MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Walentynki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-01-24 22:01:50 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-01-24 22:38:40 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

DziewczynaEmigr

Post #3 Ocena: 0

2010-01-25 11:51:16 (15 lat temu)

DziewczynaEmigranta

Kobieta

Z nami od: 25-01-2010

Zbliżają się Walentynki, a ja spędzę je daleko od mojego chłopaka:( Wróciłam już do Polski, a mój facet musi zostać jeszcze do marca i nie opłaca mu się przyjechać do mnie, skoro 2 tyg później będzie już ze mną na stałe. To znaczy chciał przyjechać, ale to było może romantyczne, ale nielogiczne, więc ustaliliśmy, że będziemy mieli cały tydzień miłości, jak wróci w marcu;-) Nie chciałabym jednak, żeby ten dzień był takim zwykłym dniem, dlatego chciałabym chociaż przesłać mu prezent na Walentynki. Pewnie zabrzmi to dziwnie, ale mieszkałam w Londynie pół roku i nigdy nie zastanawiałam się, jak funkcjonuje poczta. Nie mam pojęcia ile czasu będzie szła przesyłka z Polski, to znaczy, na ile wcześniej będę musiała ją wysłać, żeby dotarła na 14.02. Pani na poczcie powiedziała, że trzeba liczyć ok. tygodnia mniej więcej, ale nie przekonała mnie. Zamówiłam dla mojego chłopaka takie specjalne wydanie gazety z artykułem o nim na pierwszej stronie i chcę to wysłać pocztą priorytetem jakimś ale kogo nie pytam, każdy mówi, że dostawał paczki wysyłane priorytetem i czekał na nie czasem nawet 2 tygodnie. I teraz nie wiem, kiedy mam to wysłać, żeby dotarło, ale też nie za wsześnie , bo wiadomo, chodzi o tego 14, wiem, że to niedziela, no ale chociaż mniej więcej w okolicach tego dnia, żeby dotarło. Jak to jest???

[ Ostatnio edytowany przez: DziewczynaEmigranta 25-01-2010 11:51 ]

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #4 Ocena: 0

2010-01-25 12:00:09 (15 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2010-01-25 11:51:16, DziewczynaEmigranta napisał(a):
Zbliżają się Walentynki, a ja spędzę je daleko od mojego chłopaka:( Wróciłam już do Polski, a mój facet musi zostać jeszcze do marca i nie opłaca mu się przyjechać do mnie, skoro 2 tyg później będzie już ze mną na stałe. To znaczy chciał przyjechać, ale to było może romantyczne, ale nielogiczne, więc ustaliliśmy, że będziemy mieli cały tydzień miłości, jak wróci w marcu;-) Nie chciałabym jednak, żeby ten dzień był takim zwykłym dniem, dlatego chciałabym chociaż przesłać mu prezent na Walentynki. Pewnie zabrzmi to dziwnie, ale mieszkałam w Londynie pół roku i nigdy nie zastanawiałam się, jak funkcjonuje poczta. Nie mam pojęcia ile czasu będzie szła przesyłka z Polski, to znaczy, na ile wcześniej będę musiała ją wysłać, żeby dotarła na 14.02. Pani na poczcie powiedziała, że trzeba liczyć ok. tygodnia mniej więcej, ale nie przekonała mnie. Zamówiłam dla mojego chłopaka takie specjalne wydanie gazety z artykułem o nim na pierwszej stronie i chcę to wysłać pocztą priorytetem jakimś ale kogo nie pytam, każdy mówi, że dostawał paczki wysyłane priorytetem i czekał na nie czasem nawet 2 tygodnie. I teraz nie wiem, kiedy mam to wysłać, żeby dotarło, ale też nie za wsześnie , bo wiadomo, chodzi o tego 14, wiem, że to niedziela, no ale chociaż mniej więcej w okolicach tego dnia, żeby dotarło. Jak to jest???

[ Ostatnio edytowany przez: <i>DziewczynaEmigranta</i> 25-01-2010 11:51 ]

wyslij kurierem np Dhlem albo DPD nie bedzeie cie kosztowac fortune a masz wieksze prwdopodobienstwo ze dojdzie na czas

Do góry stronyOffline

mocarella

Post #5 Ocena: 0

2010-01-25 12:06:53 (15 lat temu)

mocarella

Kobieta

Z nami od: 04-06-2009

wlasnie, ja zawsze korzystam tylko z uslug kuriera.
profesjonalnie, solidnie a przede wszystkim na czas:)

Do góry stronyOffline

DziewczynaEmigr

Post #6 Ocena: 0

2010-01-26 08:03:12 (15 lat temu)

DziewczynaEmigranta

Kobieta

Z nami od: 25-01-2010

Dzięki:-) Pytałam znajomych, którzy często dostają paczki z Polski. Powiedzieli, że bywa różnie, parę razy zdarzyło się, że były na miejscu po 4-5 dniach. Ale ostatnio świąteczne dotarły po 3 tygodniach. Do tego mamy zimę, więc w ogóle jest duże ryzyko. Zapewne skorzystam z kuriera i kurczę muszę się już decydować, bo to dużo, a zarazem mało czasu.

Do góry stronyOffline

landi

Post #7 Ocena: 0

2010-01-27 08:23:12 (15 lat temu)

landi

Z nami od: 05-07-2007

Cytat:

2010-01-24 21:31:22, ciesza napisał(a):
Czy tylko ja bojkotuje walentynki?
No bo jaki jest sens pokazywania tego dnia, ze sie kocha jak sie nie robi tego caly rok?
Kwiaty bez okazji robia wieksze wrazenie niz w walentynki, czekoladki, kolacja nie mowie ze na codzien ale od czasu do czasu i bez okazji:-]

a jezeli kazdego dnia okazuje sie milosc - wtedy ten dzien ma sens, rozumujac za Toba

wiecej szczescia w miłosci życzę ;-)
♪ Zakopałem w moim ogrodzie, To co złe jest w moim narodzie ♪

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-02-03 17:20:51 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-02-03 17:25:08 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anuna

Post #10 Ocena: 0

2010-02-03 19:29:09 (15 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Dla nas Walentynki to dzien jak co dzien. Nie musze czekac do 14 lutego, zeby isc do kina czy zjesc jakas wspolna kolacje - my to robimy dosc czesto. A kochamy sie caly rok i ta milosc sobie rowniez okazujemy. Dla nas Walentynki trwaja caly rok:-]
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,