MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

EEA3 karta rezydenta wreszcie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tofik78

Post #1 Ocena: 0

2010-10-26 21:43:10 (4 lata temu)

tofik78

Posty: 1641

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: BS

witam
ile czekaliscie na potwierdzenie rezydenta? my wyslalismy EEA3 2 miesiace temu i nadal czekamy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tofik78

Post #2 Ocena: 0

2010-11-12 11:21:29 (4 lata temu)

tofik78

Posty: 1641

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: BS

maly update
aplikacja wyslana pod koniec sierpnia, troche sie juz niecierpliwilismy, wiec napisalismy do biura.
odp ze czas rozpatrywania aplikacji trwa do 6 miesiecy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

alfer74

Post #3 Ocena: 0

2010-11-12 13:12:28 (4 lata temu)

alfer74

Posty: 1332

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Skąd: londyn

tofik78, jakie dokladnie dokumenty zlozyliscie razem z wnioskiem ? Oboje mieszkacie i pracujecie tutaj 5 lat?
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07722884566

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

tofik78

Post #4 Ocena: 0

2010-11-12 13:41:48 (4 lata temu)

tofik78

Posty: 1641

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: BS

oboje z mezem pracujemy w UK od okolo 6 lat
do formularza zalaczylismy: paszporty, P60 z z calego okresu, ostatnie 3 payslipy na glowe, wszystkie wrs certyfikaty i wrs registration cards

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

alfer74

Post #5 Ocena: 0

2010-11-12 13:49:07 (4 lata temu)

alfer74

Posty: 1332

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Skąd: londyn

ja zastanawiam sie jak wpisac swoja narzeczona, czy jesli mamy dziecko to moge ich oboje wpisac we wniosku EEA3 ? Czy ona bedzie musiala pracowac kolejne 5 lat i pozniej sama zlozyc papiery na siebie... Ma ktos doswiadczenie w tym temacie ? Ona tutaj nigdy nie pracowala bo przyjechala bedac w ciazy i wychowuje naszego syna w domu jak narazie. Do pracy pojdzie dopiero po nowym roku.
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07722884566

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

tofik78

Post #6 Ocena: 0

2010-11-18 11:26:49 (4 lata temu)

tofik78

Posty: 1641

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: BS

hej
Wlasnie zwrocili mezowi documenty plus dali potwierdzenie stalego rezydenta :-P, moja aplikacja najwidoczniej jest w toku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tofik78

Post #7 Ocena: 0

2010-11-18 11:37:28 (4 lata temu)

tofik78

Posty: 1641

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: BS

potwierdzenie stalego rezydenta jest rowniez niebieska ksiazeczka jaka dostaje sie po zlozeniu aplikacji EEA1 (Registration certificate). Pierwsza ksiazeczka (EEA1) w polu "type of document" ma napisane registration certificate, a druga ksiazeczka (po aplikacji EEA3 na stalego rezydenta) w "type of document" ma napisane document certifying permanent residence

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jacek776

Post #8 Ocena: 0

2011-05-14 21:30:33 (3 lata temu)

Jacek776

Posty: 11

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2009

Skąd: Edynburg

Document Certifying Permanent Residence - tak sobie pomyślałem by Wam powiedzieć co myślę o tym. Ludzie tu piszą również, że ta książeczka to nie potrzebna, to a no po co, itd. A ja powiem tak: Rzecz bardzo potrzebna i wręcz niezbędna. Mi się ona wiele razy przydała, przy szukaniu pracy, w banku, innych instytucjach.. a poza tym: w celu potwierdzenia swojego pobytu tutaj i wierzcie mi - ludzie inaczej patrzą. Otrzymanie jej to kolejny krok do aplikowania o obywatelstwo bez wypełniania rubryk w AN i przesyłania ton payslipów i innych 'hołm ofisów'... No chyba że ktoś ma ładnnie przepracowane 5 lat i może to potwierdzić wysyłając 5xP60. A to chyba rzadkość?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

leonka

Post #9 Ocena: 0

2011-05-14 21:40:20 (3 lata temu)

leonka

Posty: 5109

Kobieta

Z nami od: 18-09-2009

Skąd: Prettygate

Cytat:

2011-05-14 21:30:33, Jacek776 napisał(a):
No chyba że ktoś ma ładnnie przepracowane 5 lat i może to potwierdzić wysyłając 5xP60. A to chyba rzadkość?

No co ty... :-o
Ja moge pokazac payslipy od lipca 2003 i wszystkie 8 P60... Aby nie dostac P60 musialbys wogole nie pracowac w danym roku... To po co tu siedziec?

A owa ksiazeczka to jest ci potrzebna jak masz do czynienia z idiotami co o Unii nie slyszeli jdynie...
Pogue mahone!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jacek776

Post #10 Ocena: 0

2011-05-14 21:48:41 (3 lata temu)

Jacek776

Posty: 11

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2009

Skąd: Edynburg

Leonka - w Unii jesteśmy od maja 2004. Pejslipy od lipca 2003 nie są uznawane przy aplikacji o obywatelstwo - chyba, że miałaś pozwolenia p prace przed wstąpieniem Polski do Unii. A poza tym wygooglój: exercising treaty rights for five years - dowiesz się więcej. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

£15.95 za 31.5 kg Anglia-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 12 350 25 40 Polska,
  • Fax: +44 (0)845 331 3041