MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Animator kultury?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

RuKia

Post #1 Ocena: 0

2005-11-10 12:34 (19 lat temu)

RuKia

Z nami od: 28-10-2005

witam :)
jestem ciekawa czy ktos z was spodkal sie z jakakolwiek oferta pracy dla animatora... jak to wyglada w angli czy wogole pracodawcy sa zainteresowani takim wyksztalceniem. obecnie pracuje w domu opieki ale po zakonczeniu umowy zamierzam rozejzec sie za czyms innym. czesto odwiedzam strony typu job center ale niestety nie spodkalam sie z zadna oferta... jesli ktos wie cos na ten temat prosze o jakies podpowiedzi .moze poprostu nie wiem gdzie szukac :-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Rrrr

Post #2 Ocena: 0

2005-11-10 14:59 (19 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

a co dokladnie chcesz robic?

pracowac w mediach, organizowac imprezy kulturalne, czy np zarzadzac community centre?

chociaz w UK nie potrzeba specjalnego wyksztalcenia zeby pracowac w w/w...

Do góry stronyOffline

RuKia

Post #3 Ocena: 0

2005-11-10 15:11 (19 lat temu)

RuKia

media , imprezy na szeroka skale czy cc to nie do konca to co mialam na mysli .
chodzi mi o organizowanie czasu wolnego ludkom np z domow opieki, lub kajtkom do 10 lat, specjalizace mam jako instruktor turystyki i rekreacj wiec moze cos w jakichs kurortach uzdrowiskach czy hotelach.
w mojej pracy nie ma takiego stanowiska i pewno nie bedzie bo wychodza z zalozenia ze lepiej dziadkom telewizor wlaczyc niz zajac ich czyms sensownym.
w polsce tez nie trzeba specjalnego kierunkowego wyksztalcenia zeby npp w domu kultury pracowac ale jak juz sie takie ma to latwiej zawsze :)
pytanie bylo czysto teoretyczne bo prace mam a ciekawilo mnieczy ktos sie spodkal z oferta na takie stanowisko

[ Wiadomość edytowana przez : RuKia on 10-11-2005 15:13 ]

[ Wiadomość edytowana przez : RuKia on 10-11-2005 15:19 ]

Do góry stronyOffline

Coffee

Post #4 Ocena: 0

2005-11-10 15:57 (19 lat temu)

Coffee

Z nami od: 30-10-2005

Rukia moze daj ty ogloszenia po ang ze szukasz w tym zawodzie pracy?
moze to cos da...
sama niestety w tym co przegladalam na takie ogloszenia tez sie nie natknelam
powodzenia

Do góry stronyOffline

Numer Skype

RuKia

Post #5 Ocena: 0

2005-11-10 16:44 (19 lat temu)

RuKia

coffee jak juz pisalam nie szukam pracy w tym zawodzie ....... jeszcze :) badam rynek i mozliwosci ^^^ moja umowa konczy sie w czerwcu wiec mam jeszcze kupe czasu :)) no ale rozeznanie warto zrobic wczesniej

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #6 Ocena: 0

2005-11-11 14:42 (19 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

nie spotkalam sie tutaj ze stanowiskiem animatora w takim sensie jaki ma ono w PL, chociaz sa instytucje ktore zajmuja sie podobnymi rzeczami.

w UK zajmuja sie tym osoby na stanowisku np coordinator, bo animator to zupelnie inna rzecz.
np music and culture coordinator, albo arts and culture coordinator, programme coordinator, ewentualnie activity instructor (np w przypadku dzieci), mozesz tez znalezc prace w councilu w community support.

w hotelach raczej nic nie znajdziesz, bo tam najczesciej maja np wieczorki muzyczne, czy podobne (dla starszych osob glownie) i zatrudniaja tzw entertainer z ogloszenenia, sami tego nie organizuja. podobnie bywa w domach opieki.
mozliwe ze zbilabys duza kase w UK, gdybys zalozyla wlasna firme zajmujaca sie organizowaniem czasu dla roznych grup spolecznych ;-)

najszybciej chyba znajdziesz cos przy dzieciach - jakies obozy letnie, czy kluby after-school.
ja np szukam kogos kto zorganizowalby kluby wakacyjne dla dzieci ale na takiej zasadzie ze ta osoba jest self-employed. tzn ja zapewniam miejsce a owa osoba zapewnia ludzi i organizuje zajecia. ale to praca dorywcza wiec nie kazdemu pasuje... no i zarobki wielkie nie beda - moze £6-7/godz. do tego osoby ktore pracuja z dziecmi musza miec odpowiednie kwalifikacje i disclosure z CRB (police check), wiec nie jest to takie proste.

popatrz np na to (choc juz za pozno i raczej scisle muzyczne) - jakie wymagania i obowiazki:
rogramme%20Co-ordinator" TARGET="_blank">http://www.artsculturemediajobs.com

roject%20Manager/Artist" TARGET="_blank">albo to

Do góry stronyOffline

RuKia

Post #7 Ocena: 0

2005-11-11 14:59 (19 lat temu)

RuKia

gracias za wyczerpujaca odpoweidz :) mysle ze jesli juz to wlasnie cos w rodzaju activity instructor najbardziej lezy kolo moich zainteresowan :) no ale z tym interesem tez nie glupi pomysl bo mamy 5 znajomych animatorow - 3 po turystyce 1 lokalny i jeden od rekodziela artystycznego hehehe wiec kto wie moze w dalekiej przyszlosci cos z tego zakwitnie , ale z moich doswiadczen z anglikami i ich nieco wstecznym mysleniem droga moze okazac sie dluga i kreta :-P ^^^
mimo wszystko dzieki za zainteresowanie pozdrawiam ania

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,