! Kurwa karać gnoi, a nie pierdolić, że to dzieciaki!!!
Czekam, jak z Polski przyjedzie konkretna wreszcie brygada, która paru odp... kałachami, i pokaże, co to jest nieopowienie miejsce i nieodpowiedni czas.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2010-09-14 23:46:13 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zakladam, ze ta twoja brygada powinna miec calkowita wolnosc od wymiaru sprawiedliwosci, czy to tutaj, czy w Polsce....

Zgodze sie, ze stwierdzenie, ze ktos byl w zlym miejscu, blednie sugerowaloby, ze to wina ofiary, a nie napastnika. Nie wiedzialam natomiast, ze etymologia tego stwierdzenia ma cos wspolnego z sadami...
Ada

Do góry stronyOffline

LekarzDrzew

Post #3 Ocena: 0

2010-09-14 23:48:28 (15 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

Cytat:

Czekam, jak z Polski przyjedzie konkretna wreszcie brygada, która paru odp... kałachami, i pokaże, co to jest nieopowienie miejsce i nieodpowiedni czas.

Za duzo chyba filmow z linda ogladasz..:))))

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-09-14 23:58:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2010-09-14 23:59:27 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Cytat:

2010-09-14 23:46:13, Adacymru napisał(a):
Zakladam, ze ta twoja brygada powinna miec calkowita wolnosc od wymiaru sprawiedliwosci, czy to tutaj, czy w Polsce....

Zgodze sie, ze stwierdzenie, ze ktos byl w zlym miejscu, blednie sugerowaloby, ze to wina ofiary, a nie napastnika. Nie wiedzialam natomiast, ze etymologia tego stwierdzenia ma cos wspolnego z sadami...

Ma to o tyle wspolnego z sądami, że spotkałem się z głupkowatym tekstem ze strony sądu w podobnych sprawach.
Który później np. dawał 12 miesięcy więzienia dla bandyty próbującego zamordować człowieka... No bo cóż to za wina w porównaniu np., z niepłaceniem council taxu - tu można nawet uwięzić emeryta.

PS. Nie ma "mojej brygady". A jeżeli by jakakolwiek była, to trochę jej działanie rozumiem, kiedy tzw. "wymiar sprawiedliwosci" jest niedołężny... A jest.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2010-09-15 00:03:53 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2010-09-14 23:58:21, sniper00 napisał(a):
Wystarczyło by zezwolić w UK ludziom pełnoletnim, bez przeszłości kryminalnej na posiadanie i używanie do obrony gazu CS czy pieprzowego i takie bandy gnojków miały by problem kogoś ubić...

....takie bandy moze mialyby problem, ale dla wielu innych, niekoniecznie bez przeszlosci kryminalnej, posiadanie wiekszego kalibru broni niz gaz cs, jest normalne. Posiadanie broni w innych krajach jakos nie ukrocilo przestepczosci, chyba ze nie o to chodzi, a o oko za oko...
Ada

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2010-09-15 00:07:43 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Cytat:

2010-09-15 00:03:53, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2010-09-14 23:58:21, sniper00 napisał(a):
Wystarczyło by zezwolić w UK ludziom pełnoletnim, bez przeszłości kryminalnej na posiadanie i używanie do obrony gazu CS czy pieprzowego i takie bandy gnojków miały by problem kogoś ubić...

....takie bandy moze mialyby problem, ale dla wielu innych, niekoniecznie bez przeszlosci kryminalnej, posiadanie wiekszego kalibru broni niz gaz cs, jest normalne. Posiadanie broni w innych krajach jakos nie ukrocilo przestepczosci, chyba ze nie o to chodzi, a o oko za oko...

Ależ tu nie chodzi o ukrócenie "przestępczosci", czyli de facto statystyki. Tu chodzi o ukrócenie przestępców.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2010-09-15 00:17:31 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

..poprzez przyzwolenie innym na samowolke????

Dalej nie widze dowodow na to, zeby posiadanie broni ukrocilo przestepcow (co logicznie wiazaloby sie z ukroceniem przestepczosci niby, a moze zastapienie innego rodzju przestepczoscia za przyzwoleniem).
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-09-15 07:09:37 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

bronią jest ten problem że nie każdy jest wstanie go użyć przeciw drugiemu człowiekowi.

Wydaje się to irracjionalne w przypadku ataku, ale tak jest, przecietny człowiek ma opór by skierować broń przeciw innemu człowiekowi nawet gdy jest w stanie zagroenia, a wystarczy sekunda zawachanie i napastnik który nie ma takich oporów spokojnie odbierze broń albo użyje swojej.

możecie wierzyć albo nie, ale nawet żołnierze do wroga często celują nie celnie,(nie mówie o żołnierzach zawodowych, jednostkach specjalnych itp ale tych z poboru na wojnie) bo właśnie włącza im się blokada moralna, choć sami nadstawiają karku.

dlatego posiadanie broni często szkodzi a nie pomaga niestety.
Też jestem za wprowadzeniem modelu chińskiego, nie patyczkować się, bandziorów, gwałcicieli zgromadzić na stadionie skrócić o głowę i do wora, bo utrzymywanie takiego gnoja kosztuje więcej niż 2 emerytów.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2010-09-15 08:23:22 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Co to znaczy "samowolka". Np. kiedy włamują sie do mojego domu i ja zamiast wg. instrukcji (to zabawne jest w ogóle) dzwonić na 112 (to jeszcze zabawniejsze) wp... pierwszemu z brzegu siekierę w czoło dokonuje samowolki? Bez pierdół. Moga sobie mieć "prawa" jakie chcą, ja i tak zaj... włamywacza. Zwłaszcza po nocy. Mir domowy. Przecież ja nie musze byc pewny, że on chce tylko wyniesc "kosztownsci" z pokoju na dole. A może chce zrobic krzywdę mojej rodzinie? Ja nie wiem i nie mam jak wiedzieć. Lepiej go zabić.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,