MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dokumenty potrzebne do szkoły dzieciom??

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Finomen

Post #1 Ocena: 0

2006-01-26 15:46 (19 lat temu)

Finomen

Kobieta

Z nami od: 30-11-2004

Mam 4,5 letnia córkę i chciałabym dać ją do przedszkola lub szkoły w Londynie.Może ktoś z was wie jakie są potrzebne do tego dokumenty ?? Czy musze mieć jakieś papiery z Polski np akt urodzenia czy cos takiego ? Dziekuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-01-29 19:23 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

na pewno akt urodzenia

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-01-29 19:44 (19 lat temu)

Anonim

tylko akt urodzenia jest potrzebny no i wypelnione formularze. Poza tym, jezeli staralas sie child benefit, to powinnas zostac poinformowana, ze masz obowiazek poslac dziecko do szkoly po ukonczeniu 5roku zycia. Powinnas rowniez otrzymac infromacje z urzedu, ktore pomoglyby ci podjac decyzje do ktorej szkoly. Tu tez nie ma dowolnego wyboru, bo decyduje miejsce zamieszkania. Musisz umowic sie na "zwiedzanie" szkoly i wybrac. Wybierasz min 3, przy czym na pierwszym miejscu wpisujesz ta, na ktorej najbardziej c zalezy. Pamietaj, ze te ktore maja w nazwie CE, sa to szkoly "church of england". Generalnie duzo roznic nie ma miedzy "zwyklymi" szkolami, ale mimo wszystko powinnas sie dowiedziec jakie sa to roznice.
pozdrawiam
grzegorz

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2006-02-02 22:12 (19 lat temu)

Anonim

ja wypelnialam tylko formularz - jako ze moja corka skonczyla 4 lata przed 31 sierpnia od wrzesnia objol ja obowiazek szkolny

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-02-03 14:35 (19 lat temu)

Anonim

witam planujemy wraz z 15 letnia corka przeniesc sie do anglii,moj maz pracuje tam od roku,dosc mamy tej ciaglej rozlaki.jakie dokumenty musze zlozyc by zostala przyjeta do szkoly(teraz jest w 2 gimnazjum),napweno akt urodzenia,zapewne swiadectwo ukonczenia 2 gimn.co jeszcze powinnam wiedziec .prosze o sugestie.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2006-02-04 12:58 (19 lat temu)

Anonim

jakich formalnosci nalezy dokonac w polsce aby wypisac dzieckoze szkoly,a dokumenty zeby bylyakceptowane w angielskiejszkole,scisle w gimnazjum.pozdrawiam wszystkicz

Do góry stronyOffline

Kristof

Post #7 Ocena: 0

2006-02-05 23:57 (19 lat temu)

Kristof

Z nami od: 03-12-2005

Spotkalem w UK Bialorusinke ktora wyszla za maz za Brytyjczyka. Ma ona corke kilkunastoletnia z wczesniejszego zwiazku. Poniewaz w szkole najblizszej jej miejsca zamieszkania nie bylo miejsc proponowali jej 2 miesiace oczekiwania. Zdziwila sie nastepnie ze sluzby opieki spolecznej zaczely ja dreczyc na temat z kim corka bedzie w domu. Opowiadala o koniecznosci przebywania w domu z dzieckiem kogos doroslego. Na szczescie dla niej maz podjal sie tego gdy ona byla w pracy. I co o tym myslicie?
A wracajac do skrotu CE w nazwie szkoly, czy szkoly katolickie maja jakis podobny skrot? Slyszalem ze latwiej sie do nich dostac jesli przedstawi sie swiadectwo chrztu.

Do góry stronyOffline

FionaABC

Post #8 Ocena: 0

2006-02-06 20:32 (19 lat temu)

FionaABC

Z nami od: 06-02-2006

Proszę dla mnie to też bardzo ważny temat, mam 8 letniego synka i w kwietniu wyjeżdżam do Londynu, jak go zapisac do 2 klasy podstawówki, czy szkoła w Anglii jest płatna? napiszcie cokolwiek a właściwie wszystko co na ten temat wiecie, będe wdzięczna jak pewnie wiele matek, które przeczytają to forum
Pozdrawiam
FionaABC

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9 Ocena: 0

2006-02-06 22:47 (19 lat temu)

Anonim

szkola jest bezplatna,dziecko bedzie chodzilo do klasy z osmiolatkami do primary school, to jest szkola dla dzieci w wieku 5 do 11 lat wazne jest aby posiadac akt urodzenia lub paszport dziecka

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,