Str 5 z 8 |
|
---|---|
dora666 | Post #1 Ocena: 0 2010-05-14 18:10:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: Carlisle |
zle sie wyrazilam nie badania a badanie krwi na poziom hormonu hgc levels
|
kinga77 | Post #2 Ocena: 0 2010-05-14 18:27:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Wlasnie sie doczytalam tego: "Tak to już jest w naturze, że około 70% zapłodnień nie kończy się ciążą (implantacją zarodka w macicy). To jest naturalne i właściwe – niektóre zarodki są nieprawidłowe (zły materiał genetyczny), za słabe, by mogło się z nich urodzić zdrowe dziecko."
Kiedys czytalam tez ze czesto sie zdarza,ze kobiety nawet nie wiedza ,ze byly wciazy i ze poronily. Mysle ze wlasnie dlatego lekarze nie przejmuja sie trzema pierwszymi poronieniami.Przeciwnie do kobiet niestety. |
olka8922 | Post #3 Ocena: 0 2010-05-14 21:42:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2008 Skąd: kettering |
kinga77 dzieki za ta informacje
![]() ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
magba | Post #4 Ocena: 0 2010-05-14 23:27:26 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-06-2007 Skąd: SW18 |
Jest mi bardzo przykro , naprawdę współczuje
![]() Nie mogę powiedziec ze wiem co czujesz bo tak nie jest. Moja przyjaciółka w 38 tygodniu straciła swoje tak długo wyczekiwane dziecko. Myślałam ze mi serce pęknie . Nie da się tego opisać.Straszne przeżycie, takie to życie czasem bywa niesprawiedliwe. Ale z tego co jej mówili to po obumarłej ciąży , teraz bedzie skierowana do jakiejs specjalnej kliniki. Kochana trzymaj sie cieplutko i jestem całym sercem z Tobą ![]() Trzymajcie sie wszystkie cieplutko. .........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............
|
olka8922 | Post #5 Ocena: 0 2010-05-16 19:12:36 (15 lat temu) |
magba dzieki za wsparcie i slowa otuchy
![]() wiadomo ze Twojej kolezance bylo o wiele wiele gorzej to przezyc bo czula ruchy dziecka, poza tym to byl 38tydzien. ja powinnam miec 12tydzien i tak sie zzylam z tym dzieckiem, ze dalej jest ciezko,ale jestem dobrej mysli o po urlopie w Polsce zaczniemy starania ![]() ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-05-17 18:07:25 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
olka8922 | Post #7 Ocena: 0 2010-05-17 19:15:26 (15 lat temu) |
Isskaa pamietam jak pisalas jak syn niechcaco mocno derzyl Cie w brzuch... :/ ale mialam nadzieje i sadzilam ze wszystko bedzie wporzadku... jejku wspolczuje... trzymam kciuki zeby jednak nie chodzilo im o ciaze obumarla czy jakis inny rodzaj poronienia... napisz jutro co z tym usg i nie stresuj sie,bo to moze jeszcze gorzej wplynac.trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie... trzymaj sie.
a tak w ogole to w pierwszej ciazy normalnie pracowalas? bo ja cala swoja 12tygodniową ciaze pracowalam, caly czas w sumie pracuje.pytam, bo jak moja ciaza obumarla, to zaczelam nawet obwiniac za to prace ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
Post #8 Ocena: 0 2010-05-17 19:27:28 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
olka8922 | Post #9 Ocena: 0 2010-05-17 19:40:40 (15 lat temu) |
Isskaa
aha, to nie mialas zle w pierwszej ciazy.ja pracowalam,teraz tez pracuje,caly czas w tej samej firmie,w sumie to raz jest ciezko a raz nie,bo nie jestem caly czas w jednym miejscu tylko gdzie trzeba tam pracuje.pracowalam na mopach,smierdzialo strasznie klejem,to przeniesli mnie z mopow jak poronilam, a nie jak bylamw ciazy(znaczy sie nie pracuje juz caly dzien na mopach tylko np.pol albo z 2-3godzinki takze tak do konca to nie przeniesli) w ogole jakos bardziej sie mna teraz troszcza i przejmuja po tym poronieniu :/ wolalabym zeby bardziej sie troszczyli w ciazy.no ale kierowniczka nie wiedzialam o mojej ciazy, tylko kierownik.powiedzial ze do 12tyg nikt nie bedzie wiedzial,a kierowniczce powie ze nie moge nosic ciezkich rzeczy bo mam problemy z plecami.dzisiaj sie nanosilam ciezkich kartonow,za wszystkie czasy.Isskaa a Ty bierzesz progesteron? czytalam na ulotce wskazania to bylo napisane ze po poronieniu.ja jak wroce z urlopu z Polski w polowie lipca to zaczniemy sie starac.chcialabym bardzo od poczatku brac progesteron, chociaz na te 3 pierwsze miesiace, ale lekarza mam takiego ze ciezko cokolwiek od niego wyprosic. w Polsce w lipcu bede u ginekologa, na pewno by mi przepisal duphaston ale jedno opakowanie kosztuje 35zl i starczy na tydzien, a nie bede miala tyle kasy zeby nakupowac na te 3m-ce.slyszalam ze tutaj dobre czopki dopochwowe z progesteronem kosztuja 15f za 20sztuk.no ale kobieta w ciazy ma leki za darmo ![]() ![]() a no mozliwe ze jednak cos z tym hormonem, jak krew pobierali Ci zeby sprawdzic hormon to moze cos Ci dadza, moze progesteron na podtrzymanie ciazy ![]() ja jak bylam w ciazy to czytalam sobie w kazdy czwartek (bo wtedy mi mijal kolejny tydzien) ciaze tydzien po tygodniu, co sie rozwija, co Cie drazni, samopoczucie itp ![]() ![]() ![]() ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
Post #10 Ocena: 0 2010-05-17 20:18:43 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|