Str 6 z 11 |
|
---|---|
LekarzDrzew | Post #1 Ocena: 0 2010-11-17 16:51:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2009 Skąd: Mansfield |
no to raz sie jeszcze zapytam. .sky sport i np eurosport. to nie bbc..moge nie placic?I nie pouczaj prosze co to jest iplayer itp.
|
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2010-11-17 16:55:47 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2010-11-17 16:31:10, VolvoForLife napisał(a): Sposoby techniczne: W telewizorze analogowym... Teraz wracajmy do telewizorow: Glowna kostka w waszych telewizorach to tak zwany "silicon tuner", http://www.nxp.com/#/pip/pip=[pfp=53518]|pp=[t ![]() on teoretycznie tylko odbiera sygnal z anteny i dekoduje cyfrowy strumien, ale co dokladnie jest w kostce ludzie nie wiedza. Tymczasem wsadzenie w niego funkcji trasmisji danych zwrotnych jest bardzo proste i dosc trudne do sprawdzenia. Niewiele potrzeba (+1% of efforts) zeby taka kostka na antene podala zaszyfrowany strumien co godzine: jestem tu i ogladamy to i to. Nie pracuje w telewizorach, nie interesuje mnie to, szczegolow nie podam, ale slyszalem i przeczytalem to czy owo: - po uk jezdza pelengatory (lub wozy do wykrywania tv licence dodgers jak kto woli) ktore reaguja na cyfrowe telewizory (a takze analogowe) - silicon chips na rynek europejski i brytyjski sa inne - telewizory na rynek europejski i brytyjski sa delikatnie inne (polecam dokladnie sprawdzic). Mozna oszukac, wsadzajac w pomiedzy antene bufor ktory przesyla sygnal w jedna strone: z anteny do telewizora, ale nie przesyla w druga strone: z telewizora do anteny, dzieki temu furgonetka z tv licence nie zauwazy waszego telewizora, bo wasz telewizor bedzie totalnie pasywny i nic nie wysle do furgonetki i furgonetka ze sprzetem za 35 000 funtow zobaczy tylko czarna dziure w eterze. Bufor jednostronny kosztuje 2-3 funty i mozna wykonac samemu. Ludzie, gdzie wy zyjecie? 1. mylisz pojecia... silicon z zelem do cyckow... ![]() 2. co jest w srodku chipa to wiadomo, te informacje nie sa az tak tajne... poza tym, tylko kilka fabryk je produkuje 3. sa inne, bo maja inna wtyczke - polecam to sprawdzic ![]() 4. znowu mylisz pojecie 'bufor', moze masz na mysli bufory tlenione?? zwykla dioda Zenera zapobiegnie 'cofce'... 5. w realnym swiecie zyjemy, bez manii teorii spiskowych ![]() |
VolvoForLife | Post #3 Ocena: 0 2010-11-17 17:06:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2010 Skąd: cardiff |
Przeczytalem posta kolegi poznaniaka jeszcze raz i cos mi sie wydaje ze kolega sobie ze mnie kpi.
Czy ludzie z poznania zawsze sa nieprzyjemni? Dlaczego kolega sugeruje ze mam na....e we lbie? Byly 2 pytania, odpowiedzialem na 2 pytania, nic wiecej. Bylo pytanie kiedy placic a kiedy nie, podalem kilka linkow i punktow. Przepisy sa z czasow gdy o telewizji zagranicznej,satelitach, komputerach i internecie i streamingu nikt nie slyszal ani nie mazyl, wiele zalezy od interpretacji prawa przez urzedasa. Paragrafu na tv licence wzgledem nowych technologii nie znajdziez. Zostaje nam tylko opis interpretacji starego przepisu wzgledem nowych realiow na forach, wikipedii itp itd. I to chyba kolega ma niepokolei w glowie jesli szuka takiego paragrafu albo wymaga go ode mnie!!!!!!!!!!! Bylo pytanie o to jak sie wykrywa tv za pomoca furgonetki wiec udzielilem w miare konkretnej odpowiedzi uzywajac prostych przykladow i starajac sie ominac zbyt techniczne pojecia. Wyglada to pokracznie-przyznaje, ale jak ktos chce to wzbogaci swoja wiedze. Powiedzialem z telewizory bankowe furgonetka wykrywa po przemianie czestotliwosci a nowoczesne poprzez sygnal zwrotny. "Gdzie znajdziemy mikrofony zainstalowane w naszych tv o których piszesz? Nie podawaj linków do you tube czy wiki bo są mało wiarygodne." Nie uogolniaj kolego, podalem najbardziej extremlany przyklad jaki znam, bezcelowe sa szczegoly techniczne na forum nietechnicznym. Sluchaj kolego, jezeli to co ja pisze wydaje sie Tobie malo prawdopodobne to trudno, ale to nie jest powod by kpic lub sugerowac ze cpam. Zapraszam kolege do siebie, zabierz swoja 42 calowy LCD, podepniemy do sprzetu, chetnie pokaze koledze czego szuakaja furgonetki. A ze czegos szukaja to znaczy ze twoj telewizor cos wysyla. (nie da sie wykryc zakamuflowanego oka w lesie, ale da sie wykryc zrodlo swiatla) - - - @clockwork_orang Dioda zapobiega "cofce" pradu stalego kolego, antena lapie prady przemienne. Dioda jest w stanie blokowac sygnaly ale tylko powyzej 0.6V, z anteny do telewizora jest sygnal mniejszy niz 0.0001V. Nie sa utajnione? http://www.icknowledge.com/trends/PENTB.jpg To mi wyczytaj wcaniaku co robi ten uklad scalony. Spadam z tego forum, bo skopano mnie tu jak psa. Czlowiek chcial pomoc zeby polacy nie placili haraczu niepotrzebnie a atakuje sie mnie jak tylko sie da. To jest prawda ze wszystkie narodowosci za granica sobie pomagaja, a polacy za granica naskakuja sobie do gardel. Przykre Good Nite [ Ostatnio edytowany przez: VolvoForLife 17-11-2010 17:24 ] |
Dinth1906 | Post #4 Ocena: 0 2010-11-17 17:21:24 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Volvo: ja bardzo chetnie uslysze pare szczegolow technicznych. Jaka czestotliwosc, jaki sygnal, jaka amplituda ?
|
Post #5 Ocena: 0 2010-11-17 17:22:27 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2010-11-17 17:26:48 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2010-11-17 16:51:02, LekarzDrzew napisał(a): no to raz sie jeszcze zapytam. .sky sport i np eurosport. to nie bbc..moge nie placic?I nie pouczaj prosze co to jest iplayer itp. Niestety, ogladajac angielska telewizje, korzystajac z angielskim platform telewizji platnej musisz placic abonament + oplata za sky/virgin tv. Natomiast po telefonie do biura obslugi, powiadomieniu, ze z powodu ciekawszych pomyslow na zycie nie mamy czasu na telewizje, co najwyzej cos z dvd czy kaset ogladami, dostalismy odpowiedz o zwolnieniu z oplaty. Fakt faktem, przychodza listy z zapytaniem, czy juz dojrzelismy do tv licence, ale jakos fajniej bez swiecacej skrzynki. |
clockwork_orang | Post #7 Ocena: 0 2010-11-17 17:30:47 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-11-17 17:06:54, VolvoForLife napisał(a): @clockwork_orang Dioda zapobiega "cofce" pradu stalego kolego, antena lapie prady przemienne. Dioda jest w stanie blokowac sygnaly ale tylko powyzej 0.6V, z anteny do telewizora jest sygnal mniejszy niz 0.0001V. Spadam z tego forum, bo skopano mnie tu jak psa. Czlowiek chcial pomoc zeby polacy nie placili haraczu a atakuje sie mnie jak tylko sie da. To jest prawda ze wszystkie narodowosci za granica sobie pomagaja, a polacy za granica naskakuja sobie do gardel. 1. mowisz o pojedynczej... zawsze mozna mostek zrobic... co, by wyrownac napiecia ![]() 2. nikt cie nie kopal, po prostu rzeczy ktore piszesz ocieraja sie mitomanstwo polaczone ze skrajna sklonnoscia do paniki w obliczu AUTORYTETU... 3. wiesz, pomagac, a pisac bzdury to dwie rozne rzeczy - jeszcze sie ktos nabierze... |
Dinth1906 | Post #8 Ocena: 0 2010-11-17 17:35:40 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Podam przyklad: byla jakis czas temu afera ze chiny produkowaly uklady scalone do kart sieciowych, czesc z tych kart trafila do rzadowych komputerow sredniego szczebla administracji i co sie okazalo? karty sieciowe na chinskich chipach lykaly dane z szyny danych w pc i wysylaly dane w swiat do chin, te dane ktore uznaly za wazne oczywiscie.
Tak, to byly te specjalne rzadowe karty WiFi z koncowkami mocy 8000W w nadajniku, dzialajace na ultraniskich czestotliwosciach i z wbudowanymi sieciami neuronowymi do oceny waznosci danych ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Dinth1906 17-11-2010 17:37 ] |
clockwork_orang | Post #9 Ocena: 0 2010-11-17 18:18:30 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-11-17 17:35:40, Dinth1906 napisał(a): Tak, to byly te specjalne rzadowe karty WiFi z koncowkami mocy 8000W w nadajniku... 800W na 2,4Ghz pali nie tylko mozgi... podgrzewa zarcie w mikrofali rowniez ![]() |
LekarzDrzew | Post #10 Ocena: 0 2010-11-17 18:24:26 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2009 Skąd: Mansfield |
Cytat: 2010-11-17 17:26:48, karjo1 napisał(a): Cytat: 2010-11-17 16:51:02, LekarzDrzew napisał(a): no to raz sie jeszcze zapytam. .sky sport i np eurosport. to nie bbc..moge nie placic?I nie pouczaj prosze co to jest iplayer itp. Niestety, ogladajac angielska telewizje, korzystajac z angielskim platform telewizji platnej musisz placic abonament + oplata za sky/virgin tv. Natomiast po telefonie do biura obslugi, powiadomieniu, ze z powodu ciekawszych pomyslow na zycie nie mamy czasu na telewizje, co najwyzej cos z dvd czy kaset ogladami, dostalismy odpowiedz o zwolnieniu z oplaty. Fakt faktem, przychodza listy z zapytaniem, czy juz dojrzelismy do tv licence, ale jakos fajniej bez swiecacej skrzynki. wiem to od dawna, pytalem cynicznie: ) |