Str 65 z 75 |
|
---|---|
minicab | Post #1 Ocena: 0 2014-07-04 09:44:40 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2009 Skąd: U.K. |
Wlasnie... moze moglby ktos zaproponowac firme/doradce? Pw
"One day you'll leave this world behind
So live a life you will remember."
|
ste100 | Post #2 Ocena: 0 2014-07-06 10:30:47 (11 lat temu) |
Z nami od: 19-02-2014 Skąd: Bristol |
Witam;
niedawno urodziło mi się dziecko i planuję wykupić pakiet ubezpieczeń dla mojej rodziny /ja, żona + dziecko/. Chodzi mi o ubezpieczenie na życie + ubezpieczenie wypadkowe, jednocześnie z ustanowieniem że w wypadku naszej śmierci moje dziecko dziedziczy po nas. Kto jest warty polecenia ? Przyznam że od tygodni przeglądam oferty ubezpieczycieli /Avivy, Legal General itd./ i im więcej czytam tym mniej wiem... |
paposki19 | Post #3 Ocena: 0 2014-07-06 10:56:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Ja wlasnie zmienilem zony polise na zycie+critical illness cover.Tansza skladka wyszla,gdyz juz minelo ponad 5 lat od klopotow chorobowych(nerki).
Dodatkowo chcemy zakupic jej ubezp.income protection(chorobowe/rentowe),ale takie od pierwszego dnia choroby,a nie po 3 mies.choroby.... Moj sprawdzony doradca pomaga mi od lat w kwestiach ubezpieczen i finansow(mortgage,itp.) -wszystko rzetelnie zalatwia.... po polsku. Jak najbardziej polecam. Moge podac wiecej info na PW. O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2014-07-06 16:40:19 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Dodatkowo chcemy zakupic jej ubezp.income protection(chorobowe/rentowe),ale takie od pierwszego dnia choroby,a nie po 3 mies.choroby....
To trzeba dopasowac do indywidualnych warunkow, bo jak komus placa pelna wyplate przez x miesiecy zwolnienia zanim zasilek chorobowy sie zacznie, to sens ma wykupienie polisy ktora dopasuje sie do tej sytuacji, a nie od pierwszego dnia choroby.
Ada
|
paposki19 | Post #5 Ocena: 0 2014-07-06 17:45:16 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-07-06 16:40:19, Adacymru napisał(a): Cytat: Dodatkowo chcemy zakupic jej ubezp.income protection(chorobowe/rentowe),ale takie od pierwszego dnia choroby,a nie po 3 mies.choroby....
To trzeba dopasowac do indywidualnych warunkow, bo jak komus placa pelna wyplate przez x miesiecy zwolnienia zanim zasilek chorobowy sie zacznie, to sens ma wykupienie polisy ktora dopasuje sie do tej sytuacji, a nie od pierwszego dnia choroby. Wybacz Ado,ale nie ma ubezpieczenia dopasowujacego sie do choroby... Zadna firma nie wyplaca 100% zarobkow tyt.zwolnienia na X miesiecy(choroba dlugotrwala) bez potwierdzenia przez lekarza daty rozpoczecia choroby na druku zwolnienia lekarskiego. Choroba w naszym przypadku byla nagla.Natychmiastowa operacja.....i zwolnienie lekarskie. Mamy juz doswiadczenie z wykupionym income protection od 3-go miesiaca choroby,gdyz zona dostawala SSP(ok.80£/tyg),a chorowala ok.2 miesiecy. Nikomu nie polecam,a dostawac sam SSP pewnie niektorzy przerabiali i maja niemile wspomnienia.Rachunki trzeba placic,zycie,i takie tam ![]() ![]() Nawet gdybym mial kontrakt z firma,ktora zapewnia 100% zarobkow na czas choroby(sa takie ![]() [ Ostatnio edytowany przez: paposki19 06-07-2014 18:15 ] O Nadziejo...
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2014-07-06 19:25:57 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Chyba mnie zle zrozumiales, chcialam zwrocic uwage, ze sa pracodawcy, ktorzy placa pelna wyplate, albo zblizona do pelnej przez kilka miesiecy nawet, dlatego warto dopasowac warunki ubezpieczenia (straty zarobkow w wyniku choroby) do indywidualnej sytuacji. Np gdybym dzisiaj zachorowala/zostala zdiagnozowana, a lekarz wystawil zwolnienie jutro, moj pracodawca placi moja pelna wyplate przez 6 miesiecy (niezaleznie od choroby). Dlatego ja np nie potrzebuje polisy, ktora stypuluje wyrownanie straty zarobkow od pierwszego dnia, bo ja ich nie strace, niepotrzebnie wydalabym pieniadze na taka polise.
Ada
|
paposki19 | Post #7 Ocena: 0 2014-07-07 11:57:02 (11 lat temu) |
Taki pracodawca,ktory wyplaca pelna/zblizona do normalnych zarobkow wyplate w czasie choroby to...w moim regionie rarytas.
W mojej firmie zdarza sie ,ze osoby z polamanymi konczynami(kontraktowi)pracuja przy tasmie i siedzac na krzesle, odrzucaja uszkodzony produkt. Maja w kontrakcie wyplate pelnej pensji po 3 miesiacach choroby.Do 3 mies.-sam SSP. Jak dla mnie to jest dopiero chore.....,bo w razie pozaru,ewakuacji natychmiastowej,wypadku...az wierzyc sie nie chce,a jednak pracuja! Sa jednak koledzy,ktorzy maja polisy income protection z opcja wyplaty od pierwszego dnia choroby. O Nadziejo...
|
slonecz | Post #8 Ocena: 0 2014-10-20 09:57:12 (11 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
A znacie jakiegos dobrego doradce w South Yorkshire?
Ubezpieczenie na mnie plus dzieci. Gdzies slyszalam, ze dzieci maja za darmo pod ubezpieczeniem rodzicow. Rowniez chcialabym polise, ktora ubzepiecza rowniez wczesne stadium chorob nie tylko critical illness tj. early stages. Pozdrawiam |
paposki19 | Post #9 Ocena: 0 2014-10-20 10:36:45 (11 lat temu) |
Poszla PW
![]() O Nadziejo...
|
mirabelka77 | Post #10 Ocena: 0 2014-11-22 22:14:32 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
szukam wlasnie ubezpieczenia na zycie dla nas(2+2). Kupilismy dom i mamy teraz wiekszy mortgage. Do tej pory placilam £37 miesiecznie w Aviva, teraz na confused.com wyszlo mi najtaniej £102 ?
czy to mozliwe, zeby taka zawyzona kwota byla? Ta sama firma na moneysuper market oferuje mi £43? tyle, ze o niebo mniej pytan bylo przy aplikacji...oboje mamy po 37 lat, ni palacy, mortgage na 25 lat. |