Cześć.Jestem w Polsce na 1szym roku mgr z filologii angielskiej oraz zardządzania.Zastanawiam się nad wyjazdem do UK.Czy moje dyplomy będą uznane?Czy warto je dokończyć, czy spadać do UK od razu? Jakie są Wasze opinie?
|
|
---|---|
Xar | Post #1 Ocena: 0 2006-01-01 23:07 (19 lat temu) |
Z nami od: 01-01-2006 |
Cześć.Jestem w Polsce na 1szym roku mgr z filologii angielskiej oraz zardządzania.Zastanawiam się nad wyjazdem do UK.Czy moje dyplomy będą uznane?Czy warto je dokończyć, czy spadać do UK od razu? Jakie są Wasze opinie?
|
Xar | Post #2 Ocena: 0 2006-01-03 00:02 (19 lat temu) |
Ma ktoś zdanie na ten temat?
|
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2006-01-03 00:56 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
szkola to wazna sprawa. Decyzja nalezy do ciebie, ale ja myle ze papier sie przyda
|
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2006-01-03 08:27 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Papier papierem ale najlepiej jak zrobisz go tutaj a nie w Polsce. Choc weszlismy do Unii i zgodnie z prawem nasze uczelnie i dyplomy prawnie maja byc uznawane - w zyciu jest z tym roznie. Jesli masz zamiar wybrac sie tutaj to radze jak najszybciej poniewaz sytuacja sie zmienia i z dnia na dzien jest coraz trudniej w tym kraju jeszli chodzi o nas polakow.
Jesli chodzi o studia to zrobi je mozesz tutaj - wcale nie jest trudniej i koszty tez nie sa tak wielkie jak 3 lata temu (prawo - 1250 funtow a np. pielegniarstwo calkowicie darmowe) Pozdrawiam i zycze powodzenia Katrina ![]() |
Xar | Post #5 Ocena: 0 2006-01-04 14:13 (19 lat temu) |
Ok ale podyplomowe kosztują chyba więcej tzn MA
|
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2006-01-12 20:32 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
Czesc na imie mam Robert,mam pytanko a mianowicie chodzi mi o to czy ktos jest zorientowany akyualnie co do ceny semestru za studia w uk.pozdrawiam!
|
Anonim | Post #7 Ocena: 0 2006-01-13 14:27 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
jak ktos wspomnial wazna sprawa-glownie dla ciebie
do Anglii mozesz zawsze potem ejchac i nawet jak studia nie ebda uznane, masz satyfsfakcje dla siebie dalej..filologia angielska, chyba mozna miec po niej tytul tlumacza? a to ci sie bardzo przyda! teraz potrzebuja tlumaczy nawet przy urzedach,policji,szpitalach...placa jakies 30funtow na godzinke Polakow coraz wiecej, a nie kazdy zna angielski, dlatego potrzebuja masowo tlumaczy |
Anonim | Post #8 Ocena: 0 2006-01-16 10:56 (19 lat temu) |
![]() Anonim |
NIE PRZYJEZDZAJ TUTAJ!!!!!!!!!!!
ten kraj to jedna wielka paranoja!!!!!!!! jezeli masz mozliwosc wyjedz do USA!!!! do duzego miasta-polecam NY przyjechalem do londynu po 4 latach pobytu w NY, londyn to koszmar, beznadziejne rozwiazania komunikacyjne, zycie codzienne utrudniane na kazdym kroku poczynajac od przejscia dla pieszych ...poprostu wszytko jest do bani, anglicy naprawde moga sie uczyc od amerykanow jak powinny wygladac duze miata. !!!!!!!!!!!!!!! masz mozliwosc lgalnego pobytu w usa, szkola itp zapomnij o londynie, nie popelnial tego bledu co ja!!!!!!!!! |
|