MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomocy w sprawie kłopotów w pracy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karol1988

Post #1 Ocena: 0

2010-06-07 17:31:54 (15 lat temu)

karol1988

Mężczyzna

Z nami od: 07-06-2010

Witam,mam pracę taką , że ustawiam szafki na samochód,visor powiedział , że za wysoko ustawiłem szafkę i kierowca , który ściągał szafki doznał uszkodzenia przy przenoszeniu (wypadł mu dysk) i leży w szpitalu,visor powiedział , że mogą mnie zwolnić,czy mogą ? , co w takim wypadku robić ? , mają do tego prawo ?,proszę o odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mnijka

Post #2 Ocena: 0

2010-06-07 17:38:12 (15 lat temu)

mnijka

Kobieta

Z nami od: 05-08-2009

czy miales wczesniej szkolenie na temat ustawiania i dokladnie ci powiedziano o gabarytach na samochodzie?

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-06-07 18:48:11 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

zwolnić nie, jeżeli wiedziałęś że nie mozesz tak szafować również własnym zdrowiem to mogą ci dac kare, np brak premi lub upomnienie, a nie od razu zwolnienie.
i na prawdę kierowca w szpitalu? bo takim urazie to on z pół roku do pracy nie wróci i raczej już nie ponosi ciężarów.
Ale to już nie twoja wina mógł takiej szafy nie podnosić równie dobrze mogł mieć zwyrodnienie i podnosząc własne gacie doznać urazu :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2010-06-07 18:50:56 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-06-07 21:39:15 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no tak czy siak nie może być to powodem zwolnienia pracownika, bez jaj.
Co innego gdyby mu tą szafką przywalił ze złości, bo nawet gdyby mu upadła to jest wypadek, a za nawet spowodowanie wypadków nie można pracownika zwalniać, są całe procedury stopniowania kar, od upomnień po kary finansowe, zwolnienie jest ostatecznością.

Na upartego w takim przypadku można żądać odszkodowania, ale trzeba się o to sporo postarać, jest taki jeden co rok płacił wypłatę kobiecie bo ją zwolnił nie przeprowadzając całej procedury negocjacji z pracownikiem, a on po prostu likwidował oddział, zamiast 2 była tylko 1 rozmowa.
baba siedziała w domu a nie mała kasa płynęła na konto z nakazu sądu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2010-06-07 23:40:25 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-06-07 17:31:54, karol1988 napisał(a):
Witam,mam pracę taką , że ustawiam szafki na samochód,visor powiedział , że za wysoko ustawiłem szafkę i kierowca , który ściągał szafki doznał uszkodzenia przy przenoszeniu (wypadł mu dysk) i leży w szpitalu,visor powiedział , że mogą mnie zwolnić,czy mogą ? , co w takim wypadku robić ? , mają do tego prawo ?,proszę o odpowiedzi.
Jeżeli mieli by kogoś za to zwalniać to raczej supervisora.Przecież to on jest tam od teko jak ***** od***** żeby kontrolować pracę zwykłych pracowników.Jeżeli Ty postawiłeś tą szafe nie tak jak trzeba to chyba jego zakichanym obowiązkiem było Ci zwrócić uwagę,kazać przestawić czy co tam jeszcze.Za to mu płacą a skoro tego nie zrobił to znaczy że nie wykonuje swojej pracy(a pieniążki bierze).Nie zapomnij go o tym poinformować.
Po to się między innymi mianuje kierowników,szefów zmiany czy innych zwierzchników że maja pilnować innych pracowników.Skoro tego nie robią to znaczy że raczej nie bardzo się na swoje stanowisko nadają.
Nie daj się wmiksować.Będą szukać jelenia,a Ty nie pozwól się nim mianować.Tyle

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2010-06-07 23:58:34 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

W mojej pracy w sobote byl wypadek- no moze nie wypadek ale zaniedbanie pracownika- po godz 22- jest zamykany jeden grill i zostaje jeden, rozne hamburgery wymagaja roznegej temperatury i wtedy na tym jednym sie ja przestawia- pracownik nie przestawil w wyniku tego klient otrzymal jednego ! niedopieczonego hamburgera - nie zjadl go ale przyszedl ze skarga- skarge gdzies tez zlozyl wyzej , bo mimo niedzieli i tego ze szefowa mieszka sporo od nas o 7 rano juz byla w restauracji, takze prawnik, jutro sa zeznania i ma tez byc decyzja- prawdopodobnie beda zwolnieni za karygodne naruszenie obowiazkow- zarowno pracownik- on wykonywal prace, powinien zmienic temperature, a takze menager shiftu ktory ma obowiazek sprawdzac - jutro bedzie wiadomo

jest mi zal niesamowicie chlopakow i trzymam naprawde kciuki za nich- tym bardziej ze byl to tylko jeden kotlet, i w dodatku nie ruszony- mieso juzz tej partii zostalo sprawdzone i jest OK, wiec nawet po spozyciu nic by mu sie nie stalo - roznica w pieczeniu miedzy oba kotletami to max 15 sekund

nawet nie sadzilam ze o taka pierdole bedzie takie zamieszanie
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

karol1988

Post #8 Ocena: 0

2010-06-08 15:07:35 (15 lat temu)

karol1988

Mężczyzna

Z nami od: 07-06-2010

Dziękuję za przykłady,pomoc i wasz cenny czas,dziękuję jeszcze raz i zobaczymy co to będzie , być może dostanę tylko upomnienie.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,