MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciąża obumarła... :(((

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

olka8922

Post #1 Ocena: 0

2010-05-14 16:14:56 (15 lat temu)

olka8922

Kobieta

Z nami od: 08-09-2008

dziewczyny, a Wy co? co sie nie odzywacie?dzisiaj bylam u pielegniarki, pytalam co z tym scanem, czy nic nie zostalo w srodku.pielegniarka zrobila mi test ciazowy, powiedziala zeby zrobic po 2tyg od naturalnego poronienia i jak bedzie test ciazowy negatywny tzn.ze wszystko dobrze sie oczyscilo,jak pozytywny - to w srodku cos jest.martwi mnie to,a zarazem niepokoi te czekanie czy wszystko sie wyczyscilo czy jednak cos zostalo :( dzisiaj robila mi test,mowila ze wyszedl wynik negatywny,chociaz ta pielegniarka jest wredna i wydaje mi sie ze mnie nie lubi:P no i nie widzialam wyniku testu,zrobila i wyrzucila.dziewczyny, te co poronily czy pierwsza ciaza byla obumarła: czy starajac sie o druga ciaze pracowalyscie? ja powiedzialam kierownikowi, ze jestem w ciazy w 8tyg i 6dniu, a mimo to pracowalam na maszynie, musialam uzywac spray, klasc pudla na palete, wlewac klej do pojemnika, ciagle czulam ten klej:/ jak kierownikowi powiedzialam ze poronilam, to powiedzial zeby jak ponownie zade w ciaze to zeby mu powiedziec wczesniej o ciazy...
Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin... Maluszek [*]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anabella

Post #2 Ocena: 0

2010-05-14 16:33:01 (15 lat temu)

anabella

Kobieta

Z nami od: 22-02-2008

Hym, widać ze jeszcze sie nie otrzasnełas po tym wszystkim ale zapewniam Cie że powoli jakos zaczniesz żyć normalnie. Nie przejmuj sie tak bardzo dużo kobiet ma poronienie ja też mialam druga ciaze obumarłą i bardzo rozpaczałam. Teraz jestem znowu w ciazy i jak na razie jest ok ale cały czas boję sie czy się nie powtórzy sytuacja. Co do wczesnego skanu to go miała ale dlatego że powiedziałam lekarzowi że mam jakies bóle (tak mi sie wydawało) i dał mi skierowanie bez problemu na skan. Zależy od lekarza.
Trzymaj sie i nie martw tak bardzo bo to też kobiecie szkodzi co ma być to będzie.

Do góry stronyOffline

olka8922

Post #3 Ocena: 0

2010-05-14 16:57:04 (15 lat temu)

olka8922

Kobieta

anabella a normalnie pracujesz w ciazy czy siedzisz w domu? ja te 8tyg co bylam w ciazy normalnie pracowalam... a ta ciaze co mialas obumarła to pracowalas?pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

anabella

Post #4 Ocena: 0

2010-05-14 17:12:47 (15 lat temu)

anabella

Kobieta

Tak pracowała i to nic nie zmienia ciąza obumiera równiez z przyczyn naturalnych. Dziecko nie ukształtowało sie tak jak potrzeba i organizm sam je odrzucił. W pracy powinnaś poinformowac o swoim stanie i nie możesz wykonywac żadnych ciężkich prac.

Do góry stronyOffline

anabella

Post #5 Ocena: 0

2010-05-14 17:16:47 (15 lat temu)

anabella

Kobieta

Przestań tak bardzo o tym mysleć naprawde to nic nie da (wiem że łatwo komuś radzić sama też caly czas to rozdrapywałam).Dbaj o siebie bierz witaminy dla kobiet które chca zajść - nic nie stoi na przeszkodzie żebyś dalej probowała.

Do góry stronyOffline

olka8922

Post #6 Ocena: 0

2010-05-14 17:24:53 (15 lat temu)

olka8922

Kobieta

wiem, ze nic nie szkodzi.ale jestem w szoku po tym pierwszym skanie i nie wierze ze juz nie jestem w ciazy,poza tym bylo to dziecko jak najbardziej planowane.od 2dni biore kwas foliowy (wczesniej tez bralam). byla to ciaza obumarła, dostalam ksiazeczke o wczesnym poronieniu i tam bylo napisane ze lekarze zalecaja zeby starac sie o kolejna ciaze po 2-3m-cy po poronieniu, teraz musimy znowu czekac... :/ a mysle o tym bo to dopiero tydzien minal od poronienia, kobieto. bede probowala i probuje o tym tyle nie myslec ale jak widzisz nie wychodzi, moze jeszcze za wczesnie... pozdro 600 :)

Do góry stronyOffline

anabella

Post #7 Ocena: 0

2010-05-14 17:27:36 (15 lat temu)

anabella

Kobieta

Czas leczy rany - to prawda.

Do góry stronyOffline

dora666

Post #8 Ocena: 0

2010-05-14 17:29:16 (15 lat temu)

dora666

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

ja tez doswiadczylam poronienia w 8-9 tyg ciazy, pracowalam. teraz jestem znowu w ciazy i w 6 tyg. znowu zaczelo sie to samo czyli od lekkich plamien, poszlam do lekarza Gp i tutaj niespodzianka po wytlumaczeniu czego konkretnie potrzebuje skierowal mnie na badania i sie okazalo ze moj organizm potrzebuje progesteronu, dostalam bez problemu i teraz jest super, oczywiscie poza ciazowymi dolegliwosciami. jezeli chodzi o wczesne scany to ja mialam w 6 przez plamienia, w 9+4 tc i teraz bedzie w 12tc. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

olka8922

Post #9 Ocena: 0

2010-05-14 17:53:31 (15 lat temu)

olka8922

Kobieta

a jakie badania Ci robil ze wyszlo ze potrzebujesz progesteronu? trzymam kciuki za mnie i za Ciebie :D

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #10 Ocena: 0

2010-05-14 17:56:42 (15 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Poryczalam sie czytajac to wszystko.

No wiadomo,ze poronienia zdarzaja sie z roznych przyczyn,ale przy kleju napewno nie wolno wtedy pracowac...

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,