|
|
---|---|
Finomen | Post #1 Ocena: 0 2006-01-26 15:46 (19 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2004 Skąd: Londyn |
Mam 4,5 letnia córkę i chciałabym dać ją do przedszkola lub szkoły w Londynie.Może ktoś z was wie jakie są potrzebne do tego dokumenty ?? Czy musze mieć jakieś papiery z Polski np akt urodzenia czy cos takiego ? Dziekuje.
|
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2006-01-29 19:23 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
na pewno akt urodzenia
|
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-01-29 19:44 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
tylko akt urodzenia jest potrzebny no i wypelnione formularze. Poza tym, jezeli staralas sie child benefit, to powinnas zostac poinformowana, ze masz obowiazek poslac dziecko do szkoly po ukonczeniu 5roku zycia. Powinnas rowniez otrzymac infromacje z urzedu, ktore pomoglyby ci podjac decyzje do ktorej szkoly. Tu tez nie ma dowolnego wyboru, bo decyduje miejsce zamieszkania. Musisz umowic sie na "zwiedzanie" szkoly i wybrac. Wybierasz min 3, przy czym na pierwszym miejscu wpisujesz ta, na ktorej najbardziej c zalezy. Pamietaj, ze te ktore maja w nazwie CE, sa to szkoly "church of england". Generalnie duzo roznic nie ma miedzy "zwyklymi" szkolami, ale mimo wszystko powinnas sie dowiedziec jakie sa to roznice.
pozdrawiam grzegorz |
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2006-02-02 22:12 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
ja wypelnialam tylko formularz - jako ze moja corka skonczyla 4 lata przed 31 sierpnia od wrzesnia objol ja obowiazek szkolny
|
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2006-02-03 14:35 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
witam planujemy wraz z 15 letnia corka przeniesc sie do anglii,moj maz pracuje tam od roku,dosc mamy tej ciaglej rozlaki.jakie dokumenty musze zlozyc by zostala przyjeta do szkoly(teraz jest w 2 gimnazjum),napweno akt urodzenia,zapewne swiadectwo ukonczenia 2 gimn.co jeszcze powinnam wiedziec .prosze o sugestie.
|
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2006-02-04 12:58 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
jakich formalnosci nalezy dokonac w polsce aby wypisac dzieckoze szkoly,a dokumenty zeby bylyakceptowane w angielskiejszkole,scisle w gimnazjum.pozdrawiam wszystkicz
|
Kristof | Post #7 Ocena: 0 2006-02-05 23:57 (19 lat temu) |
Z nami od: 03-12-2005 |
Spotkalem w UK Bialorusinke ktora wyszla za maz za Brytyjczyka. Ma ona corke kilkunastoletnia z wczesniejszego zwiazku. Poniewaz w szkole najblizszej jej miejsca zamieszkania nie bylo miejsc proponowali jej 2 miesiace oczekiwania. Zdziwila sie nastepnie ze sluzby opieki spolecznej zaczely ja dreczyc na temat z kim corka bedzie w domu. Opowiadala o koniecznosci przebywania w domu z dzieckiem kogos doroslego. Na szczescie dla niej maz podjal sie tego gdy ona byla w pracy. I co o tym myslicie?
A wracajac do skrotu CE w nazwie szkoly, czy szkoly katolickie maja jakis podobny skrot? Slyszalem ze latwiej sie do nich dostac jesli przedstawi sie swiadectwo chrztu. |
FionaABC | Post #8 Ocena: 0 2006-02-06 20:32 (19 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2006 Skąd: Kalisz |
Proszę dla mnie to też bardzo ważny temat, mam 8 letniego synka i w kwietniu wyjeżdżam do Londynu, jak go zapisac do 2 klasy podstawówki, czy szkoła w Anglii jest płatna? napiszcie cokolwiek a właściwie wszystko co na ten temat wiecie, będe wdzięczna jak pewnie wiele matek, które przeczytają to forum
Pozdrawiam FionaABC
|
Anonim | Post #9 Ocena: 0 2006-02-06 22:47 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
szkola jest bezplatna,dziecko bedzie chodzilo do klasy z osmiolatkami do primary school, to jest szkola dla dzieci w wieku 5 do 11 lat wazne jest aby posiadac akt urodzenia lub paszport dziecka
|
|