MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gaz i prąd

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2010-01-28 17:58:56 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-01-28 13:35:15, gonzales napisał(a):
Cytat:

2010-01-28 13:05:41, ciesza napisał(a):
Co prawda w bluzie nie chodze a szlafroczku, bo niedawno wstalam:-]
ale zastanawiam sie jaka jest temperatura w domu przy rachunkach rzedu 30 funtow miesiecznie:-o

Oj cieplutko:-]:-]:-]
Ja to muszę mieć jakieś 23-24 stopnie w domu, więc grzanie mam non stop.
A dodam jeszcze, że nie mam gazu w domu:-]:-]:-]

Podniesienie temperatury w mieszkaniu o jeden stopien Celsjusza skutkuje wzrostem zuzycia a wiec i rachunkow o okolo 10%8-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-01-28 17:59:01 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #3 Ocena: 0

2010-02-03 19:13:28 (15 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

Mam pytanko. Jezeli wezme platnosc Direct Debit co miesiac to beda sciagac mi co miesiac ta sama sume czy rozna w zaleznosci od wysokosci rachunku ?? Bo chce zmienic na EDF a tam jest platnosc DD a zbytnio nie lubie tego.

[ Ostatnio edytowany przez: McKwak 03-02-2010 22:57 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Mieszko

Post #4 Ocena: 0

2010-02-03 19:56:43 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

My mamy umowę z EDF, ale dopiero od dwóch miesięcy płacimy przez DD. Wcześniej dostawaliśmy rachunki pocztą, sumę (co miesiąc ta sama kwota) ściąganą teraz przez DD wyliczono nam właśnie na podstawie wcześniej płaconych rachunków. Co kwartał będzie rozliczenie - albo my im dopłacamy albo oni nam oddają. Jeśli płacisz przez DD to jest to troszkę tańsze. Nam jest po prostu wygodniej.
Może poproś o dokładnie wyjaśnienie jaką sumę i dlaczego będą Ci z konta ściągać. Albo upewnij się czy przypadkiem nie możesz dostawać normalnych rachunków. Chyba DD nie jest obowiązkowe?

Do góry stronyOffline

Armada

Post #5 Ocena: 0

2010-02-03 21:48:14 (15 lat temu)

Armada

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 03-02-2010

Cytat:

2010-01-05 14:04:19, kaki74 napisał(a):
witam Wszystkich .Jestem tu nowa. proszę o pomoc.mam podpisaną umowę na gas i prąd z britisch gas,ale ostatnio odwiedził mnie pan z Southern electric i przedstawił korzystną ofertę.ńic ie słyszałam o tej firmie.jestem tu od roku i wszystko jest dla mnie nowe.dzięki za pomoc:))

Ja bylam kiedys z edf ale przyszedl do mnie pan z southern electric i zaproponowal swoja oferte.Zgodzilam sie i bylam zadowolona z ich uslug.Kilka miesiecy temu przeprowadzilam sie do nowego mieszkania gdzie byl inny dostawca wiec zadzwonilam do Southern Electric,zeby zrobili transfer,gdyz chce nadal korzystac z ich uslug.I teraz juz nie wiem czy dobrze zrobilam...Zrobili transfer gazu, ale maja problem z elektrycznoscia.Albo dzwonia do mnie albo ja dzwonie do nich.Problem polega na tym iz nie zgadza sie numer licznika.Nie "zgadza sie"- cokolwiek to znaczy...Czasem jak z nimi rozmawiam, to tak jak ze slepym o kolorach.Tlumacze im,ze wlasnie stoje naprzeciwko mojego licznika,jego nr to....L47...itd.Oni mi mowia,ze wszystko ok,podaja date trasferu od starego dostawcy a za miesiac okazuje sie ,ze nie pobrali zadnej oplaty, czyli transfer sie nie odbyl.I tak juz ze 4 razy.Wie ktos jak z takimi walczyc?:-(

Do góry stronyOffline

Arekkul

Post #6 Ocena: 0

2011-08-13 10:36:58 (14 lat temu)

Arekkul

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2009

witam serdecznie
mam pytanie otrzymałem rachunek za dual fuel, w którym widnieja 2 stawki za prąd i 2 stawki za gaz.
Oczywiście pierwsza stawka jest wyższa i powinna być naliczana do pewnego zużycia : ja mam prąd do pierwszego zużycia w roku 900 kWh i gaz do pierwszego zużycia w roku 2800 kWh.
Pytanie jest dlaczego Eon nalicza mi przez okrągły rok zużycie po obu stawkach, skoro ja przekroczyłem te limity już w 2 miesiącu roku ?
Może ktoś spotkał się z podobnym zapytaniem ?
Dziękuję za wskazówki
Arek

[ Ostatnio edytowany przez: Arekkul 13-08-2011 10:38 ]

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

midian25

Post #7 Ocena: 0

2011-08-13 11:45:48 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Bo EON tak ma:)
A serio, proponuję napisać maila z prośbą o wyjaśnienie do EON customer service albo resolution centre.
Tez miałam przygody z nimi niedawno. Ja uzywam licznika prepayment na prąd i gaz. I za gaz na finałowym rachunku wyszłam na -, pomimo że na liczniku minusa nie było, nie byłam na emergency ani razu przez 3 m-ce z EON w oczekiwaniu na zmianę dostawcy. Wystawili mi rachunek z szacunkowym stanem licznika i kazali dopłacić coś ponad 13 funtów.Rozliczyli mnie w dwojaki sposób- jako prepayment i ze stanu licznika. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że gaz był doładowywany regularnie i nie było mozliwości zużycia więcej niż było doładowane.
Napisałam maila z opisem sytuacji, napisałam również, że nie zapłacę tego rachunku bo tego gazu nie zużyłam. Anulowali rachunek. Jednak trzymam maila na wypadek gdyby za jakiś czas ktoś sobie o rachunku przypomniał i zjawił się jednak po zapłatę, bo z nimi nic nie wiadomo.
Pisz do nich niech wyjaśniają.

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 13-08-2011 11:47 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,