MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak nie urazic angielskich rodzicow???

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

honolulek

Post #1 Ocena: 0

2010-07-07 20:55:16 (15 lat temu)

honolulek

Kobieta

Z nami od: 07-07-2010

Prosze sobie wyobrazic taka sytuacje: Odbieram dzieci ze szkoly (primary school), moj syn 9 lat placze. Obok stoja dwie nauczycielki - zero reakcji. Pytam syna co sie stalo, a on mi na to ze kolega go kopna. Rzeczywiscie kopna, slad buta widoczny na plecach bialej koszulki uniformu szkolnego. Nauczycielki dalej nic nie reaguja. Postanawiam podejsc do zboja i pytam go dlaczego kopna, a on mi na to ze nie, wiec ja mu na to: nie klam, a nastepnym razem zawiadomie twego ojca. Na drugi dzien dowiaduje sie, ze szkola jest poruszona moim zachowaniem i mam oczekiwac listu z Child Trust. Rodzice utulili poszkodowanego synka i nie uslyszelismy zasranego sorry. Dodatkowo kolega ktory go kopna jest posadzony do innej lawki bo jego mamusia nie zyczy sobie zeby siedzial obok mojego syna. A winna jestem ja za to ze stanelam w obronie syna. Bez krzyku, bez pretensji - po prostu zwykla rozmowa skladajaca sie z dwoch zdan. Moje dzieci wiedza, ze nie mozna wyrzadzac ludziom krzywdy, a jesli juz tak sie stanie musza przeprosic i maja kazanie na ten temat, w koncu zrozumieja uczucia innych ludzi. Zachecam do komentarzy, moze pomozecie mi ogarnac jakies reguly z kosmosu????:-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-07-07 20:58:11 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-07-07 21:00:05 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #4 Ocena: 0

2010-07-07 21:09:57 (15 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Niestety popelnilas maly blad - takie rzeczy powinnas zglosic do nauczyciela/ki. W zeszlym roku "przechodzilismy" z synem przez procedure szkolna zglaszania, raagowania takich przypadkow - tyle,ze nasz byl o wiele powazniejszy i pierwsze o co zapytala dyrektor czy rozmawialam osobiscie z dzieckiem lub matka dziecka czy zglosilam od razu do nauczyciela...

p.s. ten tytul tematu, chyba niezbyt pasuje do tresci postu ;)

Do góry stronyOffline

monsieur1985

Post #5 Ocena: 0

2010-07-07 21:16:58 (15 lat temu)

monsieur1985

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Chora i prymitywna edukacja,chory kraj!!! Tylko szkoda mi polskich dzieci,ze musza sie tak meczyc z nietykalnymi kolegami z klasy i niereagujacymi nauczycielami !!!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2010-07-07 21:23:51 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie musza ... Rodzice zawsze moga wrocic do PL jak im tak zle ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

honolulek

Post #7 Ocena: 0

2010-07-07 21:26:54 (15 lat temu)

honolulek

Kobieta

Z nami od: 07-07-2010

Cytat:

2010-07-07 21:23:51, Richmond napisał(a):
Nie musza ... Rodzice zawsze moga wrocic do PL jak im tak zle ...

Nie chodzi o to czy zle lub dobrze i w jakim kraju jestesmy, ale o to ze dzieciak zostal pobity i nikt mu w to nie uwierzyl.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2010-07-07 21:30:16 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Zawsze możesz narobić rabanu o dyskryminacje...Nie trzeba być "białym inaczej" żeby poczuc się zdyskryminowanym.Może akurat kopnął syna bo nie lubi Polaków...Nie daj się;-)

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #9 Ocena: 0

2010-07-07 21:51:48 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Zgadzam się z Ciupkiem.Nie daj się!
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2010-07-07 22:01:58 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Przede wszystkim head teacher powinien dostać opr....Zostawiasz dzieci pod opieką wykfalifikowanych opiekunów i pod ich okiem dziecko pada ofiarą dyskryminacji...
Naszego syna też zaczepiał taki rozrabiaka w pierwszym roku szkoły.Do tego stopnia że nie chciał do niej chodzić.W końcu się przyznał dlaczego...
Chciałem nawet upatrzyć jego ojca pod szkołą i wytłumaczyć mu że za każdym razem jak jego syn uderzy mojego,ja oddam ojcu.
Na szczęście żona zrobiła burę,a że chłopak miał juz wiecej takich skarg o mało go ze szkoły nie usunęli

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,