Str 6 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-07-09 23:54:32 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
myfreedom | Post #2 Ocena: 0 2010-07-09 23:55:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
marka, smak, kasa
chyba ta kolejnosc |
amelka66 | Post #3 Ocena: 0 2010-07-09 23:59:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-04-2010 Skąd: duzy pokoj |
Cytat: 2010-07-09 23:55:18, myfreedom napisał(a): marka, smak, kasa chyba ta kolejnosc ![]() ![]() W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym
![]() |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2010-07-10 01:59:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2010-07-09 23:50:36, BarbieGirl napisał(a): Ja tu nie chce nikogo obrazic, sama nigy nie palilam wiec nie wiem jak to jest. Czy Wy te papierosy przywozicie z PL ze wzgledu na jakosc, smak czy cene?? ![]() dla samej radochy szmuglowania! taki mial byc wstep... juz mialam wysmarowac jedno z tych swoich wypracowan, tworzonych pod wplywem chwili, nastroju, w przyplywie z lekka dekadenckiego, wisielczego poczucia humoru- taki tam pseudo literacki manewr w ramach cwiczen zaledwie, coby z wprawy nie wyjsc: szczypta ironii, pare metafor, moze jakis element stylizacji jezykowej... tak z nudow tylko, bo przeciez zdaje sobie sprawe jak niewiele osob wychwyciloby zartobliwa tonacje calego tekstu punktem wyjscia miala byc pochwala kontrabandy, uroki he he i cienie przemytniczego cechu (niczym w ksiazce "Kochanek wielkiej niedzwiedzicy" ) takie tam wyznania banity, czy moze raczej "wyjetego spod prawa" jak kto woli ![]() no coz, nie ma sie z kim bawic, pozostaje potraktowac temat powaznie (makabra!) i ze zlosliwa satysfacja aroganckiego ignoranta, jako ze zdania nie rozpoczynamy od "wiec"... Wiec ![]() stad, jak najbardziej- namietnym palaczom, potocznie zwanym nalogowcami, wciaz oplaca sie swoja ulubiona trucizne przywozic z kraju. Z marka, do ktorej sie czlowiek przyzwyczaja jest jak z facetami- inni po prostu nie smakuja ![]() ![]() Ciekawe ilu palaczy zgodzi sie z tym porownaniem? Innymi slowy MayFair moga sobie byc mietowe, ale do Slim Camelia im daleko ![]() Cytat: Jak to jest ze Anglikow, czasem nawet mniej zarabiajacych niz my Polacy stac na angielskie papierosy, a Polakow nie?
czesto widze u znajomych (tubylcow) papierosy z opisem w dziwnych jezykach (jakies rosyjsko- bulgarsko, niewiadomo jakie napisy na pudelkach) praca w care jest ponoc jedna z najgorzej oplacanych... ja tez wole sie zaopatrzyc w kraju, niz wydawac ponad 5 funtow na cos co i tak pojdzie z dymem Cytat: Na MW ciagle sie slyszy ze tu kazdy to manager, na wysokich stanowiskach zarabiajacy czort wie jakie kokosy.
to ja chyba jakies inne MW czytam: zasilki, te sprawy... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-07-10 02:59:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
bo to dyrektorstwo na wygnaniu, znaczy na zasilku
![]() Dobra ide bo mnie szefowa z powrotem do lozka wola ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2010-07-10 05:54:06 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2010-07-10 01:59:39, galadriel napisał(a): Cytat: 2010-07-09 23:50:36, BarbieGirl napisał(a): Ja tu nie chce nikogo obrazic, sama nigy nie palilam wiec nie wiem jak to jest. Czy Wy te papierosy przywozicie z PL ze wzgledu na jakosc, smak czy cene?? ![]() dla samej radochy szmuglowania! Z przemytem jest jak z seksem...Dajesz sobie radę bez niego dopóki nie spróbujesz... ![]() ![]() |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2010-07-10 06:25:10 (15 lat temu) |
eee tam, teraz to na granicach farsa, 30-35 lat temu to były jazdy, nienawidziłem stania na granicy i jak grzebali w moich zabawkach
![]() zawsze taki burdel zrobili ze nie moglismy z rodzicami z powrotem gratów pozbierać i często mi cos psuli ![]() gosciu musuał się golic zeby go przpuscili na granicy, czujecie? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
stokesay | Post #8 Ocena: 0 2010-07-10 09:17:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Cytat: 2010-07-10 06:25:10, krakn napisał(a): gosciu musuał się golic zeby go przpuscili na granicy, czujecie? Też oglądałem 'Młode wilki' ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2010-07-10 11:48:12 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-07-10 09:17:35, stokesay napisał(a): Cytat: 2010-07-10 06:25:10, krakn napisał(a): gosciu musuał się golic zeby go przpuscili na granicy, czujecie? Też oglądałem 'Młode wilki' ![]() ja akurat nie musiałem oglądać i chyba nie oglądalem, granice miedzy polsko niemcą i niemcko- niemcką, przekraczaliśmy co miesiąc bo mieszkaliśmy najpierw we wschodnich a potem w zachodnich Niemczech, i tak przez całe dzieciństwo :> i się naoglądałem, może dziś brzmi to jak anegdota ale tak było, facet ze sląska musiał się golić, bo go nie chcieli puścić, a ile razy mi pluszaki wypruli bo szukali nie wiadomo czego... masakra, do dziś jest to dla mnie stresujące. A przypomniało mi się moja mam uwielbiała rum, raz kupiła przez pomyłkę w podobnej butelce koniak, w deklaracji miała wpisane że ma 2 butelki rumu, ile było jazdy za ta buteleke i ile nerwów, nie pamiętam już czy jej zabrali, ale pamiętam że mama martwiła się że pociąg pojedzie bez nas,bo nas wysadzili z tego pociągu. zupełnie jak byśmy wieźli wagon narkotyków. Teraz po takie atrakcje to trzeba się daleko wybrać, i pomyśleć że wszystko przez garstkę polityków debili Cytat: 2010-07-09 23:54:32, Angie1 napisał(a): Ja szczerze mówiąc rzadko widuję Anglika palącego ''normalnego''papierosa,wszyscy sobie tu kręcą te swoje cienkie bibułki. tu masz racje, takie skręcane cienkie, o takim dziwnym słodkawym zapachu ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Mina666 | Post #10 Ocena: 0 2010-07-10 12:12:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-06-2010 Skąd: RZE |
Wiedziałem ze jakis inteligent pojawi sie co zaraz bedzie pisał o przemycie, dla Ciebie to moze bez różnicy dac za paczke papierosów 6F, skoro moge przywiesc z polski 16 kartonów gdzie cena za paczke to 2F, róznica jest.Nie mieszkam w UK na stałe, przyleciałem rok temu i planuje wrócić w kwietniu,maju zeby skonczyc studia, bo z samego licencjata człowiek nie wyzyje, a nie mam zamiaru pracowac na magazynie do emerytury, wiec odkładam ile sie da i oszczedzam gdzie sie da.
ps. galadriel nigdy wiecej MayFair ![]() |