MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Założenie konta w banku przez internet.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kacperzawil

Post #1 Ocena: 0

2010-07-14 18:36:56 (15 lat temu)

kacperzawil

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-06-2010

Mam pytanie. Czy mogę gdzieś założyć konto w banku przez internet? Chodzi o to że chcę założyć konto nie wychodząc z domu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ragazza

Post #2 Ocena: 0

2010-07-14 18:50:55 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Mozesz, tylko wyglada to tak, ze wypelniasz aplikacje online, potem do domu po kilku dniach przychodza do ciebie wszystkie papiery ktore musisz podpisac, odeslac i dalej czekac. Po nastepnych kilku dniach przyjdzie do domu list powitalny oraz karty do bankomatu. Nie wiem jakie konto chcesz otworzyc, czy current account czy savings. Ale tutaj masz przyklad z banku Natwest:

http://www.natwest.com/personal/current-accounts/g1/regular-current-account.ashx

Po prawej stronie klikasz apply online, potem new customer i wypelniasz.

Do góry stronyOffline

monsieur1985

Post #3 Ocena: 0

2010-07-14 19:27:59 (15 lat temu)

monsieur1985

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Polecam HALIFAX BANK.Aplikujesz on-line,po paru dniach poczta przesylaja aplikacje z koperta zwrotna a do 7 dni PIN i karta Visa Electron.Chodzi o current account.Bardzo dobry i dyskretny bank!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-07-14 19:35:00 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #5 Ocena: 0

2010-07-14 19:56:10 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Oczywiscie po wypelnieniu aplikacji online bank weryfikuje informacje podane przez przyszlego klienta i jesli wg nich cos jest nie tak to nie otworza. Ale to zalezy od banku i w Natwescie z tego co wiem, nie ma znaczenia jak dlugo mieszka sie w UK przy otwieraniu konta.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2010-07-14 20:44:29 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

od jakiegos czasu zmienily sie przepisy i np w Lloyds nie chca otworzyc konta dla osob ktore sa krotko w UK - teraz wymagaja minimum roku pobytu tutaj, podobnie bylo w innych bankach, jesli chodzi o tzw bezplatne konta- wszedzie tez wymagany byl dowod adresu co dla osoby ledwo tutaj przebylej jest dosyc trudne, chyba ze od razu ma wynajete mieszkanie przez agencje

Online tez prosza on potwierdzenie adresu

Ja pomoglam kuzynce otworzc konto w Barcklays- mozna tez online- za potwierdzenie adresu bylo list z agencji z zapewnieniem ze ona dla nich pracuje z podana data.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

ragazza

Post #7 Ocena: 0

2010-07-14 20:52:08 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Potwierdzenie adresu zawsze trzeba bylo miec, i to nie tylko od Polakow wymagano - od Anglikow tez. Czasami potrzebny jest tez list od pracodawcy. W przypadku aplikacji online, trzeba bedzie takie dokumenty wyslac razem z podpisanymi papierami.

Do góry stronyOffline

lenkab

Post #8 Ocena: 0

2013-08-19 13:19:12 (12 lat temu)

lenkab

Kobieta

Z nami od: 19-08-2013

hej
Sorki że zawracam Ci głowę ale nie mam kogo się zapytac a Ty orientujesz sie w temacie założenia konta w Anglii przez internet.Chciałabym aby przyjechał do mnie kuzyn ,chce pomóc mu znależc pracę,wiadomo że chwilowo mieszkał by u mnie .Skąd wziąść papier o zamieszkaniu i adresie? skoro tego wymagaja przy założeniu konta.Pytam bo ja takich problemów nie miałam.Firma która zatrudniała mnie i męża wynajęła nam mieszkanie i przy założeniu konta ta sama firma dała nam papier potwierdzający o adresie zameldowania.Dziekuje za odpowiedz.W razie co podaję ci swoj numer gg 5467048.Marlena

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2013-08-19 13:34:40 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

To jest wątek z przed 3 lat. W tej chwili kuzyn bez problemu otworzy konto z dowodem osobistym np. w Barclays Bank.

Do góry stronyOffline

AnnaTeresa

Post #10 Ocena: 0

2013-08-19 14:52:42 (12 lat temu)

AnnaTeresa

Kobieta

Z nami od: 08-08-2013

to jak teraz z tym kontem bankowym?? mozna zalatwic wszystko przez internet, odsylajac im tylko dokumenty??

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,