MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odrobaczenie kota

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

queenOfChocolat

Post #1 Ocena: 0

2010-07-13 11:42:43 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

od kilunastu dni dokarmiam bezdomnego kota. nie moge go wziac do domu, ale chce go zatrzymac na podworku, bo za kilka tygodni sie przeprowadzam i jesli do tego czasu nie znajdzie sie wlasciciel to kotek pojdzie z nami. wyglada na wmiare zdrowego kotka, jednak jest baaaaardzo wychudzony. mysle ze moze to byc przyczyna robakow, gdyz je bardzo malo.
powiedzcie mi jak sie nazywa tabletka na odrobaczenie dla kota i czy moge ja kupic w sklepie zoologicznym, moze w aptece czy tylko u weterynarza? do weterynarza zamierzam sie z nim wybrac zrobic szczepienia, ale dopiero w nastepnym miesiacu, bo taka impreza troszke kosztuje, a nie planowane wydatki w tym miesiacu juz byly...
no i w sumie jak wyglada sprawa ze szczepieniami bezdomnego kota? kolega w pracy mi powiedzial ze jesli chce przygarnac kota z ulicy to pierwsza wizyta i szczepienia są da darmo. czy ktos cos o tym wie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

beata76

Post #2 Ocena: 0

2010-07-13 11:46:20 (15 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Mozesz kupic w wiekszosci supermarketow lub sklepach zoologicznych
tu przykladowe tabletkiroduct_result_group&ct=image&resnum=3&ved=0CDwQzAMwAg" target="_blank">Dewormer tablets

[ Ostatnio edytowany przez: beata76 13-07-2010 11:51 ]

Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Ambitna

Post #3 Ocena: 0

2010-07-13 13:29:01 (15 lat temu)

Ambitna

Kobieta

Z nami od: 03-12-2007

witam! sama mam kotka i osobiscie wole kupowac medycyne od weterynarza mimo ze jest drozsza, ale czasami po takiej ze sklepu moja kotka czuje sie zle. Przyklad: kupilam srodek zapobiegajacy pchelkom ze sklepu i zaczela sie mocno slinic i dusic.

Niestety nic na swiecie nie jest za darmo i kazda wizyta u weterynarza kosztuje. Szczepienie + tabletki na robaki i cos przeciwko pchelkom to wydatek okolo 60 funtow, przynajmniej ja tyle zaplacilam miesiac temu. Upewnij sie tez ze kotek do nikogo nie nalezy (moze miec tzw. chipa co mozesz sprawdzic u weter). Moja kotka jest tez bardzo chuda mimo ze nie ma robakow- juz po prostu taka jest- bardzo wybredna i malo je:)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-07-13 16:19:50 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #5 Ocena: 0

2010-07-14 11:56:48 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

no wiec tak. zadzwonilam do rspca. odstawiam kotka w sobote do veta. nie chce go trzymac na dworze az do listopada, a oczka ma coraz bardziej zaropiale i przemywanie nic nie daje. no i teraz jak siedzi na dworze to raz jesc dostaje a raz nie. staram sie mu dawac jak go widze ale czesto niestety sypie karme do miski jak go nie ma, pewnie inne kocury to zjadaja.
żal mi tego kotka jak go widze i serce sciska ze go musze oddac, ale po przemysleniu sprawy doszlam do wniosku ze lepiej mu bedzie tam, gdzie bedzie mial regularne posilki i lepsza opieke niz teraz ma.

mam tez kilka zbednych rzeczy, typu kołdra, koce itp, myslicie ze w schronisku to przyjma??

Do góry stronyOffline

Ambitna

Post #6 Ocena: 0

2010-07-14 13:34:45 (15 lat temu)

Ambitna

Kobieta

Z nami od: 03-12-2007

mozesz sprobowac oddac, zapytac czy chca, ale nie wiem czy nie beda tego musieli zdezynfekowac, jesli te koce/koldry byly uzywane przez tego chorego kotka.
Co do oddawania kotka do rspca to oni maja takich kotkow pelno a malo dofinansowania, wiec jezeli tez kotek nie znajdzie nowego wlasciciela to zostanie uspiony a szkoda. Koszt leczenia moze nie jest najmniejszy ale jak juz kotek bedzie zdrowy to nie jest to duze obciazenie zeby go utrzymac. Chetnie sama bym go przygarnela tyle ze moja kicia by go raczej nie zaakceptowala.
Ps koszt kastracji nie jest taki duzy i mozna go uniknac. Ja daje mojemu kotku tabletki sprowadzane z polski od weter. ktore zatrzymuja u niej chec kocenia sie. Taka tabletke dajesz kotku raz na tydz z jedzeniem i masz spokoj. Cos jak tabletka antykoncepcyjna dla kobiet:) Jest to wydatek 50zl na pol roku. polecam

Do góry stronyOffline

ela_42

Post #7 Ocena: 0

2010-07-14 16:18:14 (15 lat temu)

ela_42

Kobieta

Z nami od: 21-06-2007

mozesz podac nazwe tych tabletek?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2010-07-14 18:38:45 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Skontaktuj sie z http://warrington.cats.org.uk/.

Jakpryjelismswojego pierrego kociak znajdde, to zapli za sterylizacje i szczepienia tez chcieli pokryc za zapewnienie kotu domu, ale nie chcielismyy obciazac kosztami organizacji charytatywnej. Pani z Cat Protection proponowala pomoc w zywieniu/dostwie puszek.
Ada

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,