MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Papierosy, co jesli bede miał wiecej niz moge...?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 6 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-07-09 23:54:32 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

myfreedom

Post #2 Ocena: 0

2010-07-09 23:55:18 (15 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

marka, smak, kasa

chyba ta kolejnosc

Do góry stronyOffline

amelka66

Post #3 Ocena: 0

2010-07-09 23:59:07 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

Cytat:

2010-07-09 23:55:18, myfreedom napisał(a):
marka, smak, kasa

chyba ta kolejnosc
ja jeszcze jak palilam pierwsza rzecz jaka bralam pod uwage zawsze byla marka a kasa na samym koncu ;-) nie wiem jak smakuja tutejsze bo juz 6 lat nie pale :-D
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2010-07-10 01:59:39 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2010-07-09 23:50:36, BarbieGirl napisał(a):
Ja tu nie chce nikogo obrazic, sama nigy nie palilam wiec nie wiem jak to jest. Czy Wy te papierosy przywozicie z PL ze wzgledu na jakosc, smak czy cene?? ;-)

dla samej radochy szmuglowania!

taki mial byc wstep...
juz mialam wysmarowac jedno z tych swoich wypracowan, tworzonych pod wplywem chwili, nastroju, w przyplywie z lekka dekadenckiego, wisielczego poczucia humoru- taki tam pseudo literacki manewr w ramach cwiczen zaledwie, coby z wprawy nie wyjsc:
szczypta ironii, pare metafor, moze jakis element stylizacji jezykowej...
tak z nudow tylko, bo przeciez zdaje sobie sprawe jak niewiele osob wychwyciloby zartobliwa tonacje calego tekstu

punktem wyjscia miala byc pochwala kontrabandy, uroki he he i cienie przemytniczego cechu (niczym w ksiazce "Kochanek wielkiej niedzwiedzicy" )
takie tam wyznania banity, czy moze raczej "wyjetego spod prawa" jak kto woli;)

no coz, nie ma sie z kim bawic,
pozostaje potraktowac temat powaznie (makabra!)

i ze zlosliwa satysfacja aroganckiego ignoranta, jako ze zdania nie rozpoczynamy od "wiec"...

Wiec:P oczywiscie, ze cena papierosow w Polsce jest nizsza- czytaj: bardziej atrakcyjna niz tu (choc powoli sie to zmienia)
stad, jak najbardziej- namietnym palaczom, potocznie zwanym nalogowcami, wciaz oplaca sie swoja ulubiona trucizne przywozic z kraju.

Z marka, do ktorej sie czlowiek przyzwyczaja jest jak z facetami- inni po prostu nie smakuja;):P
Ciekawe ilu palaczy zgodzi sie z tym porownaniem?
Innymi slowy MayFair moga sobie byc mietowe, ale do Slim Camelia im daleko;)

Cytat:
Jak to jest ze Anglikow, czasem nawet mniej zarabiajacych niz my Polacy stac na angielskie papierosy, a Polakow nie?

czesto widze u znajomych (tubylcow) papierosy z opisem w dziwnych jezykach (jakies rosyjsko- bulgarsko, niewiadomo jakie napisy na pudelkach)
praca w care jest ponoc jedna z najgorzej oplacanych...

ja tez wole sie zaopatrzyc w kraju, niz wydawac ponad 5 funtow na cos co i tak pojdzie z dymem

Cytat:
Na MW ciagle sie slyszy ze tu kazdy to manager, na wysokich stanowiskach zarabiajacy czort wie jakie kokosy.

to ja chyba jakies inne MW czytam:
zasilki, te sprawy...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-07-10 02:59:35 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

bo to dyrektorstwo na wygnaniu, znaczy na zasilku :)))).
Dobra ide bo mnie szefowa z powrotem do lozka wola :)))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2010-07-10 05:54:06 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-07-10 01:59:39, galadriel napisał(a):
Cytat:

2010-07-09 23:50:36, BarbieGirl napisał(a):
Ja tu nie chce nikogo obrazic, sama nigy nie palilam wiec nie wiem jak to jest. Czy Wy te papierosy przywozicie z PL ze wzgledu na jakosc, smak czy cene?? ;-)

dla samej radochy szmuglowania!

Z przemytem jest jak z seksem...Dajesz sobie radę bez niego dopóki nie spróbujesz...:-]:-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-07-10 06:25:10 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

eee tam, teraz to na granicach farsa, 30-35 lat temu to były jazdy, nienawidziłem stania na granicy i jak grzebali w moich zabawkach :)))
zawsze taki burdel zrobili ze nie moglismy z rodzicami z powrotem gratów pozbierać i często mi cos psuli :[
gosciu musuał się golic zeby go przpuscili na granicy, czujecie?

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #8 Ocena: 0

2010-07-10 09:17:35 (15 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Cytat:

2010-07-10 06:25:10, krakn napisał(a):

Też oglądałem 'Młode wilki' ;-)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-07-10 11:48:12 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2010-07-10 09:17:35, stokesay napisał(a):
Cytat:

2010-07-10 06:25:10, krakn napisał(a):

Też oglądałem 'Młode wilki' ;-)

ja akurat nie musiałem oglądać i chyba nie oglądalem, granice miedzy polsko niemcą i niemcko- niemcką, przekraczaliśmy co miesiąc bo mieszkaliśmy najpierw we wschodnich a potem w zachodnich Niemczech, i tak przez całe dzieciństwo :> i się naoglądałem, może dziś brzmi to jak anegdota ale tak było, facet ze sląska musiał się golić, bo go nie chcieli puścić, a ile razy mi pluszaki wypruli bo szukali nie wiadomo czego... masakra, do dziś jest to dla mnie stresujące.
A przypomniało mi się moja mam uwielbiała rum, raz kupiła przez pomyłkę w podobnej butelce koniak, w deklaracji miała wpisane że ma 2 butelki rumu, ile było jazdy za ta buteleke i ile nerwów, nie pamiętam już czy jej zabrali, ale pamiętam że mama martwiła się że pociąg pojedzie bez nas,bo nas wysadzili z tego pociągu.
zupełnie jak byśmy wieźli wagon narkotyków.

Teraz po takie atrakcje to trzeba się daleko wybrać, i pomyśleć że wszystko przez garstkę polityków debili

Cytat:

2010-07-09 23:54:32, Angie1 napisał(a):
Ja szczerze mówiąc rzadko widuję Anglika palącego ''normalnego''papierosa,wszyscy sobie tu kręcą te swoje cienkie bibułki.

tu masz racje, takie skręcane cienkie, o takim dziwnym słodkawym zapachu :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Mina666

Post #10 Ocena: 0

2010-07-10 12:12:10 (15 lat temu)

Mina666

Mężczyzna

Z nami od: 20-06-2010

Wiedziałem ze jakis inteligent pojawi sie co zaraz bedzie pisał o przemycie, dla Ciebie to moze bez różnicy dac za paczke papierosów 6F, skoro moge przywiesc z polski 16 kartonów gdzie cena za paczke to 2F, róznica jest.Nie mieszkam w UK na stałe, przyleciałem rok temu i planuje wrócić w kwietniu,maju zeby skonczyc studia, bo z samego licencjata człowiek nie wyzyje, a nie mam zamiaru pracowac na magazynie do emerytury, wiec odkładam ile sie da i oszczedzam gdzie sie da.

ps. galadriel nigdy wiecej MayFair :)

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,